След атаката с минохвъргачка: Почина Саша Андреев, който бе в буса с Лазар Радков

В автомобила бе и Лазар Радков, основателят на "Капачки за бъдеще"
Обновена: 27 яну 2023 15:56 | 27 яну 2023 15:56, Нели Христова
404
След атаката с минохвъргачка: Почина Саша Андреев, който бе в буса с Лазар Радков
Снимка: Facebook

"Нашият приятел Саша Андреев, който беше ранен от осколки, водейки част от екипа ни за хуманитарна помощ, почина!", съобщи във Facebook Стоян Славчев.

Той пострада в буса, в който на 20 януари бе ранен основателят на "Капачки за бъдеще" Лазар Радков.

Екип от доброволците на "Капачки за бъдеще" беше в Украйна, за да предостави хуманитарна помощ от България. Раненият бе водач на групата и приет в болница в Харков.

"Нека имаме в молитвите си неговите близки: съпруга Ирина, син Руслан, дъщери Дарина и Диана, както и внучката Сара! Благодаря на Бога за времето, прекарано заедно и примера му на посветено служение! Всички ние тъжим за поредния отнет живот в тази брутална война! Саша, до Възкресението!", пише още Славчев.

Преди седмица Лазар Радков съобщи, че докато превозват хуманитарна помощ в Украйна, бусът им е ударен с минохвъргачка.

"Мината падна и детонира някъде 2-3 метра пред и леко вляво пред буса. Шофьорът получи два шрапнела в лявата половина на торса. Шрапнел счупи лявата ключица на този вдясно от шофьора. Момчето зад мене получи прорезни рани на над десет места по лицето от пръснатото странично стъкло. Аз се сдобих с малко парченце от шрапнел, пробило ветровката и спряно в якето вероятно от презрамката на бронята отдолу", написа тогава Радков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
27
 
5
 
! Отговори
АА преди 1 година
До (-_-) Само дето нацистите са в русия, другите измишльотини не заслужават коментар!
283
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Комунистическите режими са съборени единствено със сила... Къде видя комунизъм бе, луд човече??? В Русия ли, с нейните олигарси и капиталисти, по-големи от западните или в Украйна намери Комунизъм? Закърняло ти е мозъчето, спекло се е някъде в периода между 1944 и 1970 г и не може да излезе от там, все някакви комунисти са ти задръстили гънките май
282
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека направим справка как комунистите, болшевики са дошли на власт в Русия и от там заразили с отровата си половин свят.С преврат и убийства.Защо плачат сега за справедливост .Защото се бият от преврат.Със сила и убийства са дошли.И със сила и неизбежни убийства ще ги премахнем и те знаят неизбежното.
281
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Империята на злото е окрайна!Неофашистите от десен сектор започнаха издевателства срещу руското население в източната част. На руснаците друго не им оставаше след като и американският монопол иска да ползва благата на руската територия.
280
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистическите режими са съборени единствено със сила.Никъде комунист не се е оттеглил от властта мирно и цивилизовано.С кръв са дошли и с кръв си отиват.Противопоставянето между Украйна и Русия е последната и най кървава сага.Русия на комунизма губи голям съюзник и народ и територия.За това и битката ще е най от кървавите и най жестоки.След победата над кървавия режим Русия , светът ще е друг.
279
10
 
11
 
! Отговори
Зелен Шебек преди 1 година
A па то минометния огън бил украински
278
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог вижда и изобличава.Бог прочиства чрез изобличение.Лъжата дълго криена в недрата на Русия излезе.И излиза.Това е агонията на звяра.Той вижда и знае края си.Но повлича всичко със себе си в Ада.Безбожието е липса на страх от Бога.А не в ежедневните лицемерни жертвени клади.
277
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Украйна победи ли ..." Няма да победи Украйна! Набий си го в объркания мозък лунатико и мечтателю. Това ми звучи като "Един път да падне небето, ще гребем с лопати звезди по ливадите". Толкова ли не можеш да разсъждаваш логически??? Хитлер с цяла Европа победи ли?!? Толкова ще победи и Украйна с цяла Европа.
276
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът и САЩ веднъж и завинаги ще поставят фашистка Русия на мястото и... разбира се чрез армията на Украйна. Няма да има милост и прошка. Всеки друг вариант поставя света в реална опасност от нова война и агресия от руските варвари.
275
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна победи ли в тази война, всички потиснати държавици и народи ще възстанат.Русив ще остане сама и ще се свие до Московията.Църквата и ще бъде реформирана и прочистена .
274
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада няма бъдее отгледаха поколения безбожници, напълниха се с хора, които ги дърпат назад и за капак унищожиха най-силното им качество икономиката.
273
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно на нула за укрите.
272
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зная само , че отплатата и за всички човешки жертви и разбити съдби ще е по страшна от това видяното.Веднъж обърне ли се ходът на войната Русия ще плаче.И няма кой да ги спре.Не виждам кой ще се застъпи тогава за Русия.Китай ще постигне вековната мечта за хегемон на Азия.Кутай ще запази стратегически неутралитет.Северна Корея ще се предаде.Рудия не ще е онова чудовище
271
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е икономиката на запада? Аз не виждам икономика фризьорските салони, ресторантите, банките и борсите не произвеждат нищо а въртят парите на истиското прозводство и спекулират.
270
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупаците тръгнали с бус, а сега се чудят как е могло да се случи.
269
5
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Русия не е побягнала от Киев, ами ония мишки се набутаха по жилищните квартали.. Прецениха, че така ще има много цивилни жертви и се изтеглиха. Та сами си правете сметка за укрите що за армия имат.. Вместо да защитават градовете си - ги превръщат в заложници!
268
5
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Да ходят да се оплакват в нато, дет поддържат тези с минохвъргачките.
267
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Ако трябва, ще стане. Дзън дзън двър от "Козяк" и "независима" и "свободна" България ще козирува и за половин час ще му се подготви паспортчето... И току виж, в СОС освен украинското знаме, ще лъсне и портретчето му. Пък ако Сорос нареди, може и булевард "Зеленски" да ни уредят
266
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ботовете с плюсчетата се появиха нека се самозаблуждават като си сложат сами 10 плюса, аз ви оставям се пак не ми се плаща да пиша хубава вечер ви желая.
265
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Според Пентагона, военния капацитет на Русия е около 6 пъти по-голям от този на Украйна. Пример - "Обединена Европа", под командването на Хитлер напада Русия с над 100 милиона военни сили. Русия воюва с около 37 милиона военни сили и побеждава, през втората световна война. Само безумец може да си вярва, че Украина има шанс срещу Русия, ако ще и марсианците да и помагат.