МВнР очаква пълно съдействие от Турция за инцидента на границата

Призова турските власти да изпълняват задълженията си по сигурността
8 ное 2022 15:25, Елка Василева
7
МВнР очаква пълно съдействие от Турция за инцидента на границата
Снимка: МВнР

По повод инцидента на българо-турската граница, при който загина български граничен полицай в района на с. Голям Дервент, община Елхово, заместник-министърът Костадин Коджабашев проведе извънредна среща днес в Министерство на външните работи с посланика на Република Турция в България г-жа Айлин Секизкьок.

Още по темата
Заместник-министър Коджабашев постави пред турския дипломат въпроса за очаквано пълно съдействие от страна на Турция за  изясняване на обстоятелствата около трагичният инцидент.

Той призова турските власти да изпълняват задълженията си при опазване сигурността на  границата между двете държави,  се казва в съобщение на МВнР.

В хода на разговора от българска страна бе отчетено досегашното ниво на сътрудничество между двете страни.

Заместник-министърът предложи създаването на съвместна комисия, която да изясни обстоятелствата около трагичния инцидент.

Посочено бе, че „България очаква турската страна да положи допълнителни усилия за повишаване на сигурността по общата ни граница“.

От своя страна посланик Секизкьок изказа съболезнованията си и потвърди готовността на властите в Турция да си сътрудничат с българските институции,  уверявайки, че вече са взети всички необходими мерки за разкриване на извършителите на престъплението, както и за укрепване сигурността на общата ни граница.

Министерството на външните работи поднася съболезнования на роднините и близките на загиналия български граничен служител.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сички поднасят но турците зачерниха още едно бг семейство.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не забравят да почешат т....ския по....сланик.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сами не не си вършат работата нашите и чакат чуждата страна да им я свърши, после защо има убити служители.
2
1
 
1
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Абе то хубаво, ама защо пишат, че са намерили гилзи от нашата страна на границата? От ловна пушка. Да не са някакви наши бракониери, не по-добри от трафикантите. Бог да прости момчето! Един син , на баща и майка... Поклон!
1
0
 
2
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Е, то едно да имат нашите определено очакване, а съвсем друго е как ще действа ханъма Айлин в качеството си на посланик.