Помощта за обществения транспорт щяла да стигне до всяко българско семейство

Общините ще бъдат запознати с мярката на специална среща
26 яну 2023 14:28, Красимир Ангелов
16
Помощта за обществения транспорт щяла да стигне до всяко българско семейство
Снимка: БГНЕС

Целта на мярката, свързана с по-евтини или безплатни карти за обществен транспорт, е да стигне до всяко българско семейство, обясни в сутрешния блок на БНТ Николай Найденов, служебен заместник-министър на транспорта и съобщенията.

Още по темата
Той уточни, че днес в министерството ще има работна среща с представители на Националното сдружение на общините в България, с кметове и с представители на Столична община, по време на която общините ще получат писмени указания за целевото използване на финансовите средства.

Както е известно, на вчерашното си заседание Министерският съвет одобри допълнителни средства в размер на 73 млн. лева в подкрепа на услугата "обществен транспорт" в цялата страна.

Мярката влиза в сила от 1 февруари и ще засегне основно учениците и възрастните хора.

Всяка община обаче може да вземе решение да включи в мярката и други уязвими групи, подчерта зам.-министър Найденов и бе категоричен, че мярката няма да струва нито стотинка на данъкоплатците, нито на държавния бюджет, защото парите са от иззетите свръхпечалби на дружество "Лукойл".

Според зам.-министъра на транспорта не би трябвало да има проблем с траншовете към различните общини и отчитането на средствата. "Защото това не е прецедент, общините и сега получават различни финансови траншове на тримесечие или по-рядко. Става въпрос за конкретна целева помощ, не е нещо много по-различно от досегашното субсидиране", каза Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Ще настъпи поредният преди 1 година
предизвикан от управляващите ни организационен хаос.Кой как ще доказва от какви помощи се нуждае?Искам да ми дадат ваучери за гориво,а те ще ми дадат за карта за градския транспорт,с която пътуването ми къщи-работа и обратно ще е около 3 часа ежедневно.Безработните с какви ваучери ще бъдат снабдявани?Ще се създаде корупцонна схема за облагодетелстване на наши хора.Дано да се заблуждавам и идеята да бъде справедливо претворена в дело.
12
1
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
АБЕ , СЛЕД ИЗБОРИТЕ ---ШЕ СИ ХОДИТЕ ПАК ПЕШ!.../Защото , ако Господ слушаше комунистите и ромите , салама щеше да расте по дърветата../.....ВЕЧЕ ОДОБРИХА ВКАРВАНЕТО НА МУХИ, СУШЕНИ ЧЕРВЕИ , СКАКАЛЦИ И ВСЯКАКВИ НАСЕКОМИ В КОЛБАСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ----ОТ ГРИЖИ ЗА НАРОДА И НУЖДАТА ОТ БЕЛТЪЧНА ХРАНА!ТОВА Е Т.Н. "СОЦИАЛНА ГРИЖА" ЗА БЪЛГАРИТЕ!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама то пак не става ясно кога и за кого ? На какво да се радват работещите бедни при положение че не става ясно никъде кога и къде и на кого ще се дават въпросните ваучери
10
0
 
7
 
! Отговори
Предизборно МАЗНЕНЕ преди 1 година
Хората ПАК ще мизеруват и обедняват, но пък трябва да се радват на помощта за транспорт.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен- Ами тези хора все пак ползват някакъв транспорт! За да отидат на лекар,да си купят нещо,при роднини...Как пък решихте,че тези хора трябва да си стоят само в къщата си на село!? Ще летят ли до там? Никакво разделение! За всички еднаква помощ! Ноооо,въпросът е дали ще има помощ,а ние само си говорим за неща,които едва ли ще се случат!!!??? ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА-е това сме ние-жалките.
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно недомислено решение. В по-малките населени места никой не ползва обществен транспорт. Загледайте даже Бургас или Стара Загора... значи, приехме си помощи за пенсионерите във София, Варна и Пловдив. А учениците масово са в училища близко до дома им...
7
2
 
9
 
! Отговори
селския преди 1 година
в село Долно Нагорнище имаме рейс до къра, рейс до хоремага и метро до спирка последа /гробището/ много са редовни
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще стигне даже до тези които не са ползвали обществен транспорт от години? или може би бабите от селата, където няма общствен транспорт? или те не са "всеки българин" хахахах. Големи сме на думи, а зад тях не стой абсолютно нищо. Блато и такова ще си остане
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е хората на чорапа на се накрадат. Затова и бавят отстъпката.
4
0
 
18
 
! Отговори
Видял преди 1 година
Да пази Господ! В Люксембург (ултра богата държава) е безплатен общественият транспорт за всички. Тук само за децата до не знам си каква възраст...Колкото България обеднява - повече я цакат.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лукойл е обявил, че ше съди България, за изявлението на кирил петков, че Лукойк е продавал гориво за Украйна> Защо няма информация по въпроса? Както си точат зъбите да им вземат печалбата, да не стане да няма въобще производство?
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В колко населени места има обществен транспорт, че да стигне помоща до всяко българско семейство? Ето на това въпросче искам отговор, пък после ще умуваме дали пак не говорим и не вършим безсмислици.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко ли пари ще откраднат от събраните свръхпечалби от Лукойл ???? Аз ако съм от собствениците на Лукойл ще го закрия да ви гледам сиийра кво ще правите...