Сарафов: Братята, застреляли полицая, опитали да убият и военния, влизайки на наша територия

Изключително нагло, брутално, арогантно престъпление
Обновена: 12 ное 2022 10:12 | 12 ное 2022 10:11, Елка Василева
140
Сарафов: Братята, застреляли полицая, опитали да убият и военния, влизайки на наша територия
Снимка: архив, БГНЕС

Братята, застреляли граничния полицай Петър Бъчваров, са се опитали да убият и военнослужещия от патрула, навлизайки на българска територия. Това заяви пред БНТ заместник-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов.

Той категорично отхвърли твърденията на двамата подсъдими, че са действали под уплаха.

Още по темата
"Не са се стреснали. Понеже познавам в детайли доказателствата по делото от българска страна, мога да кажа, че са били изключително арогантни, нагли и брутални. След убийството на полицая са влезли през дупката на българска територия и са се опитали да убият военния от патрула. И само изстрелите от негова страна са ги накарали да се върнат обратно в турска територия.

Изключително нагло, брутално, арогантно престъпление. Така че не мисля, че ще получат леко наказание", каза Сарафов.

Той не очаква данните за психически проблеми на двамата братя да смекчат присъдата.

"Ако съдебно-психиатрична експертиза покаже, че те са невменяеми, те не носят наказателна отговорност, но не мисля, че това е така в случая. Тези лица явно действително са изпълзели от дълбините на генофонда, но това по никакъв начин не омаловажава деянието и смъртоносния резултат - те са убили български граничен полицай и се надявам, че те ще получат заслуженото, вероятно от турския съд, но ние ще предоставим необходимите за това доказателства", коментира директорът на следствието.

Утре на мястото на убийството ще бъде проведен следствен експеримент с участието на български и турски следователи, за да се разбере откъде точно са произведени изстрелите.

Към момента няма данни двамата братя да са се занимавали с трафик на хора, каза още Сарафов. По-скоро целта им е била да грабят трафиканти, които често носят ценности със себе си, допълни той.

Заместник-главният прокурор коментира още, че са необходими законодателни промени, за да не се разминават трафикантите с условни присъди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Непрогледен мрак, те се стрелят като специални военни части. Не се ли усещате, че историята куца?
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парламентът е свърталище на организирана престъпност и корупция, направлявана от американското посолство, но за сметка на българския бюджет и данъкоплатец. Едно време имаше депутати, които не бяха съгласни с партийния си шеф, напускаха групата и ставаха независими. Сега няма такова нещо -- означава, че всичко е толкова добре организирано, че за да станеш депутат друг избор освен да гласуваш за партийната линия няма.
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На границата всичко е нормално, враговете са в парламента, ядат в столовата кебабчета на смешни цени ! Предвиждам щурмуване на парламента защото там се вършат доста перверзни неща.
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военните не носят патрони и нямат право да стрелят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
71
5
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
ако военнияя беше по точен полицайчето ще ше да бъде живо. Как ги обучават другарю главнокомандващ резидент копейкаджия?
70
0
 
2
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Опа! Грешка. Това тук било психиатричното отделение.
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Стига с тая л.И .гА ,наречена демокрация и някакви митични ценности ,който никой ,дори и най свирепите демонократи не спазват и вършеят като разгонен нерези , макчат и пренебрегват собствените си фанатични бръщолевения . Докато не се разреши да се стреля на поражение, всичко друго е за *** шарани ,стръв ,примесена от демократични лъжи и безумия . Въстановяване на ГВ и въоръжени с бойно оръжие патрулиращи.
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 13: Къде са българските жени? Досега трябваше да народят поне пет пъти повече народ от турския? И да има представителност в парламента! А между другото ИК ви пази мили дами!!!
67
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, де да бяха стигнали и до НС та да гръмнат още 240 глигана, барем им дойде на акъла, че всичко това е чиста подигравка с българския народ!!!Жалко, че Левски е погинал за тази пасмина! Турци да ни трепят като прасета и ние да ги подкрепяме.
66
0
 
15
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 година
Въйиии,туй граница ли е или на село Чукурово стъргалото....Нато нище ли да ни защитава?
65
0
 
11
 
! Отговори
Кресливите диреци преди 1 година
А приори се събарят,че не се чуват камбаните.Майната му на исляма, България е Православна държава.
64
1
 
15
 
! Отговори
МангАЛА няма преди 1 година
Интегриране в цивилизацията.
63
2
 
2
 
! Отговори
Гала'вния проку преди 1 година
Пердон,призрак да се поиска отстрелването, пердон,оставката му.
62
1
 
3
 
! Отговори
681 преди 1 година
sabodete se bratw bulgari! dokoga ste tyrpim?! kleta mayka bylgariq, kude sa budnite ti sinobe? vsicki pred parlamenta utre!
61
5
 
7
 
! Отговори
perekly преди 1 година
До Анонимен 77 - Абе пухльо, ти нито си бил роден по времето на Тошо, нито си пипал автомат,даже се съмнявам, че си излизал извън границите на родното си село...Такива тежки комплексари трябва да търсят помощ от психиатър и да им се спира интернета.То, по времето на Тошо, даже щеше да си въдворен , без да искат съгласие от близки в Карлуково.А
60
3
 
19
 
! Отговори
Курти преди 1 година
МВР трябва да се закрие////////////////.............
59
1
 
3
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
До АнонименЗависи кой държи калашника
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ловна пушка срещу калашник нещо не се връзва
57
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета коментарите и се гнуся, 90% от тях са плод на болни русофилски и гангренясали герберастки мозъци! Направо ми се повръща!
56
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След управлението на Кирил Петков е хаос и анархия, държава вече няма!

Спонсорирани публикации