Борисов за ПП: Сложиха народа като жаба в тенджера и го свариха

Партиите да подпишем нов обществен договор, иска той
8 яну 2023 15:47, Анисия Иванова
334
Борисов за ПП: Сложиха народа като жаба в тенджера и го свариха
Снимка: БГНЕС

Те лъжеха и обвиняваха, ползваха огромната си медийна мощ и успяваха на наложат на обществото теми, които изобщо не са така. Помните, Асен Василев ви заплаши с пет години затвор, обвиниха младежкия ГЕРБ, че е вдигнал цената на горивата, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежката организация на партията, предаде репортер на БГНЕС.

"Ние имаме памет, медиите имат записи. Всеки, който иска да ме опровергае, да го направи. Ние с Делян Добрев, Теменужка Петкова и Георг Георгиев си поиграхме да извадим разликите в цените на бензина, нафтата, масовите горива, което се употребява, не само по месеци, а по дни. Искаме да ви запознаем какво е спечелено от джоба на българите, всеки ден какво е вадено, точно ефектът на горещата жаба. Това те направиха с българския народ – сложиха го в една тенджера и го свариха", посочи Борисов.

В последния ден на ГЕРБ – 11 май 2021 г., петролът сорт „Урал“ е бил 67 долара, а средният е 76 долара, припомни той и допълни, че само за един ден бензинът е надписан с 9 120 000 лв.

„Всеки ден е вадено от джоба на българина и после викат 25 стотинки, каза Борисов. Добрев от своя страна уточни, че за периода от 25 февруари до 31 декември 2022 г. „са ни изцакали с 3 милиарда“.

По думите му чистата загуба е 3,6 милиарда и подчерта, че именно от този период започва да се формира този един лев. „В този период има разлика в цената на петрола, той е бил с 9 долара по-скъп. Сумарният ефект между долара и петрола е около 33%, обаче върху половината от тази сума, защото тя е константа – акциз и ДДС“, каза още Добрев.

Още по темата
Те затова не искат да се правят сметки, затова декларацията на ПП е подкрепена 49 от тях и 14 от „Да, България“, каза Борисов. Всъщност една трета от „Да, България“ не са гласували за тях. 63 депутати са подкрепили само декларацията, която предложиха партията на „Промяната“ в парламента. Само ГЕРБ има 67 депутати, а правителство, което ние предложихме с премиер проф. Габровски, имаше 115 депутати „за“. Е, тогава кой е в изолация? Само за 6 месеца? Вече не се предлагат и за премиери и министри, това означава, че са се дискредитирали и пред своята партия, заяви Борисов.

Коментирайки предстоящия трети мандат за съставяне на кабинет, Борисов каза, че начинът с посредници не е сериозен. Партиите избират ръководства, председатели, които носят отговорността. Не е редно през посредници да тичат, да договарят. Големите компромисни важни решения се вземат на лидерско ниво, добави той.

Борисов поздрави Нинова, която по-рано днес каза, че предпочита да покани лидерите на партиите на разговор.

„Съгласен съм и с Христо Иванов, че е важно да има правителство. Иванов познавам добре. Обяви кабинет, покани ни и кажи при какви условия, всичко, което говориш може да се случи, да подпишем документ. Точната дума, Христо, е нов обществен договор. Да се поеме ангажимент, че нашите партии, министри, няма да извършват каквито и да е незаконни действия", подчерта Борисов.

По отношение на дъщерята на държавния глава, която стана обект на медийно внимание покрай бъдещия филм на Максим Генчев, той заяви, че винаги е бил против да се нападат децата на политиците. „Затова преди година, в най-тежките ни отношения с президента Радев, аз забраних на партията да се занимава със сина му. Сега съм забранил да се занимават с дъщеря му. Има човешки неща, децата растат и трябва да се развиват, и всеки нещо си е избрал, те не са по-различни от вас, и ако има някакъв ущърб, не са виновни децата, виновни са родителите, или виновни са институциите“, смята Борисов.

