Над 2 720 000 лв. са даренията за „Българската Коледа” досега

20-ото издание ще продължи до края на ноември 2023 г.
26 дек 2022 11:52, Елка Василева
38
Над 2 720 000 лв. са даренията за „Българската Коледа” досега
Снимка: БГНЕС

Над 2 720 000 лева достигнаха даренията за „Българската Коледа” от началото на двадесетото издание на благотворителната кампания, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Двадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ под патронажа на президента на Република България продължава. Тази година кампанията е посветена на децата с редки генетични заболявания. Над 2 720 000 лв. достигна събраната сума след края на благотворителния спектакъл, който се състоя вчера вечерта в Народния театър „Иван Вазов“.

Към момента са изпратени 350 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на ноември във Велико Търново. Наличната сума в дарителската банкова сметка на инициативата е над 2 310 000 лв., a близо 60 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

На коледния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, представители на държавни институции, дипломати, дарители, посланици на кампанията и деца, подпомогнати от „Българската Коледа”.

В подкрепа на децата на “Българската Коледа” от сцената на Народния театър послания отправиха популярни български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти. Концертът бе реализиран от екипа на „Dream Team Productions” и излъчен на живо по Нова телевизия и Българското национално радио. Симфоничният оркестър на Българското национално радио с диригент Левон Манукян, Орлин Павлов, Миро, Графа, Любо Киров и Поли Генова, Васил Петров, Рафи Бохосян, Дони и Нети, Люси Дяковска, Еделина Кънева, Деси Добрева, дует „Авеню“, Владимир Пенев, Кристиян Григоров и Димитър Атанасов, Веселин Маринов, Дара Екимова, Никола Тодоров, Александър Мутафчийски, Нели Рангелова и вокална група „Детски свят“, Националният ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев“, детска вокална група Бон-Бон с ръководител Рози Караславова и Детски хор на Българското национално радио с диригент Венеция Караманова, посветиха своите изпълнения на нуждаещите се от подкрепа деца.

И тази година „Българската Коледа“ събра изявени телевизионни журналисти, които обединиха усилия в подкрепа на детския живот. По време на концерта послания изпратиха Аделина Радева, Ангел Бончев, Надя Обретенова, Симеон Иванов и Стефан Щерев от Българската национална телевизия, Николай Дойнов, Ани Салич и Мирослава Иванова от Нова телевизия, Златимир Йочев, Виктория Готева, Ивайло Везенков и Кристина Газиева от бТВ.

Сред застъпниците, които призоваха за съпричастност към децата в беда бяха и журналистът Георги Тошев, писателката Здравка Евтимова и група студенти от специалност „Право“. Към каузата на „Българската Коледа” се присъединиха и Олимпийските шампионки от ансамбъла ни по художествена гимнастика. Мина и Кристиан, две от порасналите деца на „Българската Коледа“, също призоваха за подкрепа и съпричастност.

Вече 20 години общите усилия на хиляди добродетелни българи, които правят възможна каузата „Българската Коледа“, утвърждават дарителските традиции в страната и печелят обществена подкрепа за благотворителността. Благодарение на активната подкрепа от дарители и партньори инициативата подпомага всяка година средно 500 деца и осигурява високотехнологична медицинска апаратура за лечебни заведения от цялата страна.

Двадесетото издание на благотворителната инициатива ще продължи до края на месец ноември 2023 година. Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно.

