Транспортират със Спартан Християн Пендиков у нас

Ангел Джамбазки: Ще има нужда от кръводаряване
Обновена: 20 яну 2023 18:10 | 20 яну 2023 16:00, Красимир Ангелов
30
Транспортират със Спартан Християн Пендиков у нас
Снимка: БГНЕС

"Спартан на ВВС на Република България вече е във въздуха, на път за Охрид. Довечера Християн ще е във ВМА. Ще има нужда от кръводаряване". Това написа във Facebook евродепутатът и един от лидерите на ВМРО Ангел Джамбазки.

От Министерството на отбраната обявиха по-рано пред БТА, че се създава организация секретарят на културния клуб „Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков да бъде транспортиран със самолет от Република Северна Македония до България.

Още по темата
От прессекретариата на държавния глава също съобщиха, че България има готовност да организира въздушната евакуация на Християн Пендиков и да осигури неговото лечение след жестокия побой, който му бе нанесен.

Както Dnes.bg съобщи, секретарят на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид е бил пребит. Нападателите са били трима и са идентифицирани.

Поредното посегателство от северномакедонска страна принуди МВнР да привика посланичката на Република Северна Македония в България и да й бъде връчена протестна нота във връзка тежко криминално деяние.

Министърът на външните работи на България Николай Милков е провел телефонен разговор с колегата си от Република Северна Македония Буяр Османи, от когото е получил уверения за оказване на необходимото съдействие от страна на местните власти.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази работа в Украйна стана заради подобни случаи.Защото и там има непризнати малцинства / руснаци.
23
0
 
0
 
! Отговори
до Асан преди 1 година
щот са биле 3 *** , инак нямат достатачно мотивация поотделно
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой ни прилага украински сценарий, схващате ли го? Я онова Аналенче от Дойче да дойде да ни обяснява сега какво да трием от историята! Чакаме я наглата. Защото когато се оправдава насилието на макетата над българи се стига до тук. Сега да ги видим американските и ЕС лидерите как пак ни размахват пръст за това точно как трябва да се държим с наглеците от РСМакедония. Обвинявам директно ЕС и САЩ за това, защото им дадоха гръб срещу нас. А на Германия й пожелавам да върви при Рогатия!
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааа ше се оправят бе няма къде да идат , но по другият начин с тоягата
20
4
 
3
 
! Отговори
Тоя клуб преди 1 година
не беше ли освиркван при откриването? А самото откриване не беше ли в края на 2022г? И с това име... рецепта за мизерии.
19
1
 
11
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
3-та виновници да поемат отговорност, като начало платят за телесна повреда, за нарушаване на отношения с друга държава, и да поемат разходите на самолета.Нека утре пак да нападат, ще се научат те на европейски правила!
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това поколение македонци няма да има оправия със сигурност. За следващите също не съм оптимист
17
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пребит дилър на наркотици и веднага българин и пращаме самолети!!!
16
2
 
21
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Спрете да издават на тези г**** паспорти. Когато ги помучат и отидат в фруга страна им казват "Европейски паспорти", не български. Те мразят всички българско, така са научени. Лошото е, че ние отговарям на злото от тяхна страна с добро, вече се видя, че бе трябва!!! Отрежете ги отвсякъде, нека бъдем твърди като гърците, а не някакви си мекотели... В така наречената * Аки... Дония живеят Българи и албанци, други няма. Не стана ли време да се посегне доста по-твърдо?!?! Гърците постигнаха своето
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 15Държава македония не съществува)))))))210 държави членки на ООН не мислят така.
14
3
 
7
 
! Отговори
хаххахахахха преди 1 година
Спартана се счупи, пращат Фалкона!
13
5
 
11
 
! Отговори
България преди 1 година
Държава македония не съществува !!! Научете историята на България. За всяко нещо си има решение , стига органите които отговарят за това да имат желание и да си вършат задълженията. Трябва ли заради няколко чобанина да го отнася всички? А Трифонов вместо да си прави PR да вземе да си ходи у село плевен или от където е и да си спомня как му плащаха и все още го правят ретро- мутрите от 90г. Явно е забравил , но има достатъчни видио и аудио материали , които говорят достатъчно.
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Власта доказва още един път, че се грижи повече за чужденци от колкото за собствените си граждани.Въпросното маке можеше да бъде лечен и в скопска болница.
11
5
 
9
 
! Отговори
истина преди 1 година
ТЪРСЯТ СИ ГО МАКЕТАТА И ЩЕ СИ ГО НАМЕРЯТ ,,,ПАК ЩЕ СЕ МОЛЯТ НО ТОЗИ ПЪТ МИЛОСТ НЯМА ДА ИМА...
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да викнем посланика си за консултация и да седи тук до откат
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление в областта Вардарска Македония живеят наши братя, които са спрели развитието си някъде около 19-ти век. Те са ни кръв, но в някои отношения са по-изостанали от албанците - те поне знаят какво искат, а нашите братя единствено са научени да мразят.
8
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите пък като вземат да преиграват!
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и нашото външно министерство е пуснало само протесна нота, хахахахаха. скапаняци. Слаба държава, *** народ, продажни депутати - За съжаление не живеем в средновековието, инак досега да сме ги измели в албанските планини...
6
2
 
10
 
! Отговори
L. преди 1 година
Тоя самолет напоследък само като линейка май го ползват. Или имаме няколко?
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами в народното събрание има шопари колкото щеш