Сашко все още не е успял да говори, не са констатирани следи от насилие

Работи се по няколко версия, основна няма
20 ное 2022 09:29, Елка Василева
144
Сашко все още не е успял да говори, не са констатирани следи от насилие
Снимка: архив, БГНЕС

Краят на издирването не означава край на разследването около случая с 12-годишния Александър. Работи се по няколко версия, основна няма, но едно от големите съмнения е дали Сашко е държал някъде принудително.
Разследващите ще проверяват и дали появата на Сашко не е свързана с обявената от баща му награда.

Още по темата
Това заяви днес прокурор Албена Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура в Перник, която информация за разследването по случая с изчезналия Сашко, който беше открит вчера след 9-дневно издирване. Детето беше намерено в дълбоко дере в района на радомирското село Червена могила.

Предстои да бъде възложена съдебно-медицинска експертиза. Иззети са дрехите, с които детето е намерено. То е било с тези, с които изчезна. Доброволците са го открили с мокри обувки и са ги свалили, за да го затоплят.

Вчера детето е било освидетелствано от органа на разследването в присъствието на бащата. Ще се търсят следи по тялото и по дрехите.

„Не са констатирани следи от насилие, експертизата ще установи дали има такива. Александър все още не е успял да говори. Ще се опитаме да получим сведения от него с помощта на специалист и в присъствието на бащата. Не може да дадем приоритет на нито една от версиите“, посочиха от прокуратурата.

Няма данни да е искан подкуп от бащата. Разпити предстоят и днес, такива ще бъдат направени и с майката на Сашко. Нейната нагласа е била да дойде, но е изчаквала да приключи издирването на детето.

Бащата на Александър е посочил, че няма конфликтни отношения с когото и да било. Не е получавал заплахи. Ще се проверява дали детето е държано някъде, основание за това дават медиците, които казват, че детето е приемало вода и храна, посочиха още от прокуратурата.

Александър е настанен в "Пирогов". Детето е в реанимацията на спешната болница, но само за наблюдение, каза служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

Бащата на момчето - Александър Цветанов благодари и на всички, които се включиха в издирването: "Добре е Алексчо и това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало, благодаря ви!".

В мащабната акция по издирването на 12 годишния Александър се включиха полицаи, планински спасители и над 9000 доброволци, а бащата обяви 100 000 награда за информация.

Спасителите обявиха, че не искат парите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОЛИТИЦИТЕ НАРОЧНО ПРАВЯТ ТАКИВА ПОСТАНОВКИ, ЗА ДА ОТКЛОНЯТ ВНИМАНИЕТО НА ОБЩЕСТВЕНОСТТА ОТ ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ХОРАТА,КОИТО ТЕ НЯМАТ КАПАЦИТЕТ УМСТВЕН И ФИНАНСОВ ДА РАЗРЕШАТ.
13
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И " СПАСИТЕЛИТЕ " НА ДЕТЕТО СЪЩО КРИЯТ НЕЩО!
12
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСИЧКО БЕШЕ ЕДНА ПОСТАНОВКА...9 ДНИ 12 ГОДИШНО ДЕТЕ СЕ ЛУТА САМО В ГОРАТА!!!КАК ВИ ЗВУЧИ ТОВА?КАТО ФИЛМ НА УЖАСИТЕ НАЛИ?БЕЗ ХРАНА,ВОДА СРЕД ДИВИ ЖИВОТНИ И СТУД!МНОГО ИНТЕРЕСНО ОТКЪДЕ БАЩА МУ НАМЕРИ 100 000 ЛВ. И ЗАЩО МАЙКА МУ,КОЯТО Е В АНГЛИЯ ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ ОТ СЛУЧАЯ А СПОКОЙНО ПРОДЪЛЖАВАШЕ ДА СИ ЖИВУРКА В ЧУЖБИНА.
11
12
 
4
 
! Отговори
Ма преди 1 година
Парите са дадени още сряда-четвъртък. Бащата четвъртък ги пращаше да търсят в изостанали постройки, по сведения на врачка. Тая фирма трябва да си поиска парите, за да го видим какво ще прави бащата, че манипулираше през цялото време.
10
10
 
8
 
! Отговори
Диагноза преди 1 година
Сашко кога е получил аутизма? По рождение или на по-късен етап. С такъв баща само ще му се влошава състоянието.
9
19
 
4
 
! Отговори
Диньо Халембака преди 1 година
Ванга го е предрекла преди 30 години : "България ще спаси момче, после същото момче ще спаси България". Пророчицата говори за 2022 год.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вече пускат ли посетители при Сашко в Пирогов да го запитат къде е бил на гости с кой си е играл
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тук в Гамбург е 3 градуса и вали сняг не знам за вас ама на мен ми е доста студено трябва си огън топло, пък в Гората как е не ми се мисли ,а Сашко горкия къде е бил само той си знае и цяла България
6
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решили са да изтръскат нотариуса или да му отмъстят за нещо, той хитър раздухва случая като загубване на дете по медиите. Куките се намесват и преговрят с похитителите за парите. Парите са дадени, куките прикриват престъпление да не са смешни. Пускат детето, куките подсказват на делтапланеристите къде да идат. Сега са още по смешни и жалки. Това е моя прочит
5
3
 
25
 
! Отговори
вуте преди 1 година
още в началото ви казах че е прибан от хора и държан на топло
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете Сашко на мира бе лешояди подгонете мвр и прокуратурата ако ви стиска на всички е ясно какво се е случило с детето
3
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте на Цанов новото клипч"Жив е".Според мен много познава ясновидеца,защото някои от нещата и аз ги усетих,а уж не съм екстрасенс.Покрай тези наши лъжливи политици взехме да се раждаме вече с вграден декетор на лъжата....остава да развием екстрасензорни способности всички.А на фона на укро пропагандата където чета всеки ден мястото където са го намерили ми звучи ужасно...те нали за някаква могилизация пишат.Изтръпвам направо!Добре че са го намерили.Слава на Господ!
2
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще заметат всичко под килима на мвр, гаранция Ушев
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сашко още мисли какво да каже!