Бащата на Сашко: Той е много уморен, на системи, но се съвзема

Спасителят му Веселин Георгиев не могъл да повярва, че това е детето
Обновена: 20 ное 2022 20:04 | 20 ное 2022 19:56, Нели Христова
79
Бащата на Сашко: Той е много уморен, на системи, но се съвзема
Снимка: БГНЕС

"Сашко е много по-добре. Възвръща функциите си. Много по-розови са му бузките и ръчичките, Пие постоянно вода. Чакаме да го захранваме, тъй като това трябва да стане постепенно. Той е на системи и все още е много уморен. Но се съвзема”.Това заяви в ефира на NOVA бащата на 12-годишният Александър.

Той подчерта, че ако детето му е оцеляло наистина само в планината - значи е свръхчовек. "Ако това се докаже, то това надхвърля моите представи за неговите възможности". Александър Цветанов благодари на спасителите, като ги нарече "доблестни мъже с огромни сърца, които са му върнали живота".

"Моментът, в който видях, че Сашко е жив и диша. Това е моментът, който ми се е запечатал най-силно в съзнанието. И моментът, в който видях, че си поема въздух". Това заяви в студиото NOVA Веселин Георгиев, доброволецът открил изчезналия от 9 дни Александър от Перник.

По думите му той 5 минути не е могъл да повярва, че това е издирваното дете. „Радвам се, че сбърках и че не бях прав, защото първоначално вярвах, че той толкова дълго време не може да оцелее сам в планината. Застанах и се подготвях психически да отида до него, когато първоначално го забелязах”.

Мястото, в което е открит Сашко е с труден достъп. „Имаше храсти с пролуки между тях. Така го забелязах”, разказа Веселин.

Директорът на ПСС Емил Нешев разкри подробности от самото издирване. „Получихме информация, че има вероятност по-рано да се е случило всичко. В смисъл детето да не е изчезнало в часа, в който беше обявено първоначално. Тоест – той е имал повече време в светлата част на деня, за да се придвижи.  Когато приключихме работата си на терен в понеделник, казахме на полицая, който координираше действията на терен, че искаме ориентир. Бяхме претърсили доста обширен район, но бяхме оставили южните склонове като по-невъзможни, защото за по-трудно проходими”.

След това спасителите сравнили траклоговете от GPS-ите. „Сравнихме данните и видяхме кои части не са обходени. След това започнахме методично да обхождаме района. Със сигурност това място е обходено. Имаше страшно много доброволци и спасители на терен”, подчерта той.  И допълни: „Може би големият брой хора да е изплашил детето и то да се е скрило”.

„Имаше много хора в ниската част на района”, потвърди и доброволецът Милко Михалков.

И тримата спасители бяха категорични, че детето е било само в планината през всички дни на изчезването си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде и тая тема е я налазиха краварскките ***! Какво общо има изчезването на Сашко с войната в Украйна и с Путин??? А пък Алекс Алексиев е предател, който работи срещу България като агент на ЦРУ и вече повече от година гние в земята, а мръссната му душа гори в ада!
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бре вие луди ли сте да пускате укро пропаганда под статия за Сашко?!Особено като се вземе предвид къде е намерен...Господ е пазил детето.Следващият път да му сложи нещо проследяващо в дрехите.Едва ли педофили са го отвлекли както твърдят по-долу в коментарите,защото в предни статии пишеше,че нямал следи от насилие.
32
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алекс Алексиев - може да си европеец, без да се отричаш от националните си корени и да си българин, без да си русофил.
31
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
BBC: Убийството на руските военнопленници от демократичните военни на армията на Украйна която без причина беше нападната от кремълския диктатор без причина само защото искаше да живее мирно според правилата на цивилизованите западни демократични страни не е военно престъпление защото предаването им в плен е било привидно.
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неподготвен човек който се изгуби върви, докато има сили и след това сяда на земята да си почине уж за малко, заспива и замръзва. Ако е здрав и не е много студено, може да преживее една нощ, но втора нощ без храна в гората при тези температури е смъртоносна. Човек може да оцелее само ако събере сухи клони, за да се изолира от земята и евентуално да си запали огън, а той не си е оборудвал колиба и лежанка. 100% е бил отвлечен иначе нямаше да е жив.
29
1
 
