Обилен депутатски обяд - 5 лв., студентите могат да завиждат

Храната в НС е на цени, които нямат общо с пазарните
Обновена: 11 ное 2022 22:02 | 11 ное 2022 21:30, Александър Попов
314

Любослав Костов от КНСБ публикува снимка на менюто с цените на храната в Народното събрание, където супа струва 1,50 лв., а пържола 3,50 лв. Петъчното меню включва дроб, паеля, солена торта и шницел с цени между 2 и 4 лева.

Естествено, цените предизвикаха много коментари, защото обяд в софийски ресторант може да достигне до 30 лв. на човек.

За сравнение салатата в ресторант често започва от 7-8 лв. нагоре, а в парламента е едва около 2 лв.

"Всички цени трябва да са пазарни, включително и тук", заяви Мартин Димитров и добави, че е съгласен, че в стола на парламента цените не са пазарни.

Оказва се, че дори храната в студентските столове може да бъде по-скъпа от 5 лв.

"Дори със субсидията една нормална порция ми излиза 8 лева, което ми се струва скъпо непропорционално за количеството храна, което получаваме", каза Теодор.

Студентите споделят още, че всеки ден може да се възползват до 2 пъти от студентската субсидия, която намалява храната им до 3,50 лв. Оказа се обаче, че преподавателите във висшите учебни заведения могат да използват тяхната отстъпка от 20% многократно.

Вижте колко платиха депутати за обяда си във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: депутатска храна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те затова приличат всички на глигани
126
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щях да съм възмутен ако менюто беше за същите цени, но някакво с супер скъпи продукти. А те не са такива. Шницел, свински черен дроб, салата домати и краставици - не са някакви скъпи и луксозно продукти. За нещо по-съществено не успяхте да се хванете ми ни занимавате с глу пости
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са привилегии за статуса в обществото.
124
2
 
18
 
! Отговори
До Дядо Соци преди 1 година
ГЕРБ имат толкова гласове заради ниската избирателна активност. Защото те си имат твърд електорат от купени гласове от махалите. От раздутата и безполезна администрация, която не иска да и развалят рахата и от зависими от партията фирми, които усвояват всички обществени поръчки и задължават техните работници да гласуват. Ето това са избирателите на ГЕРБ и малко други не много интелигентни хора като теб
123
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно защото заплатите са им ниски, затова ще да е евтино за тях. Дайте сметка, да събираме помощи за бедните депутати
122
5
 
5
 
! Отговори
Меню-държавна канина преди 1 година
В кантините на държавните учреждения храната е на под пазарни цени. Който работи държавна работа получава по-малко пари но има други бенефити (храната в кантината е един от тях) Това е защото държавните кантини не работят за печалба, те имат 2 готвачки назначени на твърда заплата и плащат само каквото струват продуктите. Частните фирми плащат по-големи заплати, но служителите им трябва да се оправят с обяда сами - разбирай да ядът на свободен пазар - заведение и да му плащат наема и печалбата
121
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Списалият статията явно не е ходил на ресторант от поне 3 години. Обяд в района на парламента започва от 50лв и може да достигне 150лв /телешките стекове до градинката на Кристал/. Депутатите са безочливи крадци и пpocтаци!
120
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
народеца плаща за всичко на тези хрантутници които нищо не правят
119
1
 
14
 
! Отговори
перко преди 1 година
Храната прави борбата! Я го вижте Пинокио какъв корем е пуснал откакто е депупутат!
118
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Популистка му работа. В ресторанта слагат по 100-200-300% или повече надценка, а във ведомствен стол няма такава - продава се по себестойност и това е смисъла на ведомствените столове. Ако вдигнат цените като в ресторант, няма да има кой да яде в тези столове, това съм го виждал. В крайна сметка организацията, като има ведомствен стол ще загуби по няколко причини
117
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От това разбрах колко е неграмотен българина - не само , че се хранът за сметка на народа но всичко друго ,коли , дрехи храна и даже тоалетна хартия не е само ЗА ДЕПУТАТИТЕ НО И ЗА ТЯХНИТЕ СЕМЕИСТВА - ВСИЧКО СЕ ИЗНАСЯ ОТ ПАЛАМЕНТАВ КЪЩИ ! С очите си видях почти една стая с тоалетна хартия растовариха която след седмица я няма !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
116
12
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
До СПОРЕД МЕН, 176 Според теб ДА , но според нас НЕ. "Глупавия " народ разбра къде е истината и пожела ГЕРБ да направят отново правителство. Но малки жадни за власт партийки мътят водата и саботират ГЕРБ.
115
5
 
24
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 1 година
Кюфтетата и супите на тези 240 депутати не са проблема на България. Колко ще изядат 240 търбуха? Ако те са проблемът, да направим безплатен обяда в Парламента. Проблемът е кражбите на милиони от Магистрала Хемус, от Лукойл-нефтохим, от Софийските ремонти на ремонтите и от другите далавери на ГЕРБ. А простоблюдието продължава да гласува за тях. За 10 години, откраднаха милиарди, а народът духа супата на депутатите.
114
3
 
17
 
! Отговори
Dif преди 1 година
Vseki narod si e zaslujil prostacite v Parlamenta
113
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те всички работят за нас а парите остават у тях.
112
3
 
25
 
! Отговори
уха преди 1 година
Ама какво се учудвате и бунтувате бе хора пардон /мър ш и/ точно казано от Славейков . Вие си потрошихте ногите да гласувате за тях за да си похапват за ваша сметка не само те но и да хранят емигранти та и всичко чуждо но не и народа си. Пак пардон , те знаят че народ няма тука .
111
1
 
40
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
В НС да не се дава храна. Да си носят сандвичи от къщи.И защо трябва да бъдат с костюми и луксозни рокли при обикновен работен ден ?Какво демонстрират ?Обществено положение и пари.Смешници. Като пингвини.
110
3
 
26
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Това са депутати бе , ей ! Не е шега работа.Къде сте тръгнали да им броите залъците ?Държава съсипват.
109
4
 
27
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Този Лорер слабичък ми се вижда. Не яде много. Но това няма значение, по-важното е, че наглее пред камерата. Не знаел защо са такива цените... Ама какво се учудвам, той е евреин!
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в бг хакерите са тел измамници, щот сме по-пр0стички