Миграцията нямало да спре, България трябва да е готова

Границата ни с Турция е и европейска, Фронтекс помага
16
Миграцията нямало да спре, България трябва да е готова
Снимка: БГНЕС

Ние сме в едно относително благоприятно положение, защото насреща имаме държава, която първо - има ресурси, второ - изпълнява ангажиментите си по отношение на превенцията на бежанските потоци. Има споразумение между България и Турция, между Европейски съюз и Турция. Но трябва да имаме предвид, че миграцията е едно обективно състояние. Няма да изчезне. Ние трябва да бъдем готови. Това заяви пред БНТ Йордан Божилов, бивш заместник-министър на отбраната и председател на Софийски форум за сигурност.

Според Божилов трябва да се погледне по-комплексно върху бежанския проблем. От ключово значение за недопускането на нерегламентирано навлизане в границите на страната според него е наличието на добри технически средства.

"Добре, че България не е сама в тази задача да охранява границата. Това е европейска граница. Има европейски средства. Има възможност за привличане на Фронтекс, включително с жива сила", допълни председателят на "Софийски форум за сигурност" по отношение на финансирането на автоматизацията на границата.

Според него в пограничните населени места е ключов въпросът с трафикантите и са необходими повече работа и по-сериозни мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: границамиграция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква миграция у нас Те не искат да стоят в България Направо предлагам да ги събираме и да си ги пускаме на австрийската граница Няма българи да умират за европейски интереси А ние да тънем в мизерия Това за мен не е съюз А някакво лицимерно сборище на което сме на дъното
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да пратят някви холандски гейове да пазят границата. Нали ние не ставаме за Шенген? Да пратят тях, няма да гърмят нашите момчета само! Вече 3 полицаи, безценни български момчета, дадоха живота си да бранят ЕС граница. Или на мигрантите да се осигури коридор до Швеция и Нидерландия.
11
2
 
3
 
! Отговори
българка преди 1 година
Естествено, че няма да спре! Каналите за трафик на хора са на европейско ниво. В България са мулетата, които вършат черната работа. В Брюксел го знаят това много добре, пълнят си джобовете и не ги интересуват коренните европейски граждани !
10
0
 
8
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Ми стреляйте бря ! За ко сте там ?
9
2
 
6
 
! Отговори
Гладен преди 1 година
***, пускайте ковид стъкмистиката, че попарата ми изстива!
8
0
 
8
 
! Отговори
Баба Радка преди 1 година
Ако бяхме богата държава тук щеше да има на над 2 милиона "джанки" на наш гръб.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"посранковците от армията да дойда аз да помогна" - за 1200лв заплата толкова. И в МВР е същото, запознах се наскоро с един бивша кука от Бургас дето му извадили нож и колегата му се заключил в колата, хаххаа. Няма как да стане с тия смешни заплати. Те заради това 65% от държавните служители не си вършат работата, а други 20% са корумпирани.
6
1
 
9
 
! Отговори
Ще спре, преди 1 година
когато България се превърне отново в суверенна държава! Докато сме краварска или руска колония,сме население в разграден двор-без армия,без въоръжение,без незавимо и пр0дажно правителство,без силна работеща икономика,без енергийна независимост,без силна парична единица(засега стабилна,но след година сме приключили), с увеличаваща се демографска криза,с еднопосочна миграция на кадърните и читави работещи българи на запад,с наведени *** и дупедати на изток,на запад или на юг... Няма надежда!
5
0
 
10
 
! Отговори
за момента преди 1 година
това, че сме една от най-бедните (ако не и най-бедната) държава в Европа ни спасява от мигрантски нашествия. Единици иса тия, които искат да останат тук, повечето се стремят да стигнат до централна Европа.
4
3
 
20
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
При лошия Бай Тошо имаше един контролен изстрел у въздуха и после се стреляше на месо.... Който е служил на застава знае за какво говоря.Лозунга на граничаря беше "Нито крачка назад - зад нас е България!!!!".... А сега братче ги настаняваме,пА и джобни им плащаме, и с бусове ги возим, а за капак и стрелят по нас.... Европейски директиви деееееva....
3
1
 
10
 
! Отговори
алф преди 1 година
мързеливите тумбаци пот МВР и посранковците от армията да дойда аз да помогна ама га връщахте старите огради генералите не реваха някой апартаменти накупиха от вторичните
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Армеец да изнася навън оръжие само след изпълнение на държавна поръчка към гранични войски с картечници, патрони, мини. Всички български улични кучета да се мобилизират в глутници на граничната бразда. Идва достатъчно месо да ги изхрани за години напред. Ако има излишък на месо, да мобилизират и шопари да процесират излишъка. Подобно посрещане ще възпре муслем нашествениците. Останалите не са толкова агресивни.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантическата свобода не е за сирийци и афгани. Тук раси, нации и полове нямаме, но за влизащите има определени изисквания. Хахахахаха.