Бащата на детето с изгаряния отрече да е запалил детето, бил на работа

Майката готвела вътре в къщата
13 яну 2023 08:31, Нели Христова
25
Бащата на детето с изгаряния отрече да е запалил детето, бил на работа
Снимка: БГНЕС

С опасност за живота остава 4-годишното дете, което по спешност беше докарано в "Пирогов" от Благоевград.

"В критично положение е в момента детето. Днес ще му направят операция и ще видим. Вуйчо ми се обади по телефона, че детето се е запалило. Аз бях на работа. Моят син ми каза, че са се събрали бутилки, него са запалили запалили са се, другият е паднал върху огъня и се е запалил", разказа бащата на пострадалото дете по bTV.

"Една санитарка в спешното отделение си е измислила. Детето се е изплашило и казало ,че ще му се карам. Тя го е разбрала погрешно и е казала на полицаите, че аз съм го запалил. Кой ще си запали детето", добави бащата.

"Към 15:30 ч. ни звъннаха, че детето се е запалило. Оттам отидохме направо в спешното отделение", каза Славчо Сотиров, братовчед и колега на бащата на запаленото дете.

Мъжът има пет деца – на 11, 9, 7, на 4 години, което е пострадалото и на годинка.

По време на инцидента двама братя са си играли. По думите на бащата те причиняват инцидента, но е пострадало само едното.

"Вътре им готвех. Отвън си играеха двете малки. Аз бях вътре с другите и им правех ядене. Изведнъж чух, че вика детето и излязох.

Отидохме в спешния център. Съседи и роднини дойдоха. Обадихме се на бащата и той дойде в спешния център. Казаха, че ще му направят операция днес“ Това споделя майката на пострадалото дете пред btw.  По думите ѝ е лъжа, че тя е обвинила бащата на детето

Той отрече да е съпричастен към инцидента и потвърди, че е бил на работа.

Според майката до тежкият инцидент се е стигнало при игра с кибрит.  Децата събрали пластмасови шишета и ги запалили, разказаха родителите.

Детето е с много тежки изгаряния.

Първоначално то е закарано в спешното отделение на болницата в Благоевград, но заради критичното му състояние се налaга да бъде извозено до "Пирогов".

Към момента е ясно, че детето най-вероятно е пострадало при битов инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запалили пластмаса, пък изгорено с бензин? Колкото и пластмасови шишета да са запалили, едва ли ще има такива поражения. Обикновено бензинът се сипва в резервоар на кола, не се държи нерегламентирано на двора и да се ползва за игра на деца.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До радомир - "ще си платят и за лечението на пострадалото." Хахха ,няма такъв филм .Нищо няма да платят ,както и другите които тичат все в спешното за щяло и нещяло ,защото там не се плаща .Докато "политиците" ни ги ухажват ,защото са платени гласове ,няма да се и опитат дори да ги накарат да си плащат ,вода ,ток ,данъци ,осигуровки .Все ще ги носим на наш гръб и все ще са с претенции че всички са им длъжни.
14
0
 
9
 
! Отговори
Журналисти, кога? преди 1 година
Нищо не се разбира, няма 2 свързани изречения. Кой какво и на кого е казал не става ясно ако не си прочел още 5 статии по въпроса!!!
13
0
 
8
 
! Отговори
Една санитарка каза преди 1 година
Спешно санитарката на дрегера! Пияна е и затова е виновна. Майката, дето не е погледнала чавчето, няма вина!
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за детенцето, но не мога да не се запитам какъв е смисълът да наливаме социални помощи там. Ако беше в сила принципът, че детето е грижа на онзи, който го е създал, тогава едни наши сънародници щяха да правят като нас само по 1-2 деца и по-отговорно да се грижат за тях. Тази защо е допуснала децата й да си играят с кибрит? Затова ли я хрантутим като многодетна майка?
11
0
 
8
 
! Отговори
Шах преди 1 година
Най лошото започва три дни след изгаряне .И продължава с години .
10
1
 
18
 
! Отговори
българина преди 1 година
този етнос е на 1000 г след мястото което обитават. вчера *** умря, защто не било в столче и самокатастрофира баша му, днес друго се самозапалва! да отиват на място по света, където тези неща са нормални и не ги пишат като новина по вестниците.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ромо Мраз Е как утре като ДПС взема мандата, 2/3 от министрите ще са " ромеи" и парламента ще белят кабели за бакър ;)
8
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5, И не, не е нормално ти да се обаждаш ако нямаш ко да кажиш. потърси психиатър
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То само като им прочетох обяснения и ми стана ясно за какви "хора" става дума. Мдаааа играло си с пластмаса и кибрит... или се учило как се палят *** за отопление, че братятя пари за отопление не дават, но виж нещо така, ***, парцали, екстра са за горене.
6
0
 
41
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Бащата бил на работа, значи има баща.Да се провери дали случайно майката не се води "самотна майка"
5
1
 
33
 
! Отговори
ебаси ДЕМОКРАЦИЯТА преди 1 година
Сега всеки ден, всеки час.......евроромски драми!
4
3
 
27
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Вие от Варненския край никога не сте се славили с ум. И не, не е нормално дете да си играе с огън. И не, не е нормално пак да се опитват да си измислят римляните, че мед. сестрата лъже. И не, не е нормално на малката лангуста да й правят операция с моите данъци.
3
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...все от боята. Раждат по 5 деца, не могат да се грижат за тях и всеки ден ни занимават с проблемите им, все едно ние нямаме. Но пък са избиратели.
2
3
 
34
 
! Отговори
радомир преди 1 година
Не ги мислете тези богаташи, все ще се оправят. След като могат да си позволят да имат и да гледат 5 деца, ще си платят и за лечението на пострадалото. Малко са семействата в БГ-то, че и в Европа, които могат могат да си позволят да имат толкова деца.
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Случва се, като малък и на нас едно от заниманията беше да запалим нещо, и току някой се изгори но късмет че не се е стигало до такива случаи. Още имам белези от него време