Внимавайте с шопинг туризма

Коментар на експерт
4 яну 2023 19:43, Росен Стойчев
13
Внимавайте с шопинг туризма
Снимка: БГНЕС

Шопинг туризмът е един от сегментите, в които туроператорите злоупотребяват най-много и най-често. Има най-голям брой нерегламентирани субекти, които организират екскурзии с цел пазаруване. В рамките на ЕС този вид туризъм не е особено популярен, защото стоките са почти еднакви навсякъде, а за българите най-популярната дестинация е Турция, въпреки че интересът и там намалява.

Още по темата
Това каза председателят на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) Димитрина Горанова.

"Не бих казала, че България има потенциал за развитие на шопинг туризма като основна цел на посещението, защото България няма добре известни местни продукти и стоки, които да привличат чужденците и те да пътуват с основна цел да си купят от тези продукти", поясни още Горанова. По думите ѝ само за Турция се организират такива пакети с основна цел пазаруване.

"Отражението на инфлацията върху шопинг туризма е изключително негативно, предвид това, че в България спекулата е много голяма и скокът на цените е един от най-високите в Европа. Това ни прави все по-непривлекателни", отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма голям смисъл да се пазарува в турция, доста сериозно са повишили цените си а стоките са с не добро качество особено на пазарите им а да не говорим, че се мъчат да лъжат чужденците.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Чуждото винаги е по-хубаво!"-важи с пълна сила за българина.В България незнам някой да си е купил прах за пране с 2/3 сол.В турския,това е практика.
6
4
 
15
 
! Отговори
Даниел преди 1 година
Отивайте в Турция и си купете качество.
5
14
 
4
 
! Отговори
Факти преди 1 година
Защо им наливате във хазната, много бързо забравихте миналото .((( И не ми трийте коментара,моля!
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С масовто обедняване и фалшивите сирена, кашкавали и подобни имитации тук които вече достигнаха цената на синьото сирене, там си е не само по-евтино но и по качествено. Пожелавам скорошен фалит на всички български производители, исках да кажа спекуланти.
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
написаното се нуждае от тълкуване, по неясно изказване не съм чел, освен речите на радев
2
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-жа Димитрина... явно не си в час, че в България има още истински храни и продукти на невероятно качество, за което много не си и мечтаят, но деби'лните ни управници, а и измислените туроператори ги неглижиране, занулявате и унищожавате. За масовите бок'луци и цените им "организирате" шопинг и, т.е. пазарене на откровени ментета и компромисни храни. Това не е туризъм, а имитация, за която не е нужен и гид, само добър нет и приличен език за комуникация.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбрах особено ясно защо требе да внимаваме ? Кви са тия мамунджалъци не разбрах ? Димитрина вика, че у нас спекулата е много голема и цените ного високи и сме биле непривлекателни и не много убави и се отразявала негативно на чопинга ? Нищо не разбрах.