12
 
! Отговори
Искате да ни внушите преди 1 година
че аутистите имат свръхчовешки възможности?!
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Провериха ли дали е бил упояван? Ако направят кръвен анализ може да се разбере.
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бащата казва, че Сашко гривни за проследяване не търпи значи трябва да му сложат от чиповете на глобалистите, ако избяга пак да могат да гопроследят.
26
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анализатор на ЦРУ: Рисковата спирала на Путин с кого ще раздели вината. Разколът в най-близкото обкръжение на диктатора е трудно да бъде забелязан, но той все повече ще го заплашва директно. Осем месеца след началото на войната, която трябваше да завърши за няколко дни или максимум седмица се превърна в катастрофално тресавище,което потенциално заплашва властта на Путин. Реакцията на Путин на натрупващите се неуспехи на Русия на бойното поле предполага, че той има малко добри варианти, освен да вдига залозите и да отиде на още по-голям риск.
25
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми се вярва 8 дни да е било по горите, където през ноща е студено, вълци, къчета вият, буххали и сови издават звуци, то здрав да си ще психясаш.
24
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та в клипа на Цанов ясновидецът казва: детето още същия ден, 40 минути след като е тръгнало, е срещнало познати - мъж на около 40-45 и жена на около 35-38г., и се е качило с тях в кола, черно бмв. Посочва и мястото. Те са го отвели у тях. След това са се изплашили да не ги обвинят в отвличане и са го задържали, като на около 5 ден го преместват в друга къща. Хранили са го, грижили са се за него. Ясновидецът каза, че те ще го пуснат или в града, или в гора и хората ще го намерят. Така и става.
23
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бившата говорителка на Зеленски: Руската армия е пропита от корупрция, Путин е човек от миналото, който не може да владее бъдещето. Повярвайте ми, Украйна е държавата, която най-много иска мир, но Русия не спира ескалацията, не е оттеглила войските си от останалата част оттериторията на Украйна и от Крим.
22
1
 
10
 
! Отговори
х преди 1 година
Рамбо Първа Кръв в изпълнение на Сашето - разиграва цялата полиция в гората.
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 18.11 полицията арестува 13 педофили и на следващия ден Сашко е намерен в безпомощно състояние в планината. За тия, които вярват че е оцелял сам им предлагам само да излязат в двора или в парка и САМО ДА СЕДНАТ на студената и мокра земя и да засекат колко време могат да останат седнали без изолираща дреха на земята, все пак Сашко е бил облечен само с дънки и яке. 7 нощи по 14 часа нощ 0 градуса на студената и мокра земя, вие изобщо излизате ли от вкъщи????
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне имаше хепиенд като в турска драма.
19
3
 
14
 
! Отговори
абе бегай преди 1 година
От Холивуд са проявили интерес към Сашко, ще се почват снимки на "Мисията невъзможна" 6. Оня остаре вече...
18
2
 
15
 
! Отговори
Знаете ли преди 1 година
...какво става с бъбреците при ниска температура и силна влага? А с белите дробове? Ако ще и да си Скалата!
17
1
 
27
 
! Отговори
ВЕРСИЯТА преди 1 година
...че Аутизмът бил помогнал на Сашко да оцелее Е ОТКРОВЕНА ЛЪЖА!!! И С АУТИЗЪМ И БЕЗ АУТИЗЪМ - ОЩЕ НА ВТОРИЯ ДЕН БЕЗ ОГЪН В ГОРАТА ЩЕ Е С БРОНХОПНЕВМОНИЯ!!! Може да се е движил през деня, но Не и през НОЩТА! 8 НОЩИ.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май бащата се е сетил кои са двамата познати, с които е тръгнало детето, за които се говори в клипа на Цанов с ясновидеца и така се е развързала работата. Е, хубаво е, че са се разбрали и детето е живо.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ям доматите с колците.