Хотелиери спряха изхранването на украинците

Бежанците отказвали да плащат по 5 лв. за храна
18 ное 2022 17:45, Анисия Иванова
101
Хотелиери спряха изхранването на украинците
Снимка: БГНЕС

Хотелиери спряха изхранването на украинците, бежанците отказват да плащат по 5 лв.

Хотелиери по Южното Черноморие спряха изхранването на украинските бежанци, които са настанени в базите им. Причината е, че в новите условия за удължаването на Програмата за оказването на хуманитарна помощ на хората от Украйна със статут на временна закрила не са предвидени средства за храна.

Сумата за издръжката на украинските бежанци от 15 лв. на ден не е променена, но в постановлението на МС е записано, че това са средствата за нощувки, без предвидени пари за храна.

Хотелиерите са поискали от украинските граждани да плащат по 5 лева на ден за изхранването си, но повечето от тях нямат тази възможност, обяснява собственикът на хотел в Приморско - Михаил Зегов.

"На 15, 16 и 17 ноември предоставихме храна със собствени средства на бежанците, но от днес спираме изхранването, поради факта, че и ние нямаме вече средства като хотел да заплащаме тяхното изхранване. Молбата ми е колкото се може по-бързо да се вземе някакво решение и просто да се каже на тези хора какво да очакват", сподели хотелиерът, цитиран от БНР.

"При нас ситуацията е драматична - никой нищо не казва, звънят на горещата линия за украинските бежанци, а оттам също им казват, че нямат никаква информация. Това, което е записано в постановлението, е "15 лв. само за нощувка". Не знам какво да правя! Наистина не съм очаквал, че ще бъде такава ситуацията", добавя Зегов.

В държавните бази обаче изхранването на украинските бежанци продължава. Хотелиери питат кой плаща там за предоставянето на храна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
70
 
! Отговори
Нямат възможност?!?! преди 1 година
А като пазаруват в мола за по 200-300 в магазин...имат възможност. Наглостта им край няма! Да попитам как си плащат за пътуване до Дубай? Миналата седмица половината самолет беше украинци. И ако се чудите как зная... и държаха си паспортите в ръчички .... срамота! Да си развяват четирибуквията в Дубай и да отказват да си платят за храната!
19
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина не съм очаквал, че ще бъде такава ситуацията", добавя Зегов.А какво очакваше ве, кръвопиец ? Държавата и тебе да храни? Ненаядници. Да фалирате дано
18
24
 
2
 
! Отговори
Марсел Попов преди 1 година
До АсанБaньo, не се ли наяде?
17
2
 
47
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
зеленият гном има над 1 милиард да им ги плати бе !Друг е въпроса как украинско комедианче има повече пари от всички холивудски ветерани де !
16
41
 
3
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 година
От град Левски съм . В Република България има хора безработни и с нулеви доходи и хора не можещи да работят с нулеви доходи . Сега по примера на комунистическата партия и нейните фракции , които до ден днешен ни управляват, започнаха и господата бизнесмени да не изхранват хората, още повече и бежанците, които са най-добрите ни братя и сестри, които са прокудени от собствените им правителства и изоставени от всички по света държави да бъдат унижавани , гладни , скитащи и малтретирани по полетата.
15
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недай боже да се беше случило това, с нас да отидем в чужда държава и да искаме хотел с джакузи как ви се, струва не е ли нагло
14
2
 
55
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
И АЗ ИСКАМ ДА СЪМ БЕЖАНЕЦ НА РИВИЕРАТА
13
54
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърдете се на Путин бре.Ако не беше разбутал Украйна сега тези хора щяха да си живеят там.
12
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги изгоним в Европа да видим дали ще им търпят капризите веднага ще ги натискат в лагери за бежанци хеле в Германия няма да има хотелчета и джакузита
11
1
 
68
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Дават им джобни на всички, плашат им престоя тока, водата, покрив над главата, дадоха им пакетните помощи, лишиха българските семейства, транспорт. Е.,, си наглеците, знаят ли колко български семейства живеят и си гледат децата с по-малко от колкото те разполагат
10
2
 
60
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
КРАИНО ВРЕМЕ Е ТИЯ НЕКАНЕНИ ГОСТИ ДА СИ ЗАМИНАВАТ ЗА УКРАИНА.КАК ДРУГИТЕ УКРАИНЦИ ЖИВЕЯТ И НЕ НАПУСКАТ УКРАИНА?
9
64
 
7
 
! Отговори
Марсел Попов преди 1 година
Алчността на нечистоплътният Бaньo e потресаваща! Това дребно балканско човече не знае що е то състрадателност!
8
8
 
34
 
! Отговори
Русофилчо преди 1 година
Кога ще дойдат руските бежанци?Да ги срещаме с хляб ,сол и ракия.
7
1
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато една държава оставя собствените си граждани в мизерия и храни чужди това как се нарича
6
4
 
46
 
! Отговори
да са гладни някои преди 1 година
не е добре. А русофобоковците цъкащи неприязън към руснаците да се бръкнат и се организират да им помогнат на укр в хотелите вместо да ги подкрепят от клавитурата
5
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като са, рекли безплатно спане и храна безплатно мандръсане искат ли
4
4
 
77
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
БЕЖАНЦИ Е ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ СЕГА СА НАВЛИЦИ
3
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шутовете и навън!
2
3
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглеци има хора у нас, по селата живеят в, страшна мизерия никой не ги поглежда а тия искат лукс е явно това, е народ от наглеци
1
3
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От нас се очаква да плачем че на украйнците им спират безплатното ядене и пиене ли ?