Защо измама накара млада жена да посегне на живота си в TikTok?

Оказа се, че случаят с търновката, не е единичен
Обновена: 5 фев 2023 18:40 | 5 фев 2023 18:37, Красимир Ангелов
56

Нов вид измама в социална мрежа - този път в TikTok. До разплитането на случая се стигна, след като преди седмица жена се опита да сложи край на живота си на живо в мрежата. За щастие други потребители станали свидетели на историята, подали сигнал до спешния телефон 112 и по чудо спасили живота на жената.

До шокиращото видео в TikTok се стигнало след като жената осъзнала, че е станала жертва на измама. В него тя разказва, че е дала крупна сума пари на мъж, с когото се запознала в интернет. Той обещал да ѝ изпрати годежен пръстен и булчинска рокля по куриер. А цялата любовна история била разказвана и в други клипове.

"Изгорях с 2 500 лева и  не ми е ОК с това нещо. И ме е яд че го обичам, все още го обичам. Имам негови снимки, направих му Facebook, даже ми написа личния си адрес и се заклевам, че колкото време да ми отнеме - една две години ще го открия", казва жената.

Още по темата
Тя има 3 700 последователи в TikTok. Един от тях става свидетел на смразяващото предупреждение, че жертвата на измама е готова да сложи край на живота си. Подава сигнал до спешния телефон 112 и с много трудности медицински екип успява да открие жената и да спаси живота ѝ.

Разтревожен от случилото се е и бившият съпруг на жената. Той успял да се свърже с нея, след като родителите ѝ я прибрали от болницата.

"Получих два видеоклипа, от TikTok, че някакви 2 500 лева била дала на някакъв човек, пък то се оказало, че е някаква измама. Аз ѝ бях казал, че не е хубаво това с TikTok!  Аз хем ѝ звънях на Поля! Имаме само комуникацията по Viber", казва бившият съпруг Стефан Драганов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Случаят предизвика бурни реакции. Оказва се, че има и други пострадали от новата схема за измами. Млада жена сподели за своя приятелка, която също се подвела по неизвестен донжуан и му дала пари.

"Разбрах за този случай с Поля, аз имам приятелка, която живее в Елена и също стана жертва на измама, изгоря обаче с по-малко пари. Не знам дали е същият мъж, но беше обещал да се ожени за нея, поиска ѝ мисля 1 500 лева, в замяна на това да ѝ изпрати по куриер сватбена рокля и пръстен. Мисля, че се бяха виждали само един път. А тя му изпрати 500 лева и се усети че не е сериозен, а някакво мошеничество", казва жената.

По случая е образувано досъдебно производство, като полицията издирва интернет измамника.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
8
 
! Отговори
Hdjj преди 1 година
Интересно ми е тези 3700 последователи какво точно гледате в постовете на тази жена. Та тя не е нормална бе. Да се гледат ненормалните стана нещо нормално в България. Жална ни майка, заслужаваме си съдбата да ни мачкат, да ни тероризират. Много глупав народ много....
44
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
не мога да разбера какъв е този глупав народ да се доверява на сулъо и пулъо дапраща пари и после да се самоубива един път се е женила трябва да си е извадилапоука защо не си гледа живота службата и да не се занимава с подобни деиноститолкова книги излизат филми кръстословици
43
0
 
9
 
! Отговори
Снежи преди 1 година
Още един полезен пример как не трябва да се доверяваме във весели и забавни обещания на човек ,който не ни е помагал в трудна ситуация.
42
0
 
12
 
! Отговори
неееее преди 1 година
Това не може да е истина! Да пратиш пари на някой, за които ще се жениш, за сватбена рокля и пръстен. Колко трябва за си зле с главата? Съжалявам - не искам да обидя жената, но... Чак и нейна пприятелка изгоряла така... Ужас ! Не една, ами две п.а.т.к.и
41
2
 
20
 
! Отговори
Дарвин преди 1 година
Ужас... и такива хора имат правото да раждат...
40
4
 
9
 
! Отговори
Дарвин преди 1 година
Ижас... и такива хора имат правото да раждат...
39
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ ТЪРСЕТЕ АКЪЛ У ТИКТОКАДЖИЯ И *** НЯМА ТАКЪВ
38
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този кукумицин има толкова последователи. Представете си каква простотия само.
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Феък нюз. Натрапи ми се "бившият съпруг" загрижен.
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя е младата жена, тази от видеото ли?
35
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Провинциалистите ядат доматите с колчетата.Бугарин ли е- глупав е!!
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малей, тази много страшна бе, и за пари не я ща.
33
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая най-добре да я заведат на психиатър,че следващия път ако някой я излъже за по-голяма сума,може наистина да си посегне.
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ум царува,ум робува,ум пат.ки пасе.Коментара е излишен.
31
5
 
7
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
А ти на кого си избирател?На мутрата ли?Само него не си споменал.Явно си от бостана с тиквите-най-"умните и интелигентните".Отглеждат ви основно за Хелоуин.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз му написах на един,че съм момиче за 1 милион долара и още го чакам да ми се обади.
29
0
 
22
 
! Отговори
Влюбена била, ама преди 1 година
не е на 16 г. Нали вече е била омъжена? Бившият й съпруг по куриер ли й е изпратил роклята и пръстена и тя ли му е дала пари да й ги купи? Хем тъжна, хем смешна история.
28
0
 
15
 
! Отговори
Nnnn преди 1 година
Много сте прости да се лъжете и да си давате парите.
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото толкоз и е акъла.
26
1
 
25
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Кой ше и дава на тая *** пръстен за 2500 лв. лъже като с-иганка :)))