Радев: Спасението не е на дъното на чашите, успехът не е късмет в баницата

2022-а беше година наситена с кризи и предизвикателства
Обновена: 31 дек 2022 23:57 | 31 дек 2022 23:57, Александър Попов
288
Радев: Спасението не е на дъното на чашите, успехът не е късмет в баницата
Снимка: БГНЕС

В Новогодишно обръщение на президентът Румен Радев обвини политиците в липса на съгласие и отказ да бъдат редом до гражданите.

"Минути ни делят от края на година, наситена с кризи и предизвикателства. Година, която постави на изпитание не само икономическата и социална стабилност, но и способността на политиците ни да постигат съгласие и да бъдат редом с гражданите в общия ни път напред.

Близо до нас избухна опустошителна за Европа война, която продължава да се разгаря и ожесточава. Енергийната криза и рекордната инфлация засегнаха всеки български дом. И тази година не ни подминаха природните бедствия и поредните предсрочни избори, а надеждата за политическа стабилност се отлага за следващата.

Но именно в моментите на изпитание, когато залогът бе човешкият живот и нашата съвест, обществото ни показа съпричастност и духовна сила, зрялост и единение. За да ни върне вярата, че България ще пребъде. Институции и граждани си подадоха ръка, за да приютят търсещите спасение от войната в Украйна, да потушат летните пожари и окажат помощ на пострадалите при наводнението в Карловско, да намерят изгубения Александър, да подкрепят каузата за здравето на българските деца.

Затова в днешната тържествена нощ нека не забравяме, че спасението не е на дъното на чашите. Успехът не е късмет в баницата. Бъдещето е в задружните ни усилия, в отговорната позиция на всеки от нас при всеки житейски и политически избор.

Няма непостижими цели там, където гражданската енергия е вложена не за спасение поединично, а за възхода на цялата нация. Където всеки може да се гордее, че е част от общия успех. Благодаря на всички, които през изминалата година се бореха за една по-добра България.

Защото никой отвън няма да се загрижи за нашия напредък, за нашето достойнство и място под слънцето, за бъдещето на нашата Родина и децата на България. Това е наша грижа, отговорност и морален дълг.

Силно се надявам, че през новата година приоритетите на българския парламент ще съвпадат с тези на гражданите, а политическите партии ще поемат своята отговорност за дългосрочното устойчиво развитие на България. До сформирането на редовно правителство, служебният кабинет ще продължи да изпълнява своя дълг за овладяване на енергийната криза и инфлацията, за гарантиране на сигурността на българите, за модернизацията и европейската интеграция на страната ни.

Скъпи съотечественици,

Броени секунди ни делят от Новата 2023-а година. Нека си пожелаем тя да донесе мир. Да я посрещнем с вяра в себе си и надежда за бъдещето. Да надмогнем апатията и разделението, защото само единни, със силата и таланта на цялата нация, можем да градим онази България, в която децата ни да остават и с която да се гордеят.

Вдигайки чашите, нека благодарим на всички близки и приятели за обичта и подкрепата. Да отдадем дължимото на онези, които в празничната нощ са на работното си място и на своя пост. Да пожелаем спорна година и на нашите сънародници по всички краища на света. Нека Новата година прекрачи прага на домовете ни със здраве, любов и благоденствие!

Да ни е честита Новата 2023-а година!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
7
 
36
 
! Отговори
Спец преди 1 година
Мутро вън! Ти си най-големият предател!
73
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иагонване от пределите на България 240 хрантутника,плюс тоя на снимката,абсЕлютно ненужни !!!
72
32
 
9
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Абсолютно прав! Може и да не им харесва на ГЕРБ, но Радев е тук и за сега няма да ходи никъде !!! Само ние в БГ ,можем и трябва да променим нещата. Нито на запад, нито на изток някой го интересува , дали имате пари , дали имате здравна система и т.н. ... Ако някой искате да обвинявате , помислете за ГЕРБ - 12 години разруха , сега не искат да пускат кокала - пак първи в парламента... Президента ако имаше правомощията ,Гешев да е свален , законите променени ,но нали има парламент....!!!
71
1
 
14
 
! Отговори
komitata преди 1 година
спасението не е и в политиците източили и продължат да източват резервата -пожеланията с ахубав аработа ама за тез дет са в реалноста -мин.раб.заплата 800лв а заплатите на депутатите по 8000х
70
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този нито искам да го чувам нито да го виждам!
69
3
 
31
 
! Отговори
Митев преди 1 година
Ако беше мъж с чест и достойнство вместо да говори "бля бля" всяка Новогодишна вечер просто трябва да излезе, да наведе глава и да каже едно "извинете"! Но не се надявам на такова чудо.
68
0
 
25
 
! Отговори
ФизкулТурник преди 1 година
Понеже не гледам изцепките на Чорапа, да попитам гледалите го, накрая направи ли "коремното" тоя де.белос.ерец ?
67
1
 
19
 
! Отговори
ДЯдо Коледа преди 1 година
Опитва се да набута власта в доказано престъпни групировки маскирнаи като партии ..Голям срам за офицерите от Българската армия..Всички ограбващи милиарди от БЪлгария вече десетки години имат перфектни досета,Следени са през лични и служебни телефони,през лични и служебни автомобили Знаят се всичките им контактни.. Ползват ги за организирана ликвидация на БЪлгарите в БЪлгария след 1989. Осигуриха спокойствие на ограбващи милиарди през цени на тока и горива.. Радев земал 20 000 лева на месец
66
4
 
24
 
! Отговори
Обръщение на пРезид преди 1 година
Не гледайте празните чаши и баницата без късметчета. За две години ви докарах мизерията на гости . А сега пригответе се за физзарядка. Едно ,две и скок за коремно на лоста ми,50 лицеви опори два.
65
1
 
27
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Спасение ще има ,Чорапе , само когато дойдем с дебелите тояги, с камъните и започнем да ви трепем , започвайки от теб ! Спасение ще има , Чорапе, само когато ти наврем юмручето, дето го размхваше , отзад !!! Същото юмруче трябва да бъде завряно и на всичките 240 безхаберника и паразита в Парламента ! Ти ми се подиграваш от телевизора на моите 470 лв. , а ти си гушкаш 15 000 , за да ми плещиш дивотиите си официално!!! ***.ичката ти некадърна и нагла...!
64
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко тръгна от Радев и тълпа полуграмотници които прочетоха в интернет и фейсбоклука колко сме били зле и се юрнаха по площадите като ***.
63
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищожество!
62
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е най противния човек на земята с изказите си става още по противен
61
1
 
24
 
! Отговори
дедо от село преди 1 година
ПРАЗЗНОСЛОВЕЦ!!!
60
1
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Я ? Зеления чорап най накрая пребори мафията и корупцията не ги спомена нито веднъж ! Евала така се бори мафията хо хо хо
59
1
 
20
 
! Отговори
Аз не преди 1 година
Някой гледа,ли го този снощи?????
58
3
 
34
 
! Отговори
Д-р Челинджър преди 1 година
Естествено не гледах новогодишната му реч, това неадекватно същество на снимката докара страната до това дередже ...
57
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руска ....... - вие знаете каква. Няма да ти се отвори парашута льотчик. И ти ще тупнеш на земята като чувал с картофи. Решетников го няма да ти помогне.
56
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затвор за Лойко !!!
55
6
 
24
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Льотчик, кога ще викаме пак, мутри вън!?