София е сред топ дестинациите за чужденци

Движението е града е спокойно по празниците
28 дек 2022 15:34, Йоана Цонева
21

Движението в София е свободно в посления почивен ден за коледните празници. По-натоварен е трафикът по входно-изходните артерии на града в посока магистралите "Струма", "Хемус" и "Тракия", съобщава Bulgaria ON AIR.

Въпреки че движението не е интензивно, от полицията продължават със засилените проверки. Шофьорите се следят за превишена скорост и дали са седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици.

Причината за спокойното движение в столицата е, че част от хората са слели празниците и голяма част от населението е напуснало града. По пешеходните улици на София, освен столичани, се забелязват и много туристи.

За първи път след пандемията София е предпочитана дестинация както за по-далечните западни страни, така и за съседните на нас държави, откъдето туристите пътуват основно с автобус.

Още по темата
"Днес е по-спокойно, друг път не се виждат паветата. Вчера можеше футбол да играем тук, нямаше кой да ни обезпокои", каза столичанин.

"Дойдохме на екскурзия, да пробваме напитките и храната. На посещение сме за три дни. Хубав град е София и с приятна атмосфера, хората са любезни", посочи един от туристите в столицата.

"Харесва ми тук, посетихме много хубави ресторанти. Чакаме ви да дойдете и вие при нас - в Гърция", каза турист от южната ни съседка.

Очаква се засилен трафик на 2 януари, когато свършват и почивните дни, свързани с Нова година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
Ми кво, София е топа, кеф ти проституция, кеф ти дрога, няма престъпност, кеф ти заведения бол, вкусни ресторанти, шикозни жилища, ниска престъпност, свободия до шия. Какво и е на София. Някои предпочитат това от колкото да се любуват на прекрасната европейска архитектура и почистените улици
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
София точно може само да сънува да е топ дестинация
11
4
 
8
 
! Отговори
Особено им преди 1 година
допадал чистия софийски свеж утринен въздух,широките почистени и новоасфалтирани улици,внимателните учтиви шофьори,уникалната архитектура с удобни места за паркиране,чудния аромат на пържени депутатски кюфтета и шкембе чорба от столовата,красивите безценни жълти павета, грижливо подредени с афинитет към изпипването на детайлите,както и резервата Факултето с местните индиански племена. Красота,световна топ дестинация,сър!
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕСТИНАЦИЯ ЗА ПРЕСКАЧАЩИТЕ ОГРАДАТА. ТОЧНО ЗАГЛАВИЕ.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идват щото им е евтино. Нямаш пари къде ходиш? В България. Както ние като нямаме пари ама искаме г_ъз път да види ходим у Букурещ, Будапеща или по Сръбско. Който има пари ходи в Париж, Барселона, Мадрид, Лисабон, Египет, Дубай итн.
8
4
 
10
 
! Отговори
Аз не видях преди 1 година
Един да каже не не ми харесва тук щото е мизерия. Да никой няма да каже директно.Така, че какви са ти измисли статии. Биене панелистанско в гърдите
7
6
 
14
 
! Отговори
За по няколко дена преди 1 година
До София има евтни полети. Пък града е хубав - има какво да се прави. Забележителности, култура, заведения, молове.
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
София си е много хубав град- особено като се махне всичката сеяния, гадните панелни квартали и презастроени с "луксозни затворени комплекси" такива. Ако имаше нормално управление и реален градоустройствен план, щеше да е прекрасно. Красива историческа част, останки от римско време, гореща минерална вода в центъра, гледка и близост до планина- малко столици могат да се похвалят с това
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много яко да гледаш панелни гета и ромове, тук-там някоя мутра със спортен автомобил.
4
1
 
28
 
! Отговори
българин преди 1 година
Имам от доста време един въпрос към столична община - къде ходят по нужда ( голяма и малка) чуждестранните турести , обикаляйки центъра на София ??!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Топ на Г6 офицер на С8 шах и мат
2
6
 
17
 
! Отговори
Тано Кариди преди 1 година
Евтин алкохол и прости_тутки, затова идват.
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не думай.