Турците, задържани за убийството на полицая, изправени пред съда

Според разследващите срещу него е стреляно с ловна пушка
9 ное 2022 16:03, Елка Василева
29
Турците, задържани за убийството на полицая, изправени пред съда
Снимка: архив, БГНЕС

Турските граждани E.E. и M.E, които бяха задържани от турската жандармерия в Одрин заради предполагаемо участие в убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров от Елхово, бяха изправени пред съда в Одрин. Срещу двамата заподозрени е образувано дело за убийството, според предварителното следствие.

Още по темата
Двете лица са били обвинени няколко пъти за кражби, според съдебни справки, цитирани от местни медии. Според турските медии двамата имат родствена връзка, предаде кореспондентът на БТА.

Обвиняемите бяха разкрити и задържани от екипи на областната жандармерия в Одрин, на които е поверена охраната на българо-турската граница, в село Кючюнлю, окръг Лалапаша.

Според разследващите срещу българския полицай е стреляно с ловна пушка.   

Междувременно днес в Одрин се състоя заседание по случая между отговорни турски и български представители под ръководството на валията (областния управител) Хюсеин Кюршат Кърбъйък.

Очаква се турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу да направи изявление във връзка със заседанието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението е: първо масови увилнение, второ лустрация, който се е доносвал до старата власт преди 90-а година или е има допирна точка с ГЕРП, ДПС или БСП НИКОГА ДА НЕ ВЛИЗА ПОВЕЧЕ В ДЪРЖАВНА СТРУКТУРА: трето съд и затвор! Първият политик, който го направи ще бъде след една седмица разстрелян или ще бъде политически ръководител в България завинаги, до края на живота си!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министъра перфектно си върши работата.Преди дни каза,че има достатъчно доказателства за корупция в МВР и вече текат разследвания,които ще стигнат до високите"ятажи"на властта и до престъпниците облечени с власт и прикрити с имунитет,(кастата) И веднага му спретнаха,международен скандал,за да го махнат и да си прикрият следите.Тябват масови уволнения и нови назначения само след конкурс и детектора на лъжата. Така се прави реформа в силова структура.Инак всичко ще си остане така, както до сега.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министъра на Вътрешните работи и главния секретар на МВР нямат никаква вина за случая на границата с убития граничен полицай и не трябва да си подават останките. Вина има комисарката на гранична полиция,защото не е упражнила достатъчен контрол над подчинените си в сектора,т.е.не си е свършила работата,както трябва.В такъв случай оставката и е просто задължителна,защото случая се превърна в международен скандал с тежки последици:смърт,трафик на наркотици и оръжие,лоша подготовка на личния състав
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министъра на Вътрешните работи и главния секретар на МВР нямат никаква вина за случая на границата с убития граничен полицай и не трябва да си подават останките. Вина има комисар като на гранична полиция,защото е упражнила достатъчен контрол на подчинение и СЕКТОР т.е. не си е вършиха работата,както трябва.В такъв случай оставката и е просто задължителна,защото случая се превърна в международен скандал с тежки последици:смърт,трафик на наркотици и оръжие,и лоша подготовка на личния състав.
19
1
 
3
 
! Отговори
Нека познаем: преди 1 година
Домашен арест?!?!? Щото в Бг за убийство това е наказанието,нали?
18
4
 
6
 
! Отговори
перко преди 1 година
Евтин кьорфишек. Истината няма да излезе наяве!
17
1
 
10
 
! Отговори
шакир преди 1 година
ейвала Ердоган деде
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДзакКакви 15 годишни с ловни пушки те гонят :))) Имаше версия за турски граничар, ама комшиите явно са осъзнали, че така ще си влошат отношенията с нас и търсят изкупителна жертва :)))
15
1
 
10
 
! Отговори
Смех преди 1 година
Има ли ловна пушка заредена за престрелка с 10-15 патрона?
14
2
 
2
 
! Отговори
Дзак преди 1 година
Да не са били 15 годишни?
13
0
 
9
 
! Отговори
брех преди 1 година
Е.Е. и М.Е..........сакън да не ги разберем кои са!
12
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вземайте пример от турския съд, случи се преди 2 дни - намериха ги и вече са на съд. Няма ги игрите на разболял се, не се явил и така 10г размотаване като в Бул гаристан.
11
1
 
19
 
! Отговори
сок гютюне преди 1 година
Турците нямат доверие на българския съд и за това там ги съдят
10
1
 
25
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Те са крайно недоволни от условията в турския пандиз, и искат да бъдат изпратени в Бэлгария, за да си продължат образованието.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2 демек знаят как да ги скатаят и оправдаят а доообитъка се радва
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7. Не животните, и растенията проговарят. Така че нищо чудно ако са хванали хора които реално не са извършили престъплението.
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция отдавна не се разбира с Гърция, оставаше и да си развали отношенията с България :)) Наши граничари убиха един турски бракониер преди време, тез сигурно затова са стреляли с пушките, явно знаят случая :)) Не знам дали това е истината, щото имаше версии за турски граничар, а това може да промени всичко и мейби турците замазват нещата :)
6
0
 
36
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Не само хората, а даже и животните проговарят като попаднат на турските служби. Там няма псевдо демокрация.
5
1
 
32
 
! Отговори
Да бе, всичко точно преди 1 година
Сега ще научим как глигана, който са преследвали извадил клещи и направил дупката в оградата.
4
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще ги осъдят на огромното наказание от две седмици затвор и след това пак по старите пътища да прекарват афгани. Но няма как, чобаните са ни васали в НАТО. Най-верните.