Хотелиери спряха изхранването на украинците

Бежанците отказвали да плащат по 5 лв. за храна
18 ное 2022 17:45, Анисия Иванова
101
Хотелиери спряха изхранването на украинците
Снимка: БГНЕС

Хотелиери спряха изхранването на украинците, бежанците отказват да плащат по 5 лв.

Хотелиери по Южното Черноморие спряха изхранването на украинските бежанци, които са настанени в базите им. Причината е, че в новите условия за удължаването на Програмата за оказването на хуманитарна помощ на хората от Украйна със статут на временна закрила не са предвидени средства за храна.

Сумата за издръжката на украинските бежанци от 15 лв. на ден не е променена, но в постановлението на МС е записано, че това са средствата за нощувки, без предвидени пари за храна.

Хотелиерите са поискали от украинските граждани да плащат по 5 лева на ден за изхранването си, но повечето от тях нямат тази възможност, обяснява собственикът на хотел в Приморско - Михаил Зегов.

"На 15, 16 и 17 ноември предоставихме храна със собствени средства на бежанците, но от днес спираме изхранването, поради факта, че и ние нямаме вече средства като хотел да заплащаме тяхното изхранване. Молбата ми е колкото се може по-бързо да се вземе някакво решение и просто да се каже на тези хора какво да очакват", сподели хотелиерът, цитиран от БНР.

"При нас ситуацията е драматична - никой нищо не казва, звънят на горещата линия за украинските бежанци, а оттам също им казват, че нямат никаква информация. Това, което е записано в постановлението, е "15 лв. само за нощувка". Не знам какво да правя! Наистина не съм очаквал, че ще бъде такава ситуацията", добавя Зегов.

В държавните бази обаче изхранването на украинските бежанци продължава. Хотелиери питат кой плаща там за предоставянето на храна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разплаках са. Как ни вий е срам.
59
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се връщат обратно в Украйна, какво чакат. Украйна получава милиарди евро помощи, спокойно може да се грижи за гражданите си, които да речем, че са останали без дом.
58
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ес натисна управноцоте ни да дадат пари за украинците, ама някъде по трасето някой прибра парите за храната. Няма едно нещо от което да не се краде в тази държава. Оня ден с дървата същото - обещали безплатни дърва, ама дай да приберем едни пари за разнос...тотален фарс
57
1
 
53
 
! Отговори
...... преди 1 година
Да ги натирят с полиция.Преди някой да каже ''ама горките хорица'',те ако нямаха пари нямаше да са тук.
56
3
 
51
 
! Отговори
Къш,бе! преди 1 година
Да си ги храни кокаиновия Клоун или най-добре да си ги прибере, нужни са му войници за фронта! Украинките сами ще се изхранят! -)))
55
10
 
57
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
"Абе няма такава държава! Като гледам как се гаврим с бежанците се хваща срам, че съм българин!" Ами изнасяй се, кой те спира.
54
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най интересното е че тука повечето които пишат против Путин пишат и против украинските бежанци.Странна работа.Нали искате Украйна да победи тогава приютете в семействата си украинци защото трябва да помагате за победата над Путин.
53
4
 
60
 
! Отговори
До Марсел Попов преди 1 година
Чудесно оня ден Зеленски каза че му трябват некви 50 милиарда до нова година.Сметнал си е човека по 1 милиард евро на ден ще ги намести.Стегай салоните да бачкат денонощно да има за бял прашец на брадатото джудже и за роклички по 20 хил евра на жена му.Останалото предполагам ще бъде за подръжка на именията в САЩ.
52
2
 
53
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
нарко-манът от киев да изпрати пари от траншовете изпратени от ес спретевоината и си приберете хората пръснати по света вие сте виновни за тяхнатасъдба защото се подлъгахте по гмо мозъците от сащ
51
5
 
53
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Да се измитат в Херсон!!! Тук не ги искаме. Чакаме с нетърпение Путин да изтреби всички нацисти, начело със Зеленски.
50
2
 
59
 
! Отговори
Чемодан,вокзал, преди 1 година
Киев уан уей тикет,хохли!Точно както се гаврихте с населението с българско самосъзнание и се отнасяхте с тях като с натрапници! Марш от България и не се връщайте,неблагодарници!
49
2
 
47
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Да се връщат по деревните си и да садят картопли!Какво ми се правят тука на дами и господа наготово..шайва и пейзаните им..Тия тука са обикновени пейзани...Онез с парите са по нормалните държави!
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
muahahahhahahahhaahahahahahaha-глътка въздух-muahaahhahahahahahahahah
47
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, това е добро! В хотелите само нощувка, а в държавните бази ги и хранят! :)) Ако искат да ядат, да напускат хотелите и да се местят в държавните бази! Правилно! :) Макар че и държавни бази са им много. Има си фургони за такива като тях.
46
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украинка съди приютила я жена за робство, защото я карала да мие чинии" ---четете на сайта на 24 часа от вчера. Бях дала и линк , но ми изтриха целия пост. Защо?!
45
61
 
2
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Не се косете пичове! Пyтя скоро ще го поеме докрай и хората ще се върнат в родината си. ЕС ще им даде повече от достатъчно, за да направят рай от ада, който рашистите сътвориха. Но вие ще си останете същите нeщacтници и спасение за вас просто няма да има. И отново ви призовавам да развторите широко бузи! Знам, че ви харесва!
44
2
 
63
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Ау виждам ги всеки ден " гладните" украйнки,как пълнят торбите на макс,а до тях някакъв ,здрав,прав,***,да го питаш що не е в армията! Особено има една Била до Спортна зала във Варна,там може да полудееш от мякане,на диалектна форма в руския език! На тия джофри и кренвирш не им давам
43
4
 
20
 
! Отговори
вЪзмУтен преди 1 година
аааа , не така , не така ! а когато си поканите украинка за компания ( а те са много отзивчиви ) си прекарвате добре с нея , а сега не щете да ги храните . е не сте прави .
42
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как имаха пари да пътуват хиляда км за да дойдат до тук. Украйна граничи с Полша, Унгария, Словакия, да отиват натам. България е най бедната страна в ЕС.
41
1
 
55
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
А нашите пенсионери преживят с 350 лв. пениця когато НЕ ГИ БИЯТ, ИЗНАСИЛВАТ И ГРАБЯТ по къщите!!