Безпрецедентен мигрантски натиск, агресията нараства

Росица Димитрова: Изправени сме пред нещо, на което досега Европа не е била свидетел
12 ное 2022 12:15, Елка Василева
164
Безпрецедентен мигрантски натиск, агресията нараства
Снимка: архив, БГНЕС

Мигрантският натиск е безпрецедентен, това го казваме не само ние в България. Агресията на желаещите да преминат незаконно границата ни нараства, те хвърлят камъни по нашите будки и съоръжения, не спират на стоп палки, когато ги преследват. Това заяви по Нова телевизия директорът на „Гранична полиция“ главен комисар Росица Димитрова.

Още по темата
По данни на европейската агенция за гранична и брегова охрана ФРОНТЕКС от началото на тази година до месец септември 100% са задържаните незаконни мигранти във всички страни от Европейския съюз - от Италия, България и Гърция до най-северните страни, обясни тя. Ние сме изправени пред нещо, на което към настоящия момент Европа не е била свидетел, посочи Росица Димитрова.  

Тя съобщи, че предотвратените опити на българо-турската граница за една седмица през месец септември се равняват на предотвратените опити за преминаване през цялата 2020 година. Предотвратените опити през българо-турската граница само за миналата седмица са повече, отколкото предотвратените опити през цялата 2019 година.

„Техниката беше сериозен проблем, през последните три месеца осигурихме средства за резервни части, командировахме служители монтьори от областните дирекции да ремонтират колите, които работят 24/7, които са от 2019 година, с помощта на колегите от министерствата на отбраната и земеделието оправяме както съоръжението, така и пътищата в района. Включихме още коли и хора от министерството на земеделието – от горските стопанства, които да патрулират“, уточни Росица Димитрова.

За случая с убийството на български полицай на българо-турската граница тя коментира, че това, което се е случило е неочаквано, защото мигрантите обичайно се крият от граничните служители, тъй като знаят, че ако ги забележат, няма да могат да преминат.

„На първия оглед на местопрестъплението, на който и аз присъствах, е направено всичко необходимо, както от разследващия полицай, така и от колегите от криминалистичната лаборатория от Областната дирекция на МВР в Ямбол. Досъдебното производство вече се води от следовател под надзор на прокурор от страна на България. Имаме уверението на турската страна, която още в нощта на инцидента заяви категорично подкрепа и че ще направи всичко необходимо да се задържат извършителите, да се докаже това злодеяние, така че те да получат заслужени присъди“, посочи главен комисар Росица Димитрова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички нелегали имигранти да се арестуват и осъждат на 5 години затвор. Европейския съюз ни пречи. Нека да отидат и да паднат на колене да ни разрешат да ги съдим по българските закони за нарушаване на границата. Те не са жертви на трафик. Когато научат по социалните мрежи, че ще ги съдят, няма да идват.
106
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Росе, защо са тези жалби бе, не намясто си сложена? Ако нападнем с камъни парламента какво се случва??? Идва полиция, жандармерия, белия автобус, военните ако е нужна подкрепа и так дале... Същото е и с границата ни, какво се оплаквате, че не си вършите работата, а вземете заплати? Хайванчето, където го гръмнаха няма вина за циркаджълъците, дето ни разигравате
105
1
 
16
 
! Отговори
ххх преди 1 година
Не може тази леличка да управлява Гранична полиция !! Старите граничари знаят как се пази границата , закона да пази граничаря , а не престъпника !!!
104
0
 
16
 
! Отговори
СС преди 1 година
Затвор и екстрадация за талибаните !!! Бой и АК-47 усмиряват незаконните емигранти !!!
103
2
 
7
 
! Отговори
НКВД преди 1 година
Ония в парламента да съставят кабинет и да гласуват нови закони. Драконовски. За да има мир най накрая. Всеки втори надрусан и пиян кара. Хора се гърмят по улиците. При Бойко май беше по-нормално. Знаеше се кой държи тоягата.
102
0
 
6
 
! Отговори
Кочо Акълдашев преди 1 година
Поне МВР да им смени ,,Макаров"-те със сървиз-пищови. Да накупят поне за граничните Берети и ЧеЗе-та.Няма да им струва кой знае колко много.Ако наистина са със 9х18 в момента,поне пищовите да им подменят.Поне срещу ловните пушки ще са горе долу 1 към едно.Тия малките стават само за скрито носене и селфдефенс.
101
1
 
16
 
! Отговори
Минирайте границата преди 1 година
България е евроатлантическа трагедия.
100
1
 
21
 
! Отговори
Йо преди 1 година
Искам да видя как преминават така нагло Американската граница. Ама там няма да се получи!
99
1
 
19
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Да бе, да, ще хвърлят камъни и няма да спрат на стоп палка. Това само тук в Бг може да стане. В другите страни, където има истинска полиция, ще ги застрелят като кучета. Дори и да им е разпоредено да бъдат толерантни. Ще го направят и ще кажат че е било при самозащита и всчики участвали полицаи ще са единни.
98
0
 
19
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Ако ги стреляха с картечници дали щяха така да правят. Много са нагли!
97
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са то измислили бе - АК! Бърже охлажда страстите!
96
0
 
9
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Сега там е парата. Какво лапане пада.
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До М - Ще патиш ти, като ти трябват пари за лечение ...
94
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хвърляли камъни и не спирали на стоп палки. Че нали вие сте държавата бе. Какво ни се жалвате. В Америка ако замерят полицай с камък дали няма да изпразни един пълнител в нападателя. Аз ли да отида да го гръмна. Имате оръжия,използвайте ги. Ако дупетатите не са направили закона така че да можете да стреляте излезте на протест. Отказвайте да пазите докато не променят закона.
93
17
 
4
 
! Отговори
М преди 1 година
Ох, гауриии, ще патите! Настснете и трзо в хотели де! Нали сте веропейци, толерантни ;)
92
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеята е България да не влезе в ШЕНГЕН, заради това е пробита границата.
91
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеята е България да не влезе в ШЕНЕН, заради това е пробита границата.
90
3
 
18
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Автомати и патрони нямаме ли ??? Да не ги подарихте на укрите ???
89
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка на Ушатия главнокомандуващ цялата държава ЗНАЧИ ние сме разграден двор за имигранти терористи мюсюлмани от това по голямо зло за нас няма
88
2
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Тази напаст няма спиране!!!! Трудно може да се спре Къде са от Европейския Съюз, за да помогнат!!