Във връзка с днешната инспекция на жълтите павета пред Народното събрание, която министърът на регионалното развитие и благоустройството направи в присъствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова, както и на част от общинските съветници, Борисов каза: „Искам да му пратя един ремонт от Севлиево, който мислех, че е направен преди година, а щях да излетя, защото са оставили една огромна яма през целия път, която не се вижда. Да си види какво е направил, да си види район Триадица. Нищо против нямам, но отиват целенасочено да се занимават с нас. Искате ли да ви заведа да видите тунелите и мостовете на Струма.“

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
1
 
15
 
! Отговори
Видими резултати преди 1 година
Ходихме и в търговищко - празни села, тотална разруха ниви обраснали в бурени и тук там се вижда по някой старец
199
4
 
20
 
! Отговори
Видими резултати преди 1 година
Дори по големите градове се обезлюдиха след управлението на герб скоро бях в пловдив нямаше нищо общо с това преди - 10гУлици кафета магазини пусти все едно е обявена вьздушна тревога и сме в война
198
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще ни облъчвате с безмозъчните бръщолевения на този първосигнален npuмат , когото интересуват само парите ?! Явно много облажени има от престоя му на "Дондуков" -1 , щом промивачката на мозъци не спира нито за миг ...
197
16
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Защо не виждате какво са ви взели промяната или ви допада да ви грабят
196
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам само кой свари народа, след 12 години управление на ГЕРБ народа намаля с милион, средната възраст на българина е 45 години, половината от всички новородени са роми, няма здравеопазване, няма образование, няма правосъдие. Най-бедни сме в Европа. Държавата върви към закриване, ама Лойко си напълни шкафчетата.
195
14
 
6
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Горе-долу по един лев на всеки литър са ни вземали от джоба от Промяната.
194
24
 
8
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Борисов е уважаван политик в Европа каквото и да пишете вие няма да промените това щом желаете пъпъ да ви крадат нагло ваша работа
193
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като дойде събота и неделя,започвате да ни облъчвате с полюциите на това нагло същество и направо ни тровите уикенда.Защо,бе хора?
192
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов адресира изказването си повече до ПП шарлатанште. Опростачени от Ицо Хазарта Средния пръст в парламента. Щом бившия председател на НС цвилещият Никола Минчев охаракгеризира "песента на простакаИцоХазарта като "весела", означава, че одобрява вулгарните намеци по адрес на Десислава Атанасова ГЕРБ, в нея. Това е позор за българския парламент, да е имал такъв председателстван.
191
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да беше излетял след този ремонт на Севлиево,ама с еднопосочен билет към луната.А след твоите ремонти колко народ измря,даже не можем да ги преброим.Скрии се бе,наглец!
190
9
 
25
 
! Отговори
Dtrumppp преди 1 година
Получавам главоболие от тия несвьрзани напьниЕ не, не го издьржам
189
7
 
25
 
! Отговори
IYI преди 1 година
Това, което това недоразумение изговори с просташкия си изказ, може да се чуе само в случаите, когато престъпникът не е в затвора, а услужливо му се осигурява трибуна и медийно внимание.
188
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука има един с ментални проблеми,за който Борисов е слънцето и въздуха и хляба дори.
187
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** ми ти за толкова години кво направи за обикновенните хора в България,срещу тях да тичаш пак не можеш да ги настигнеш .Жалко само ,че се събрахте всички срещу тях и не можаха да си свършат работата .И не забравяй ЕС бди над теб и ти диша във врата само те чакат да започнеш пак с дяволиите ти .Благодарение на теб и подобните ти ставаме за смях.
186
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде пак за ПП говори този. А преди говореше за Доган, уж щеше да го вкара в затвора. ПП управляваха с БСП и ИТН, за тях що нищо не казва? За Мишо бирата защо не говори? За Хемус, Суфжукгейт, Ало Ваньо.
185
8
 
19
 
! Отговори
Тангра преди 1 година
Жалък крадец.Както и другите крадци!
184
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каза този,който открадна милиарди от същия този народ.
183
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти наоправо го опече.
182
15
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Защо не виждате какво сътвориха подмяната на държавата
181
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно ГЕРБ направиха това, рязаха ленти, по всички телевизии асвалт и накрая един милион българи по-малко. Държавата е в трагично състояние, без съпротивителни сили срещу корупцията. ГЕРБ пак си купиха изборите.