Дацов: Реално сме въвели еврото през 2000 г., просто официализираме брака

"Сред противниците няма нито един икономист с практика в областта"
Обновена: 10 ное 2022 10:20 | 10 ное 2022 10:13, Красимир Ангелов
81

"Еврото представлява икономиката на държавите, които стоят зад него. Икономиките, които противостоят на европейската или пък са ѝ партньори, също се развиват или стоят на едно място. В случая става дума за интереса на държавата - къде принадлежи чисто политически. Въвели сме еврото през 2000 г. Върху нашите пари само пише лев, това всъщност е евро, защото е обезпечено с тази валута и се подчинява на икономическите принципи на еврото". Това заяви финансистът Любомир Дацов в ефира на "България сутрин".

Още по темата
По думите му "икономическите ефекти от приемането на еврото няма да са толкова съществени, защото ние вече сме ги абсорбирали".

Дацов коментира и доклада относно ползите от приемането на еврото, който вся смут сред партиите. Финансистът подчерта, че въпросният доклад еднозначно показва "плюсовете и минусите на един процес, но в него няма риск, който да не може да бъде адресиран с политика".

"Това, което се случва в момента, е като да се живели на семейни начала 5-6 години - в крайна сметка виждате, че няма по-добро от брака и решавате да го институционализирате. Процесът, който тече в момента, е сключването на брачния договор. Намираме се на етапа, в който се опитваме да сложим пръстена на ръката на съпругата си", обясни той.

В студиото на Bulgaria ON AIR Дацов изрази мнение, че България продължава да бъде държавата с най-ниски доходи в Европа, но не и най-бедната.

"Сред противниците на еврото няма нито един икономист с практика в областта", констатира той.

Дацов обобщи, че за да влезем в еврозоната и да преборим инфлацията, трябва "рязко да бъде намален дефицитът".

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
3
 
! Отговори
gg преди 1 година
дацов, подлого, недей лъга народа!!! че ще стане като брекзит... тези извън големите населени места ще гласуват ЗА, а другите ПРОТИВ(въпреки, че надали ще има опция за рефендум, което само по себе си е предпоставка за съмнение в инстиността колко "убаво" било да приемем ойрото ;) )
66
0
 
3
 
! Отговори
Гацо преди 1 година
Въведи еврото без да излизаш от борда, тогава реално. И да се приключва драмата още утре. Че ако не беше тоя борд, колкото сме зле, досега щяхме да сме забулени поне още 3 пъти за 20 години.
65
0
 
3
 
! Отговори
Дацо Доцев-Доцевия преди 1 година
Глупости под шипковия храст......
64
1
 
8
 
! Отговори
777 преди 1 година
Дацов спри алкохола и ще започнеш да мислиш трезво!
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реално Германия и Франция управляват държавите от ЕС организацията. Остава само да подадем документи до ФРГ да ни приеме като нов федерален субект и да закриваме България като субект на международното право и самостоятелна политическа единица. Да узаконим брака, колко му е. Къде ги намират подобни предатели не знам... Костадинов да пуска подписката за референдум веднага.България ще го подкрепи.
62
1
 
4
 
! Отговори
Попов преди 1 година
Еврозоната е само с какви пари плащаш на касата! Банкоеия надзор, цената на кредита, задължителни макропоказатели и т.н Тоя финансист не си прочел урока!п
61
0
 
8
 
! Отговори
ОТ ЛЕВА ПЕЧЕЛЯТ... преди 1 година
...САМО ТЕЗИ , КОИТО ИМАТ ВНОС И РАБОТЯТ СЪС ЗАПАДНА ВАЛУТА!!!!----ВСИЧКИ останали губим на пазара ежедневно ....щом купуваме!!!
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ON AIR, Блумбърг. Тези откъде се финансират? А "икономистите" които канят?
59
1
 
2
 
! Отговори
Смех... преди 1 година
Васяме евтин петрол от Русия ,а нашите фирми го продават БЕНЗИНА скъпо на нас и в Швейцария на руснаците във евро и долари!!!КЪДЕ НИ Е ФАЙДАТА...хахаааа....????!
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докладът на БНБ бил против еврото. Вие икономистите "за еврото", за какво ползвате БНБ? А, сещаме се - за прикритие, когато ви потрябва. В случая, не ви трябва.
57
4
 
1
 
! Отговори
Нямаме сметка преди 1 година
Да внасяме стоки с валута ---А да пазаруваме у нас в лева---ОТ ТОВА ПЕЧЕЛЯТ САМО ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ!!!....ТЕ НИ ОГРАБВАТ РЕДОВНО!
56
1
 
9
 
! Отговори
Йордан преди 1 година
Напротив, има противници с практика в областта. Един от тях е проф. Steve Hanke, който работи по въвеждането на валутния борд в България: вж. https://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Hanke Проблемът е, че мейнстриймът около "банкерът" Левон Хампарцумян и другите душегуби от Deep State върхушката в България не им дава гласност или ги дискредитира, за да ни убеди, че няма алтернативи. Това се нарича целенасочено промиване на мозъци. Brainwashing
55
0
 
5
 
! Отговори
ИСКАМЕ НОВ ЗАКОН преди 1 година
---ЗА АБСОЛЮТНА НЕПРИКОСНОВЕННОСТ НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕННОСТ ,КАТО В САЩ И ЦЕЛИЯ ЕС!!!
54
7
 
2
 
! Отговори
Продължаваме Промяна преди 1 година
...ЗА ДА СТАНЕМ КАТО КАНАДА , САЩ И ГЕРМАНИЯ---това е ПЪТЯ!!!!
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прибалтийските джуджета са в ЕЗ и имат по-голяма инфлация от нашата е но пък елитът им може да тегли борчове на по-ниски лихви, които после простолюдието ще връща.
52
6
 
3
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА РАБОТИ КАТО ГЕРМАНИЯ---‐ЗА ДА СТАНЕ КАТО ШВЕЙЦАРИЯ!/...а тука повечето пият мързелуват и крадат, като руснаци.../
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има нула обществени дебати за еврото. Този толлуп що не дебатира с противниците на еврото като доцент Сарийски? Пук после хората да си преценят на база ползи и вреди от еврото.
50
8
 
2
 
! Отговори
ЛЕВА Е УМРЯЛ !!! преди 1 година
Всички работиме и куп уваме в Евро....В ЛЕВОВЕ НИ Е СКЪПО ВЕЧЕ!!!!
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато стигнем доходите на Германия тогава е сме готови за еврото.
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако влезем в ЕЗ по-лесно ще ни вкарат във война, приемат истанбулската конвенция и узаконят гейбраковете и ще обеднеем още.