Честването на Гоце Делчев - пак разделени, пак нападки

54

При засилена охрана в Скопие се провеждат честванията за 151-та годишнина от рождението на Гоце Делчев, като българи и македонци пак бяха разделени. Те отдават почит по различно време, делегациите на двете страни също не бяха заедно.

Още от сутринта десетки българи бяха спрени на границата, от македонска страна обясниха, че причината е проблем с компютърната система за контрол.

"Нека се срамят другите македонци. Все се плашат от Спасовски и полицията, че не ни пуска горе да стоим, тука ще стоим, ей го Гоце на 100 метра, нека знае Гоце, че има македонци, които няма да го оставят така. Насред площада, дето дойдоха с български знамена и викат, че Македония била българска, после че са маргиналци, а тия Каракачанов и бандата по-арни ли са от Джамбазки и другите, дошли са да поробят Македония", каза жена пред Bulgaria ON AIR.

Тази сутрин полицейската блокада остана, медиите също бяха изолирани от официалната церемония, която беше разделена въпреки призивите да бъде обща. Първи пред българския революционер Гоце Делчев се поклониха македонският президент Стево Пендаровски и македонският премиер Димитър Ковачевски. Президентът на Световния македонски конгрес Тодор Петров, който също присъства на поклонението пред църквата "Св. Спас", изрази опасенията си, че ако етническите българи не бъдат включени в Конституцията, ще продължат провокациите от българска страна.


"Ще гледаме този сценарий 365 дни в годината, на всички гробища и на всички паметници в страната срещу ордите, които ще дойдат от България от инсталации, които искат да предизвикат дестабилизация на Македония", заяви Тодор Петров.

В същото време голяма партийна делегация на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ се отправи към гроба на Гоце Делчев.

"Разграбиха и разделиха Македония", смята президентът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес не ни уважават ! КОГАТО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО ЗАДУШИМ ПРЕСТЪПНОСТТА И КОРУПЦИЯТА, БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ЩЕ НАПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ БОГАТА ! ТОГАВА ВСИЧКИ ЩЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ !
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците им дадоха най-вярното име през 1992 - Бивша югославска република Македония.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Делчев не е бил българина значи и ти не си бил българин, защото прадядо ти също се е родил в Османската империя?!
39
0
 
1
 
! Отговори
горд българин преди 1 година
В България всички разбират от политика,за това цъфти и връзва!
38
0
 
4
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Тези не заслужават никакво уважение. Никакво приемане в ЕС и да си седят в мизе_рията! Нарочно направиха този цирк със системата. Сърбия е виновна за всичко което си случва в Македония.
37
0
 
2
 
! Отговори
666 преди 1 година
Разбере бе хора, че цялата тази омраза и раздори са дело на руснаците, за да няма голяма и силна българска държава. Те си го казаха след освобождението.
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми за тоя Гоце Делчев. И разберете. Той не е българин и не е бил. Роден и починал е в Османската империя, а се д борил за автономия на Македония в тази империя. И не се водете по впианенчените мозъци на т. нар. ВМРО или Възраждане.
35
0
 
7
 
! Отговори
Пуяци преди 1 година
Непотребни агро-македонци. Никой не ви иска. Стойте си в жалката държавица и наливайте се с алкохол и се пънете какви сте патриоти на маса.
34
1
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Населението в Македония е под диктата на некакви сърбо-турски психари,които нямат нищо общо с изконното население там. Но добре,ще поставя един въпрос,който е логипесн.Имат ли тия фашисти турко-сръбски поне малко уважение към Георги Димитров,благодарение на когото днес тленните останки на Георги Николов Делчев са именно там? Не,разбира се.Което доказва,че са фашистка сърбо-турска клика. Георги Николов Делчев,а бе Гоце Николовски Делчевски,дами и господа!
33
3
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Със Лошо - Никога, Нищо Не се Постига , Но ми се струва , че Никога Няма да го разберете .....По време на Османската Империя- 600 години е Царувало - Мир и Спокойствие ...... Сега за Отрицателно Време сте тръгнали към Самоунищожение и Братоубийство ....и Злоба .....ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА Македонците Не са Самички .....Не Точете Зъби ...... Албанеца купи Дрони от Турция......
32
2
 
11
 
! Отговори
Храни куче да те лае преди 1 година
Желю Жабата ги призна без да пита и без условия Гоуем либрал
31
1
 
10
 
! Отговори
Последният попиканец преди 1 година
Е дипломацията трябва до кротце,до благо. Бързо забравиха събитията в Куманово, убийствата и природните бедствия. Няма кой да им помогне на северомакедонците. Когато ги гонеха от Беломорието бягаха в Майка България. Защо не бягаха в Сърбия?
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може някой да се определи за бюрмец при положение, че такава държава е нямало?
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По логиката на бюрм перничани, варненци и т.н. не са българи.
28
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гоце Делчев се е самоопределил като българин.
27
2
 
7
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Мицкоски що се срамош да се наречеш болгарин? И ти ли ще определяш кой е Гоце Деев и на кой е!? А какво ще кажеш че магедонски граничари биха бивш депутат? Жслко е че Булгария ви призна пътва , а вие правите каквото си искате!
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонската нация е материализиране на склонноста на българина към разделение и да мрази другите българи. Те са рожба на това. Никой не може да мрази българина така както друг българин. Погледнете се. Вие мразите дори и съседите си. Не можете да стигнете до съгласие по нито един въпрос. Не се чудете, че македонските българи ви мразят толкова. Все пак и те са българи.
25
3
 
6
 
! Отговори
Македонска работа преди 1 година
На гол гъZ, сърп и чук.....
24
2
 
8
 
! Отговори
ЦСКА преди 1 година
Кой финансира превратаджиите около Драгн Цанков, кой насъска сърбите срещу нас 1885 защото турците са отказали, кой взриви св. Неделя? Кой изпрати цяло правителство(нещо което след 2рата световна дори в Германия не е направено) и 25 000 човека в концлагери??? Левски го е казал. "Аз не ща казашки ботуш" и "Който ви освободи, той ще ви пороби". Ооо неразумниии копейки, поради что се срамите да сте българи и да следвате заветите на Апостола???Толкова ли ви топлият тия рубли??? Или водката си е водк
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА Ние ще пеем пък македонски яничере.