Властта отсвири богослужението за Бъдни вечер

Без представители на кабинета и Президентството
24 дек 2022 19:00, Александър Попов
226

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нито един представител на Президентството или Министерски съвет не присъства на тържественото богослужение по повод Рождество Христово в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", предаде БГНЕС.

Празничната литургия на Бъдни вечер започна точно в 18.00 часа и бе отслужена от мелнишкия епископ Герасим.

В храма имаше много граждани, но не се забеляза нито един действащ политик. Единствено княгиня Калина, заедно със съпруга си и детето си почетоха големия празник.

Рождество Христово е един от най-големите и светли празници в християнския свят.

"Днес, когато нашият свят продължава да бъде разкъсван от междуособни борби и противоречия, когато благоволението между хората все повече отстъпва пред враждата и непоносимостта към другия, когато военните конфликти като средство за разрешаване на споровете ни не само не намаляват, но възприемат все по-застрашителни размери и съсипват милиони човешки съдби, ние отново имаме една единствена истинска надежда и тя е нашата вяра и упованието ни в Божията благост и Божията всеопрощаваща любов.

Да бъдем добротворци и миротворци, да благоволим един към друг – дори и към враговете си. Да не позволяваме на страстите и гнева да владеят над нас, но да ценим и уважаваме всеки човешки живот. Във всекиго да търсим и да откриваме не свой враг и противник, а наш ближен", се казва в посланието на патриарх Неофит по случай Рождество Христово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално. Вкички са последователи и *** на римския клуб, където всички са антихристи и вярват, че са богове. Трябва да се отървем от тях час по-скоро.
156
0
 
32
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Очаквано. Трябва да махат пържоли и да заведат ку....вите, до Малдивите, с крадени пари. Дерзайте роби.
155
13
 
13
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
"...всеопрощаващата Божия любов..."значи ли,че Бог ще прости и на путин и компания за хилядите жертви,разрушения,грабежи и изнасилвания,извършени в Украйна?Само питам...
154
6
 
20
 
! Отговори
преди 1 година
каква "княгиня" бе ***!? Ние живеем в РЕПУБЛИКА !
153
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Княгиня Калина завела Симеон Хасан в християнски храм!?
152
16
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
75% негласували българи нямат право да обвиняват никого от политиците кой къде бил. Вашите политици въобще не съществуват, а вашето безхаберие е техния плод. Вашите политици никъде никога не ходят, защото ги няма. А тези правилно не отидоха, защото Бъдни вечер е на 6 януари. Греха трябва да бъде отсвирван, както и мнението на безгръбначни, безхарактерни и безволеви хуманоиди!!!
151
12
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Фалшивия нов стил е въведен от нечестивия патриарх Кирил, за който има сведения,че живеел с жена, бил икуменист=еретик, явно в нищо не вярвал, понеже преди смъртта си не се молил на Бог и не уповавал на Него, а се молил лекарите да го спасят и отказал да се причастие.Така, че правилно са направили, че не отишли. Отидете в Храм Света Петка, където има светиня на свети Спиридон, чиито празник е днес. Отидете, може би са там. Таман и акъла ще ви дойде!
150
5
 
6
 
! Отговори
Православен преди 1 година
Какво общо има Православна България с това! А на лъжесъбора през 2016 искаха официално да признаят всички разколи,секти и ереси за църкви, затова и БПЦ не отиде там където икуменистите-еретици съгрешаваха. Хайде вземете си топките в гащите и признайте Истината-Бъдни вечер е на 24 декември, но по юлианския календар, което по гражданския е на 6 януари.
149
6
 
5
 
! Отговори
Православен преди 1 година
Правилно са направили ! Днес нито е Рождество, нито вчера Бъдни вечер, а е празника на Свети Спиридон Тримифунтски. Докога Българската Църква ще греши? Юлианския календар е приписан в Каноните и въпроса е също Догматичен.Изобретателите на лъжливия нов стил се вижда докъде стигнаха-молят се и целуват с еретици, въведоха второбрачие за свещеници, влязоха в служение с разколници и погазват не един Канон и Догмат.вселенския все още патриарх по Канон, даже и християнин вече не може да бъде.
148
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масони.
147
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунисти сър.
146
18
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Правилно са направили! Защото до Рождество има още 13 дни, а днес е празника на Свети Спиридон Тримифунтски. Българската Църква празнува по Стар стил 12 века до позорната 1968 година когато нечестивият кирил въвежда това порочно изродче плод на вселенския разколник в Българската Църква.
145
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, к.165 Нека все пак напиша вярно фамилията на USA-президента - Biden.Да не ме сметнат за невежа.Току виж скочат Бойко Ноев, Велизар Шаламанов, ген. Събев и двамата съпредседатели на ПеПе.
144
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забравихте да споменете, че и депутатите не присъстваха на Рождество Христово в Катедралата. Името й е Александър Невски, а те се прекланят пред Урсула, Борел, Манфред Вебер. И пред президент Байдън и хер Столтенберг. Нинова - пред себе си и Калоян Методиев. Тайно - пред САЩ и младичкият, само на seventy eight President Bidon.
143
2
 
26
 
! Отговори
Поп Ганчо преди 1 година
Проклятие удря тези които не почитат божиите закони! Следете съдбите им през годината!
142
0
 
20
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
До Вьзмутен Съвсем правилно липсват. Те са атеисти и нямат място в храма. Затова липсваше и неуважаемият другар полковник от Партийна сигурност Симеон Николов Димитров.
141
5
 
20
 
! Отговори
Евреи преди 1 година
Евреи, какво очаквате
140
0
 
28
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Грях е кьм бьлгария да не присьстват ръководителите на големите партии, президента, премиера - това е традиция спазвана всяка година или всички са ни отписали вече
139
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каде е бацо който се правеше на набожен години на ред
138
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото президента и цялата му свита са масони! Сатанисти