Допълнителна информация за „Българската Коледа“, както и за начините на даряване, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
7
 
! Отговори
GHT преди 1 година
Днес в коридора с болните деца в Пирогов един пиян лекар ругаеше и обиждаше, а накрая изцепи и "Весела Коледа". Ето това е гнусното отношение към българските деца. Пълно лицемерие е тази Коледа. Децата лежат в несвяст от висока температура, а някакъв пиян гл..пак им рещи на главите.
28
2
 
9
 
! Отговори
GHB преди 1 година
Политиците, които сте избрали или най-малкото търпите, изпратиха над 500 млн. лв. на Украйна, а вие събирайте стотинки за болните деца.
27
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука един изкукуригал цял ден пише за Украйна.А що не пише че сега Украйна е това което путлллеер направи с нея.Така че браво на българското правителство за това че изпраща оръжие.
26
2
 
16
 
! Отговори
Никога нацизъм преди 1 година
ТОЯ президент има ли съвест, не му ли е неудобно, седнал там в ложата. Да се събират дарения за български деца, при положение че той не си мръдна пръста на предотврати изпращането на оръжие за нацистите в Украйна за стотици милиона лева.
25
2
 
5
 
! Отговори
Бай ганьо преди 1 година
Жалка работа сме, българи!!!!
24
2
 
22
 
! Отговори
Позор!!!! преди 1 година
Значи така: Държавата има 10 пъти по 2 мил.лв за да прати оръжие за нацистите в Украйна, с което оръжие ще се избиват ДЕЦА в Донецк, Горловка, Макеевка, Ясиноватия, но няма 20 мил.лв за български деца в нужда. Що не ви .. на лицемерната Коледа.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво лошо имаше във въпроса ми та го изтрихте дали про100то и кокорестия дадоха по една депутатска заплата, ама забравих, че те не се българи, а канадци
22
3
 
20
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Цитат от голям българин: Затварят се български болници заради 90 хиляди лева задължения, даряват се оръжия на Украйна за 20 МИЛИОНА лева и се грижим за деца, нуждаещи се от помощ, с SMS- и.За пълния корем и продажната душа, няма нищо нередно в товаПОЗОР, български продажни политици. Такава ПОМИЯЯ сте, че не си го представяте. И не ме трийте, ако обичате, това ще ви го кажат 90% от истинските българи.
21
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНА АПАРАТУРА ЗА ЧАСТНИ БОЛНИЦИ И ПО 100 ЛЕВА ЗА СРЕДНО 500 ДЕЦА НА ГОДИНА :D ПРАЩАЙТЕ ПРАЩАЙТЕ
20
1
 
17
 
! Отговори
ЗАБРАНЕТЕ ВЕДНАГА преди 1 година
т.н. "БЪЛГАРСКА КОЛЕДА" > ЛИЦЕМЕРНА ИНДУЛГЕНЦИЯ ЗА КРАДЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ
19
2
 
12
 
! Отговори
Д преди 1 година
А сега ги дайте на зеленото украИнско Вле.чуго.
18
3
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
Два милиона за болните българчета? Срам,Срам,Срам! За украинските скатавки 200 милиона,днес ги настаняват в Рибарица,истина е ,проверете,а за нашите болни дечица капачки!! Дано Путин донесе ред в света и българите да се осъзнаем!!!
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е по- важна от сираците. Факт.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
под патронажа на президента на Република България-Това спира хората да даряват!
15
2
 
12
 
! Отговори
КАБАТА КМЕТА преди 1 година
на Карлово 4-ти мандат, още не е поискал от Правителството помощта от 15 лева на ден за 1 човек, за наводнените села, която помощ получават укрите
14
3
 
14
 
! Отговори
Гербер преди 1 година
Украинската армия за нас от герб е по-важна от българските деца! ГЕРБ ПОБЕЖДАВА!
13
3
 
19
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 1 година
За българите давате 2 милиона, за украинската армия даваме 480 милиона! ГЕРБ ПОБЕДА!
12
2
 
5
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
До 8 не е 500 000, а 480 000 000лв ;)
11
1
 
17
 
! Отговори
А за укрите преди 1 година
почти 1милиард евраци, луксозни хотели,ол инклузив, Спа процедури,5G, паркинги за поршетата к бентлитата и катерушки за децата :)Евроценности,сър!
10
2
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Дано някакви пари стигнат и до нас хората с увреждания не само хора които лъжат че имат увреждания

Спонсорирани публикации