12-годишно дете нахапано зверски от домашни кучета

Инцидентът е станал в монтаското село Мърчево
4 яну 2023 09:50, Елка Василева
82
12-годишно дете нахапано зверски от домашни кучета
Кадър: Нова тв

Дете на 12 години е нападнато и зверски нахапано от домашни кучета, порода кангал. Инцидентът се случва на улицата в монтанско село, докато момичето се прибирало от магазина.

"Скочиха изведнъж, без да ги видя и без нищо. Откъде изскочиха не видях", разказва Катя Недялкова пред Нова тв.

Тя се прибирала от магазина в бойчиновското село Мърчево, когато на метри от дома й е нападната от две домашни кучета.

"Започнах да викам силно за помощ. Те лаеха срещу мен. Аз нищо не им направих, а само си минавах оттам. Скочиха и ме нападнаха", казва Катя. По думите на момичето кучетата свалили раницата от гърба й и започнали да я разкъсват. След това нападнали и Катя.

"Кучето връхлетя върху мен, хапеше и си заби доста дълбоко зъбите, и някъде до кокала почти отиде", казва Катя.

Тя викала за помощ и дъщерята на собственика на четириногите се опитала да ги прибере. Успяла да затвори едното куче.

"Второто куче се затича към мен и започна да ме хапе. Събори ме. Тя помагаше и го дърпаше, за да не ми откъсне част от ръката", разказва Катя.

На метри от инцидента седели възрастни жени.

„Седяхме през три къщи и само чухме, че момичето пищи, но никой не посмя да отиде натам. Пищя много време, но никой не посмя да отиде и да види. То не можеш да помогнеш с нищо”, разказа Иванка Крумова, жител на село Мърчево.

Според местните дъщерята на собственика отвързала кучетата, за да ги разходи.

12-годишната Катя е със счупена ръка и рани по ръцете. Родителите й са категорични, че ще потърсят правата си.

„Ще заведа дело. Ако беше друг човек, а не моето момиче, нямат право да минават по улицата ли, че имат кучета и не живеят в Мърчево. Ако не беше моето дете, щеше друг човек да бъде на нейното място”, каза Цветана Найденова, майка на пострадалото дете.

По случая е образувано досъдебно производство. Ако бъде осъден, собственикът на животните може да получи до 3 години лишаване от свобода или пробация с глоба до 5000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
18
 
! Отговори
До От народа преди 1 година
Когато някое куче нападне твой близък, ти *** и го погали, ако щеш!(кучето имам предвид) Аз го уtрепвам, без да ми мигне окото! Нека ме съдят после!
27
4
 
7
 
! Отговори
До От народа преди 1 година
До От народа... Искам да те жуля яко, и после ще кажа ,ама не бях аз банана ми беше станал и трябваше да го търкам някъде по теб!!!!!!!!
26
2
 
12
 
! Отговори
4 чучура преди 1 година
Сигурно кученцето е било стресирано от новогодишната заря, затова е нападнало! Горкото!
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 4 лапи ще вземат ли отношение по случая, или за това не са им платили? По-скоро в момента си броят пачките от рева за новогодишната заря! Заря ще има винаги!
24
2
 
11
 
! Отговори
ОП преди 1 година
Хайде сега тези където ми казват дали да има заря на нова година или не, да ми обяснят какво правим в случая.
23
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще пускаш кангал да се разхожда по улицата??? Тази собственичката грам акъл в главата има ли? Ама до това доведе като почнаха да продават питбули, кангали и разни други агресивнин породи на льофмани, дето си мислят, че гледат болонки. Кангала е куче създадено да се бори с вълци и мечки, то е агресивно куче, което трябва да пази стадата!
22
4
 
19
 
! Отговори
бат гого преди 1 година
До СТРАНДЖАТА Поколението на соца не е проблем!То не е претенциозно и се задоволява с малко!Проблем е следващото,дето пие само сокчета,п*ик*ае клекнало и се бръсне отзад!
21
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучкарите сега не могат да вземат отношение. Още успокояват с валерианче стресираните си от зарята домашни любимци.
20
1
 
23
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
За 33 г. демокрация държавата не можа да се справи с кучетата , ромите и комунистите.
19
1
 
26
 
! Отговори
Скромно мнение преди 1 година
Защо ако бъде осъден ? Задължително 3 години.И защо му е на собственика порода кангал ?До колкото ми е известно,тази порода е забранена за износ от Турция.Собственика е звяр , като кучетата.
18
3
 
31
 
! Отговори
До днес БГ преди 1 година
Защо ми изтрихте коментара бе? Не сте ли съгласни че всички които притежават куче трябва да плащат данък, и кучертата да имат паспорт. И трябва да им се забрани да осират навсякъде. Нима вие не живеете в София а? Навсякъде е осрано с кушешки лайн_ца. По зле е от село.
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако си спомняте преди години глутница кучета уби софийски професор,но случая беше забравен под нечовешки вой на "защитниците" на кучета и сега ли ще стане така?
16
3
 
27
 
! Отговори
алоо преди 1 година
Къде са тези чукундури от разни организацийки,откъдето само сучат парички? Преди 10-на дена някой разбеснял се ЧОВЕК беше прегазило едно подобно "беззащитно" и бяха се наредили пред следствието с плакати да го осъдят този ПРЕСТЪПНИК. Къде сте ве лапички или както там се наричате....измекярчета.....
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алооооо куче защитниците къде сте!Или да се хапят и заплашват с убийство деца за вас явно няма значение а?!
14
1
 
26
 
! Отговори
До Екото и Кучелюбец преди 1 година
Навремето, през добрия социализъм, общината слагаше уведомление на обществени места, всеки който има куче да си го пребере в двора. След което минаваха ловджиите и трактор с ремърке и убиваха всички свободно движещи се кучета. Товареха ги в ремъркето и в екарисажа. Така в града една две години нямаше и помен от ***. Нямаше и нахапани деца или възрастни.
13
13
 
2
 
! Отговори
Екоактивист преди 1 година
Браво! Да се наградят кучетата с въможно най-голяма награда! На стопаните да се даде и парична награда!
12
13
 
4
 
! Отговори
Кучколюбец преди 1 година
До АнонименРазбира се, че е проблем ухапванията и нападенията от кучетата и е важно. Но за тези случаи е виновен пак човека. Не всички, които гледат кучета, ги обичат. Някои хора ги ползват просто за охрана. Те са тези които не опазват кучетата си и позволяват да се случват такива трагедии. Безмисленият огромен шум, създададен от човека, който забрави, че е част от тази природа, а не нейн господар, наистина плаши до лудост много животни. Особено в трудно положение са бездомните.
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В дивия Северозапад подобни кучета са необходимост като пазачи, знаете защо. Но извън дома и двора на собственика им трябва да са на каишка.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучетата различават етническия произход по телесния аромат. Разбира се, това не означава, че трябва да бъдат пускани отвързани извън двора на собственика. Отговорността е на този, който ги притежава.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучетата различават етническия произход по телесния аромат. Разбира се, това не означава, че трябва да бъдат пускани отвързани извън двора на собственика. Отговорността е на този, който ги притежава.

Спонсорирани публикации