12-годишно дете нахапано зверски от домашни кучета

Инцидентът е станал в монтаското село Мърчево
4 яну 2023 09:50, Елка Василева
82
12-годишно дете нахапано зверски от домашни кучета
Кадър: Нова тв

Дете на 12 години е нападнато и зверски нахапано от домашни кучета, порода кангал. Инцидентът се случва на улицата в монтанско село, докато момичето се прибирало от магазина.

"Скочиха изведнъж, без да ги видя и без нищо. Откъде изскочиха не видях", разказва Катя Недялкова пред Нова тв.

Тя се прибирала от магазина в бойчиновското село Мърчево, когато на метри от дома й е нападната от две домашни кучета.

"Започнах да викам силно за помощ. Те лаеха срещу мен. Аз нищо не им направих, а само си минавах оттам. Скочиха и ме нападнаха", казва Катя. По думите на момичето кучетата свалили раницата от гърба й и започнали да я разкъсват. След това нападнали и Катя.

"Кучето връхлетя върху мен, хапеше и си заби доста дълбоко зъбите, и някъде до кокала почти отиде", казва Катя.

Тя викала за помощ и дъщерята на собственика на четириногите се опитала да ги прибере. Успяла да затвори едното куче.

"Второто куче се затича към мен и започна да ме хапе. Събори ме. Тя помагаше и го дърпаше, за да не ми откъсне част от ръката", разказва Катя.

На метри от инцидента седели възрастни жени.

„Седяхме през три къщи и само чухме, че момичето пищи, но никой не посмя да отиде натам. Пищя много време, но никой не посмя да отиде и да види. То не можеш да помогнеш с нищо”, разказа Иванка Крумова, жител на село Мърчево.

Според местните дъщерята на собственика отвързала кучетата, за да ги разходи.

12-годишната Катя е със счупена ръка и рани по ръцете. Родителите й са категорични, че ще потърсят правата си.

„Ще заведа дело. Ако беше друг човек, а не моето момиче, нямат право да минават по улицата ли, че имат кучета и не живеят в Мърчево. Ако не беше моето дете, щеше друг човек да бъде на нейното място”, каза Цветана Найденова, майка на пострадалото дете.

По случая е образувано досъдебно производство. Ако бъде осъден, собственикът на животните може да получи до 3 години лишаване от свобода или пробация с глоба до 5000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Планетата на кучетата".
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чуя "домашна ракия", "домашно куче", "домашна изработка", разбирам за "домашна селяния".
46
1
 
4
 
! Отговори
нова чалгария преди 1 година
кат почнеш да пищиш за помощ, всичката рая се крие
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това момиче пак леко сее е разминало. Два кангала са това, не е майтап. Но така е - в държава в която "деца" пребиват безнаказано старци, кучетата хапят също безнаказано. Всеки се оправя както може.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви имам заглавията... ами кучето е животно бе, зверски ще хапе, вие човешки ли искате да е нахапано детето
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пешо, Нали знаеш какво е карбид. вземаш 2 кг , топваш ги в 4л вода, слагаш от горе една кофаслайна и малка дупка на кофата. така насочваш кофата и карабидите. като се понапълни с газ палиш гаст с огън при дупчицата и цялата къща на кучкарат ще осъмне осранасговнаразлайнярени, А кучето по цял ден щъ ги л;иже, йяде и върти опашка че чичо толко много лакомства му е изпратил
42
4
 
7
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Така беше при управлението на мутрата Борисов. Хората с кучета можеха да се разхождат в парковете, а тези без кучета не можеха. Демек, коронните вируси бяха само за хората без кучета. С такива генерали като пожарникаря от Герб, другия от ВМА-то и президента, нищо добро не очаква България. Между впрочем, пропуснах Гнома. Дори и те започнаха да разбират, че с политиките си вредят на страната.
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучетата не са виновни. Виновни са стопаните им. Време е да започне да им се търси отговорност. Един зле-възпитан пес е като заредено оръжие без предпазител - може да го показваш, да му се радваш, да си играеш с него, но един път ще стрелне и ще уцели някого. А тогава вече е късно да се вземат мерки.
40
0
 
