ГЕРБ поиска глобите за липса на винетка да са най-много три

Всички, които са платили повече, да бъдат компенсирани
27
ГЕРБ поиска глобите за липса на винетка да са най-много три
Снимка: БГНЕС

Със задна дата от 31 януари 2019 г. да влезе в сила законова поправка съгласно, която при липса на винетка, шофьорите да бъдат глобявани най-много три пътина година. Тези, които са глобени повече пъти, да бъдат компенсирани. За това настоява ГЕРБ с предложения в Закона за пътищата, който ще бъде обсъден днес от регионалната комисия в НС на второ четене.

Депутатът от ГЕРБ Николай Нанков коментира, че става въпрос за изключително неадекватно поведение в последните две години от страна на АПИ.

„Ние трябва да свършим работата на една бездействаща две години администрация, за да могат максимум на трета глоба от стационарна камара ползвателите на пътя, които са нарушили по знайни или незнайни причини, да бъдат уведомявани“, коментира той.

Нанков припомни, че от проблема са потърпевши не само жителите на село Пролеша, които протестираха, но и хората от много други места.

Той попита защо две години тези хора не са били уведомявани, че имат десетки натрупани глоби.

Според него този казус е можел да бъде решен с постановление на МС.

„За съжаление то не се случи вече повече от 6 месеца, тъй като за конкретен пътен участък, ако е имало подвеждане на ползвателите на този път от с. Пролеша, е трябвало да бъде решено за конкретния участък с акт на Министерски съвет, а не със закон“, допълни още Нанков.

А междувременно стана ясно, че жителите на село Пролеша са готови да блокират магистралата на пътя за Калотина, ако проблемът с винетките не се реши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: винеткиПролеша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 8 Я виж твоите братя руснаци какви ги вършат. И какво Сделано в Русии имаш в къщи ?Айде бегай. Не струваш.
21
3
 
4
 
! Отговори
бай брадър преди 1 година
Защо три, а не една? С тия камери няма как да избягаш от плащане. Глобата е 350лв, нормално е като я платиш да си караш до края на годината с нея. В рейса/влака глобата важи като билет, а тука те суровакат 20 пъти за едно и също нещо.. WTF
20
2
 
4
 
! Отговори
Борисов в затвора преди 1 година
надзирател на отряда на шарлатаните
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като заснемат някого без винетка, какво пречи да го таксуват за винетка на следващото кръстовище. И без това имат хиляди автомобили с камери, които ползват за щяло и не щяло
18
2
 
5
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Ей,не забравяй,че София не е България. Тези привилегии ги искаме всички,ама ги няма.Пример-от магазин Метро в Стара Загора искам да се прибера в жилището си до бирената ,прекият път е обиколното, но за него искат винетка и така трябва да мина през центъра.За това,законите в България са за всички.
17
5
 
7
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 1 година
Докато беше Началник на държавата, дупестия от Банкя се правеше на много ларж......сега той да компенсира с личби средства всички глобени.
16
4
 
3
 
! Отговори
предлагам преди 1 година
Боре Началнико им викаше няма винеткаааааа........няма винеткаааааа, па сега да бъдат компенсирани!Да ги компенсира лично той, от чекмеджаците..
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобата трябва да се калкулира 3 пъти цената на дневна винетка ИЛИ 1 глоба на година. Уикенд винетка = 9лв, за ден това са 4.50лв. Значи глоба 13.50лв на всеки ден в който караш без винетка. Другия вариант - годишна винетка 87лв, глоба 300лв (каквато е сега) и караш цяла година без да купуваш. Как така ще таксуваш някого 1000лв за липса на винетка за година, половината коли в БГ струват под 1000лв! АЙ СИКТИР!
14
7
 
1
 
! Отговори
Лучев преди 1 година
Много хора обичат руския мир където единственото право на човека е да е безропотна буква, в замяна на което му осигуряват защита от ЛГБТ и нищо повече. Разни мазни губернатори и кметове тънат в лукс и залъгват електората с празни обещания и всичко тъне в разруха с изключение на няколко места за паказуха като Москва и Питер.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Популизъм. Не трябва да има ограничение на глобите, а просто известяване при първо нарушение.Ако след известието продължаваш да караш без да плащаш, очевидно не искаш съзнателно да плащаш. Искат пътища ама и да не плащат, ако може. 87лв на година голям проблем за винетка ама всеки ден по 5 лв за цигари. По тая логика да вземат да приемат и закон за максимални 3 глоби за превишена скорост?
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко ги излъга тия от Пролеша и дума не обелва по темата.
11
2
 
3
 
! Отговори
Каракалпаков преди 1 година
най справедливо е глобата да е на месец, демек ако те глобят днес, отново ще могат пак след месец.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Депутатът от ГЕРБ Николай Нанков" Да отиде да пита тия хора от село Пролеша ,кой ги подлъга ,че не трябва да плащат винетки .И по времето когато ГЕРП управляваха ,да не би да уведомяваха някой ,преди да бъде спрян от ТОЛ-а ?
9
8
 
11
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
А ЗАЩО ТЕЗИ от село Проеша не спазват законите или за тях не се отнася ,те са над законите !? Омръзнаха ми тез от ГЕРБ с техните популистически призиви и желания,когато бяха на власт,то не можеха да решат нещата за 12 години,сега ли ще ги решат...в опозиция до края на съществуването им.. или докато се прочистят тези ...
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога вече ГЕРБ. Много по добре е БСП и Радев да управляват.
7
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички против ГЕРБ, ЕС и НАТО. Време е да си върнем държавата и да се върнем при нашите братя руснаци.
6
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувах за ГЕРБ ,но след като се изказа депутат за мобилицията никога повече.Това минава граници всякакви .
5
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ съсипаха държавата, надеждата на интелигентните българи е ДБ
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един депутат на тази вчера ми каза на мен ,че ме мобилизира ,но аз ще му кажа брато плащам данъци да ме пазят и никога ама никога няма да отида в тази рошава армия с чужди афро и да си дам живота за чужди .Разбра ли ме чукУеДуре
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ше гласувам против ГЕРБ за ДюСлави Трифонов и президентска република