Обилен депутатски обяд - 5 лв., студентите могат да завиждат

Храната в НС е на цени, които нямат общо с пазарните
Обновена: 11 ное 2022 22:02 | 11 ное 2022 21:30, Александър Попов
314

Любослав Костов от КНСБ публикува снимка на менюто с цените на храната в Народното събрание, където супа струва 1,50 лв., а пържола 3,50 лв. Петъчното меню включва дроб, паеля, солена торта и шницел с цени между 2 и 4 лева.

Естествено, цените предизвикаха много коментари, защото обяд в софийски ресторант може да достигне до 30 лв. на човек.

За сравнение салатата в ресторант често започва от 7-8 лв. нагоре, а в парламента е едва около 2 лв.

"Всички цени трябва да са пазарни, включително и тук", заяви Мартин Димитров и добави, че е съгласен, че в стола на парламента цените не са пазарни.

Оказва се, че дори храната в студентските столове може да бъде по-скъпа от 5 лв.

"Дори със субсидията една нормална порция ми излиза 8 лева, което ми се струва скъпо непропорционално за количеството храна, което получаваме", каза Теодор.

Студентите споделят още, че всеки ден може да се възползват до 2 пъти от студентската субсидия, която намалява храната им до 3,50 лв. Оказа се обаче, че преподавателите във висшите учебни заведения могат да използват тяхната отстъпка от 20% многократно.

Вижте колко платиха депутати за обяда си във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: депутатска храна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
18
 
! Отговори
dre преди 1 година
Студентите да духат супата.Така казват депутатите
146
2
 
4
 
! Отговори
мда преди 1 година
И на негласувалите вотът е явен, всеки да си прецени гласът му как е разпределен от процентите на партиите в новият парламент. Моят глас аз си знам само за кой съм го дал:)
145
4
 
9
 
! Отговори
мда преди 1 година
Тук много негласували се репчат, че видиш ли те не са ги пратили защото никога не гласуват. Да ама не, системата е такава, че гласът ти пак е поделен между влезлите партии и ти пак си в играта, независимо дали ти харесва
144
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДЕПУТАТСКО КИФТЕ И 240 порции на ден по 20лв ли ще оправят държавата? Като вдигнат цените, няма да изхранят и 1 пенсионер с това за година. По-важното е не за колко ядат, а колко работа вършат. Второто е съмнително да е много, но народът си е виновен, че не им търси отговорност и си гласува за едни и същи хора и партии.
143
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Съвет от дядо Тези хора са представители на обществото и ги дават постоянно по медиите по време на работа. Как ще ти изглежда да видиш по новините, че са по тениска и дънки? И храната им не е проблем. Всички ведомствени столове и барчета в администрацията са така. Кафе по 10ст, основно ястие под 5лв и т.н. Там просто надценки, заплати на служители, наем, даже ток на фурните и т.н. не вкарват в цената, а всичко е на доставна цена. Това ли ни е проблемът? Проблем са кражбите, не обядът.
142
1
 
11
 
! Отговори
гласувайте за тези преди 1 година
За народа г.ол х...
141
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много скъпо ве. Изнемогват и те.
140
1
 
21
 
! Отговори
Нямам думи преди 1 година
Костадинов и той яде там.Затова се и натискат депутати да стават!!!!!
139
3
 
6
 
! Отговори
Студентите са богати преди 1 година
А депутатите бедниЗатова е така и правилноАко има за студентите няма да има за дупетатите, бъдете солидарни ве, криза е
138
1
 
25
 
! Отговори
Ь преди 1 година
Трябва да им се отнемат всички привилегии, вкл имунитета, докато не започнат да работят за благото на народа!
137
2
 
17
 
! Отговори
ДЕПУТАТСКО КИФТЕ преди 1 година
Вдигнете ни четири пъти цената. Не жалете депутатите....Жалете народа...
136
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТНОВО ПЛАТЕНО ИНТЕРВЮ-ЗАЩО НЕ ПОПИТАХА НИНОВА,КОЯТО ПРЕМИНАВАШЕ.КОСТАДИНОВ,ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ,ЯНЕВ ????
135
3
 
12
 
! Отговори
Мислите ли? преди 1 година
България както разбрахме не е бедна държава. Дадохме милярди за 8 самолета, даваме много пари да настаняваме украинци в хотели по черноморието, магистрали си направихме. Би трябвало да има пари. По принцип за да не си корумпиран трябва да те е страх че ако те хванат да сгафиш и бенефитите които ги имаш в момента ще ги изгубиш. Т.е. тези бенефити които в случая държавата ти дава трябва да са достатъчни и да си заслужават. В противен случай те са там за по 4 години след това я са там я не.
134
17
 
3
 
! Отговори
Мислите ли? преди 1 година
На менение съм че трябва да им се плаща повече. Помислете, колко им е разликата в заплатата с да кажем един програмист. Не шеф на фирма а обикновен работник? Не е много даже в някой случаи програмиста може да получава по-голяма заплата. Сега вижте същото отношение в между програмист и депутат Германия? Схващате ли? Вие ако сте депутат на договор за 4 години и после сте безработен, дори и да сте честен няма ли това да ви поддикне да захлебите? Идва някой и ви предлага апартамент ако му гласувате?
133
1
 
10
 
! Отговори
do 187 преди 1 година
До Анонименами дроба където се храня аз на работа в стола е 4,50-5 лева брато, тея какво правят , че да се хранят евтино ???
132
4
 
14
 
! Отговори
Какво чудно? преди 1 година
У нас винаги ***, кре-тените,мошениците винаги са си били добре,вий сега за някакво купонче се ядосвате! Тия там нали са правили"дарения" за да станат депутати,трябва да се избият тия пари...Даже цената на депутатския стол е висока-трябва да се хранят като едно време-супичка-16 ст,манджичка-38 ст. и баклавичка за 22 ст.Такива цени трябва да са за народните любимци! А на Кирчо и Кокорчо-безплатно по 1 банан-щото са пълни шибеци!
131
4
 
10
 
! Отговори
гладен преди 1 година
В структурите на МЗ има хора които получават заплати около 800-1000лв. Купуват си само най-евтина и боклучава храна. Сметките, лекарствата и градския транспорт изяждат почти всичко.
130
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То остава дупетатите да не са привилегоровани :))) Увеличават си заплатата постоянно, ядат безплатни кюфтаци, имат имунитет срещу закона и пет пари не дават за народа.....хахахахаха :)))
129
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги е срам,Купон за дете в първи клас за стол е 4.50. Без коментар.
128
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхте ли бе злобари А вие ще се избиете аз съм с Киро Аз съм с Бойко аз съм Коцето Видяхте ли че не ви имат за нищо вижте и за заплащането как се разбират а ужким не могат да се гледат Видяхте ли какво театро ви разиграват всеки ден А пак ходете на Избори .Аз поне от 97г съм спрял да гласувам за тия дяволски слуги