Прощаваме се с проф. Христо Мермерски в петък

Поклонението е от 11 часа в църквата Св. София
22 дек 2022 21:39, Красимир Ангелов
13
Прощаваме се с проф. Христо Мермерски в петък
Снимка: Facebook

Поклонението пред българския учен проф. Христо Мермерски ще е в петък, 23 декември, в 11 часа в църквата Св. София, съобщава БГНЕС.

Проф. Христо Мермерски почина на 20 декември. Той е български агробиолог и политик. Известен е с книгите си за целебното и здравословно хранене, народната медицина и природната медицина.

Още по темата
Роден е на 24 юли 1934 г. в село Ботево, Врачанско. По-малък брат е на генерал-майор Марин Мермерски.

През 1962 г. завършва специалност „Биотехнология“ в Селскостопанската академия. Защитава докторантура в Москва. След това специализира в Англия, има и стаж в Колежа по механизация в щ. Илинойс, САЩ.

Заместник-министър е на земеделието (през 70-те години). Председател е на Селскостопанската академия, заместник-генерален директор на „Агропромкомплект“, съветник по биологичните науки, технологиите и селското стопанство в българското посолство във Вашингтон.

Ръководител на департамент по агромениджмънт в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Кандидат е за народен представител в Европейския парламент, издигнат от ПП Съюз на патриотичните сили „Защита“ (2009).

Автор е на многобройни книги, свързани със здравословното хранене, лечебните храни, народната медицина и здравето и на повече от 450 научни и научно-популярни публикации. Работи в областта на природната и народната медицина от 1957 година.

Написва 31 книги към 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Збогом при Ламбо :)))
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е крал.Нито е живял от държави субсидии
4
6
 
3
 
! Отговори
Observer преди 1 година
Лека му пръст. Поне е направил и сътворил нещо, за разлика от повечето Мишки тук, който само мразят и плюят и в скапа. ният си живот не са постигнали нищо. Лузъри
3
1
 
21
 
! Отговори
Сандю преди 1 година
Починал е от старост на 88 г.Биологичен кръговрат." Човек и добре да живее , умира и друг се ражда . .." Омуртаг
2
3
 
23
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 1 година
Говореше как да ядем ябълки и моркови, а всеки ден идваше да яде в мензата на Софийския университет. Ако това не е лиемерие, здраве му кажи.
1
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достоен българин! Поклон пред паметта му!