Безпрецедентен мигрантски натиск, агресията нараства

Росица Димитрова: Изправени сме пред нещо, на което досега Европа не е била свидетел
12 ное 2022 12:15, Елка Василева
164
Безпрецедентен мигрантски натиск, агресията нараства
Снимка: архив, БГНЕС

Мигрантският натиск е безпрецедентен, това го казваме не само ние в България. Агресията на желаещите да преминат незаконно границата ни нараства, те хвърлят камъни по нашите будки и съоръжения, не спират на стоп палки, когато ги преследват. Това заяви по Нова телевизия директорът на „Гранична полиция“ главен комисар Росица Димитрова.

Още по темата
По данни на европейската агенция за гранична и брегова охрана ФРОНТЕКС от началото на тази година до месец септември 100% са задържаните незаконни мигранти във всички страни от Европейския съюз - от Италия, България и Гърция до най-северните страни, обясни тя. Ние сме изправени пред нещо, на което към настоящия момент Европа не е била свидетел, посочи Росица Димитрова.  

Тя съобщи, че предотвратените опити на българо-турската граница за една седмица през месец септември се равняват на предотвратените опити за преминаване през цялата 2020 година. Предотвратените опити през българо-турската граница само за миналата седмица са повече, отколкото предотвратените опити през цялата 2019 година.

„Техниката беше сериозен проблем, през последните три месеца осигурихме средства за резервни части, командировахме служители монтьори от областните дирекции да ремонтират колите, които работят 24/7, които са от 2019 година, с помощта на колегите от министерствата на отбраната и земеделието оправяме както съоръжението, така и пътищата в района. Включихме още коли и хора от министерството на земеделието – от горските стопанства, които да патрулират“, уточни Росица Димитрова.

За случая с убийството на български полицай на българо-турската граница тя коментира, че това, което се е случило е неочаквано, защото мигрантите обичайно се крият от граничните служители, тъй като знаят, че ако ги забележат, няма да могат да преминат.

„На първия оглед на местопрестъплението, на който и аз присъствах, е направено всичко необходимо, както от разследващия полицай, така и от колегите от криминалистичната лаборатория от Областната дирекция на МВР в Ямбол. Досъдебното производство вече се води от следовател под надзор на прокурор от страна на България. Имаме уверението на турската страна, която още в нощта на инцидента заяви категорично подкрепа и че ще направи всичко необходимо да се задържат извършителите, да се докаже това злодеяние, така че те да получат заслужени присъди“, посочи главен комисар Росица Димитрова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен тези талибани са по-опасни за националната ни сигурност от руснаците, ама не виждам санкции за държавите им.
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чужденци знаят, че няма закони и идвата си играят на каналджии.
45
0
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Главната граничарка Росица Димитрова видя зора :)))
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвсем скоро ще бъде подменено голяма част от българското население.1/3 роми ,1/3 турци,1/3 български неграмотни същества.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що така всички искат в Европа, а никой не бяга в Русия?
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като не можем да ги спираме да влизат заради евроджендърския съюз да им организираме коридори на запад, ако Румънците не ги искат ние да не искаме укропитеците, коио излизат по-скъпи за издръжка от талибанин.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помошта за третия свят трябва да се състои не от храна за да се размножават повече, а от презервативи и противозачатъчни.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е или тези да се извпозват към крайната си дестинация в западна Европа, ако не да се среля по тях, така постепенно ще срат или заппадналяците а им кажат, че няма да им дават нищо, когато стигнат там на тях това им е мотивацията да живеят на гърба на западняцит в западна Европа.
39
0
 
4
 
! Отговори
мак преди 1 година
Дали шв...би..те и меркел ще хленчат, че Европа с огради не е тяхна мечтана, цивилизована, изпълнена с ценности Европа? Те са виновни барабар с онези, които им пригласяха и реваха за права на нелегалните и за солидарност и развяваха лозунги за добре дошли. Съсипаха цял един континент.
38
0
 
5
 
! Отговори
По модерно преди 1 година
По модерно казано получихме риалити чек, когато либерастията и джендъризма се сблъскаха с диваците от Изток. Резултата един мъртъв граничар, двама полицаи и редица опити за убийство на патрулни лица. Още да ги милваме на влизане, та дано си вземат поука.
37
0
 
4
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Помните ли германците от 1968,чешките събития-тегли чертата и който мине,без него.Ние една уж неприкоснжвена граница не можем да опазим.Господа генерали ,хвърлете си шапките и.... не слагайте политиците отпред,може и без тях.Границата не е разграден двор.Ставаме смешни.Дори в кръга на шегата,но Динко го няма.
36
1
 
0
 
! Отговори
Ами преди 1 година
До Анонимен 46 Твоята глава, като е пълна отивай ти, нали си сигурен, че знаеш какво да правиш! Не се ли сещаш, че над Гранична Полиция има други, които издават заповеди и нареждания, какво да се прави?
35
2
 
5
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Един да гръмнат нашите или да се гаврят с някви и да ги върнат,натиска ще спре.Някой например да го запалят с корселин и в социалните мрежи клип
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имахме стабилна ограда,а не мрежа за стотици милиони,нямаше да има такъв натиск.Кога ще бъдат подведени под отговорност виновните за тази бутафория,наречена инженерно съоръжение?
33
3
 
8
 
! Отговори
Бой му е майката преди 1 година
Ако бяха оставили Динко да действа, сега българо-турската граница сега нямаше да има клиенти.
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако минират няма да минават бежанци.
31
1
 
6
 
! Отговори
Без упойка преди 1 година
Къде е генаралитетът.Много генерали,а малко войска.Половината са жени,като жената дето пази границата.Извинете,но жените са добри само в шиене и готвене.Жени не може да командват и да пазят.Какво прави Радев,ами нищо.Ислямистите ни прегазват,а той върти любов с вицето си.Последната прави форум за славянската азбука,а нарича майстора на словото Ботев,малък човек.Точно едни малки хора днес са обсебили държавата и я влачат в пропастта.Но горди и нагли те дефилират в своята Психодрама при Гнойко.
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стреляйте бе хора стреляйте и ще видите дали ще перминават границата !!
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A не бе тези хора идват от насилие, цветя ли да ви носят галфонии!
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм готов да ходя на границата и да пуцам по лошите, няма проблем.