21
 
! Отговори
Къде е държавата ?! преди 1 година
Във всеки панелен блок има по 2-3 добермана/кангала/питбула, които собствениците ЗАДЪЛЖИТЕЛНО разхождат без намордници и често без каишки, защото те "само изглеждат страшни", но "никога не са нападали никого" и са "много добрички".
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пешо Когато стопанинът на кучето и институциите са безхаберни, накрая на хората им писва и вземат нещата в свои ръце.
38
0
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Ей на - на село имаме разправия с една съседка по повод кучето й - редовно го пуска отвързано по улицата - 70 кг злобен пес , който е изключитено агресивен и се навира навсякъде - включително влезе в автомобила ми докато го товарех и опропасти кожения салон, защото бе мръсно и кално - валеше дъжд. И жалба в кметството пуснах - полза никаква. Налита на децата , напада изотзад - в гръб. В чудо сме се видели. Просто не знам какво да правя.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Седели, слушали писъците на детето и дори не отишли да видят какво става!!! А стопанката на кучето директно в затвора и глоби! Защото си пускат домашните кучета по улиците по цял ден. Няма контрол, няма отговорност, няма грижа. Я му хвърли мухлясала филия, я не...Пълно безхаберие и простотия! А на общината въобще ни й пука кой има куче и как го гледа.Навсякъде е така в Бг.
36
6
 
17
 
! Отговори
NO Comment! преди 1 година
Кучкарите немедленно в затвора а кучетата да се ликвидират защото са бесни
35
2
 
12
 
! Отговори
Друг адвокат преди 1 година
"Водих делото - на първа инстанция осъдихме собственика , но на втората се случи нещо - отмениха решението и отхвърлиха претенцията с безумни мотиви." И това къде колега? В България? Виж ти, колко странно... Какво ли се е случило?
34
2
 
31
 
! Отговори
Шопендар преди 1 година
Задължително чипиране на кучетата.ако кучето нападне човек,собственика носи отговорност пред закона,и поема разходите за лечението на потърпевшият,и всички други разходи..парковете са за хората,детските площадки са за децата
33
0
 
9
 
! Отговори
българин преди 1 година
До До От народатрудно ще е... Трябва голям калибър и от далече... Тая порода атакува мечки без замисляне... агресивни, интелигентни, силни и смели... Ако се усети че идваш да трепеш може да не успееш (доживееш...)
32
0
 
30
 
! Отговори
доктор преди 1 година
На кой му е необходимо такова животно, че даже два броя? В съответната литература пише че тая порода не се гледа в населени места. Това е овчарска порода, със силен характер създадена да пази стада в планината от мечки и вълци. Да завъдиш това чудо в град или село си е телесна повреда - въпрос само на време е. Породата е силно териториална, смела и агресивна. На съд по обвинение за опит за предумишлено убийство!
31
0
 
29
 
! Отговори
адвокат преди 1 година
Кучетата са си проблем , защото стопаните са безотговорни - нито разбират, нито полагат грижи за тези животни. Имах в практиката тежък случай на нахапано дете от куче, агресивно. Проблемът в раните бе сериозен , но по-сериозния проблем бе в съкрушената психика на детето - беше съсипано според мене за цял живот. Водих делото - на първа инстанция осъдихме собственика , но на втората се случи нещо - отмениха решението и отхвърлиха претенцията с безумни мотиви. Такъв срам брах и отчаяние от безсилие
30
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забрана на големи породи, кучетата само с паспорт и задължителна кастрация и данък. Вдига ли шум или доказано пречи на съседи или е агресивно се отнема,както и дали се гледа в нормална среда, да не е малтретирано.
29
6
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 1 година
Ти си поредното доказателство на недоказан се оли-го-френ, търсейки изяви тук. Ако беше прочел по-добре какво е написано От Народа, но явно че, не можеш да мислиш. Жалко за теб. И такива като теб, трябва да бъдат прибрани далеч от хората.... Явно, че пътя на демокрацията не ти влияе добре.

Спонсорирани публикации