Сашко все още не е успял да говори, не са констатирани следи от насилие

Работи се по няколко версия, основна няма
20 ное 2022 09:29, Елка Василева
144
Сашко все още не е успял да говори, не са констатирани следи от насилие
Снимка: архив, БГНЕС

Краят на издирването не означава край на разследването около случая с 12-годишния Александър. Работи се по няколко версия, основна няма, но едно от големите съмнения е дали Сашко е държал някъде принудително.
Разследващите ще проверяват и дали появата на Сашко не е свързана с обявената от баща му награда.

Още по темата
Това заяви днес прокурор Албена Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура в Перник, която информация за разследването по случая с изчезналия Сашко, който беше открит вчера след 9-дневно издирване. Детето беше намерено в дълбоко дере в района на радомирското село Червена могила.

Предстои да бъде възложена съдебно-медицинска експертиза. Иззети са дрехите, с които детето е намерено. То е било с тези, с които изчезна. Доброволците са го открили с мокри обувки и са ги свалили, за да го затоплят.

Вчера детето е било освидетелствано от органа на разследването в присъствието на бащата. Ще се търсят следи по тялото и по дрехите.

„Не са констатирани следи от насилие, експертизата ще установи дали има такива. Александър все още не е успял да говори. Ще се опитаме да получим сведения от него с помощта на специалист и в присъствието на бащата. Не може да дадем приоритет на нито една от версиите“, посочиха от прокуратурата.

Няма данни да е искан подкуп от бащата. Разпити предстоят и днес, такива ще бъдат направени и с майката на Сашко. Нейната нагласа е била да дойде, но е изчаквала да приключи издирването на детето.

Бащата на Александър е посочил, че няма конфликтни отношения с когото и да било. Не е получавал заплахи. Ще се проверява дали детето е държано някъде, основание за това дават медиците, които казват, че детето е приемало вода и храна, посочиха още от прокуратурата.

Александър е настанен в "Пирогов". Детето е в реанимацията на спешната болница, но само за наблюдение, каза служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

Бащата на момчето - Александър Цветанов благодари и на всички, които се включиха в издирването: "Добре е Алексчо и това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало, благодаря ви!".

В мащабната акция по издирването на 12 годишния Александър се включиха полицаи, планински спасители и над 9000 доброволци, а бащата обяви 100 000 награда за информация.

Спасителите обявиха, че не искат парите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
5
 
! Отговори
Мемед циганина преди 1 година
да го връщат в гората кат иска там да стои, има деца какво ли не дават за ДОМ, нашия хваща пътеките, щот си играл с пръчки АЙ БЕГАЙ БЕ
33
2
 
4
 
! Отговори
Абсурд преди 1 година
Бащата е уредил сделката за 100 хил. или някой фалшив документ е заверил.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Викаш, президента той 9 дена ден и нощ е ходил да го търси.Ти акъл маш ли в тая глава?
31
8
 
5
 
! Отговори
Киро и Асен преди 1 година
Поредното отвлечено дете от бандата на Кирил Петков и съучастниците му. Добре поне, че се е отскубнало от лапите на насилниците му!
30
6
 
3
 
! Отговори
Уйо преди 1 година
До40 Ти мислиш че баща му само сто бона ли има бе охлюф
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много лесно може да се види дали е бил поискан откуп от бащата - ако тия 100 хил, които е изтеглил за наградата изчезнат и не ги внесе обратно, значи са се разбрали.
28
3
 
3
 
! Отговори
Майна преди 1 година
Бащата НЕ Е ПЛАЩАЛ НИЩО. ЛЕСНО Е ДА СЕ ПРОВЕРИ.
27
1
 
6
 
! Отговори
Ама преди 1 година
Много е лесно да се установи. Да го пуснат в гората с GPS и камера и ще се види, какво прави и как оцелява.
26
2
 
3
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Затова предпочитам свободнаевропа, пишат сериозни неща, а не за Маугли. Написаха нещо за Пашко само, когато беше открит - Дете липсващо от 9 дни, бе открито. Тука стават и лягат с Чашко. Айййдееееее
25
2
 
6
 
! Отговори
Днснсн преди 1 година
Нищо няма да кажа, щот и без тва не говори. Нищо няма да разберат и накрая отчаяни ще го обявят за национален герой, че е оцелял в гората и ще приключим НАЙ-СЕТНЕ С ТОЯ САШКО. Докато не избяга пак..
24
0
 
20
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Това, което продължава да се говори, вече звучи като гротеска. Не знам, кой здравомислещ човек ще повярва, че дете с аутизъм ще оцелее 9 денонощия в гора самичко!! Ябълки, круши, глогинки имало, хайде някой от тези, които искат да ни убедят да вземе да отиде в гората за 9 денонощия в дъжд, студ и да видим. В края на ноември има само спаружени плодове по високите клони на дърветата. А храната, която е оставяна за няколко часа и била изяждана от птици и дребни животни. Детето е било някъде ДЪРЖАНО
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то момчето по принцип не говори, тия сега го чакат да проговори ли?
22
6
 
6
 
! Отговори
ганю преди 1 година
Бащата даде ли парите
21
5
 
4
 
! Отговори
Книга за джунглата преди 1 година
Най-добре да се свържат в гората с пернишките Балу и Багира, те ще дадат сведения за Маугли.
20
0
 
5
 
! Отговори
гнмаьн преди 1 година
Той и иначе ич не е говорил, те си мислят, че след всичко това аудио книга ще им запише със случилото се. Успех, нищо няа разберете от него. Най-добре скрийте камери в гората като анимал планет и го следете как е оцелял следващия път като избяга.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбирам че трябва да оправдаете заплатата с нещо ама прекалявате с тоя Сашко
18
0
 
13
 
! Отговори
Колкото преди 1 година
повече ровите в тази история вонята ще става все по нетърпима, а недоверието ще се засилва.
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете Сашко на мира,детето няма вина и не разбира за какво е използвано!
16
4
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
А от небето самолети пръскат Ковид:):):):)
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ни казват дали сашковата "мaйчицa святa" вече е благоволила да види детето си он лайн или все още се радва на факта, че синът й е намерен и не й остава време да го види, камо ли да дойде чак до България? Нали била много чувствителна, жената.