Сигнали за тормоз от домашни кучета и за поредния ужасен приют

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата Helpbook
12 фев 2023 22:40, Анисия Иванова
64
Сигнали за тормоз от домашни кучета и за поредния ужасен приют
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info през изминалите дни зачестиха сигналите за тормоз от домашни и бездомни кучета по различни поводи. Ще ви запознаем с някои от тях. "Кучето на съседите над нас лае непоносимо денонощно и не ни оставя минута спокойствие, особено интензивно лае през почивните дни, рано сутрин, късно вечер след 22ч. и много често през нощта, това е постоянен тормоз, многократно сме правили опити за разговор със собствениците на кучето и сме ги молили да вземат мерки, но те, не само че игнорират молбите ни, но дори са агресивни и са ни заплашвали, че ще пуснат кучето да ни ухапе. Въпросното куче скача по хората, когато е навън. Сигнализирали сме вече всички възможни институции, но без резултат. Аз работя от вкъщи и постоянното лаене пречи на продуктивността ми, а майка ми работи като охранител нощни смени и когато се прибере кучешкият лай не й дава възможност да си почине изобщо", пише авторът на сигнала.

Друг наш потребител от район „Младост“ се оплаква от подобен проблем: "Кучето на съседите на етажа ми лае постоянно от 10 сутринта, като от няколко седмици стига до 21:00, 21:30 вечерта. Домоуправителят и касиерката на блока са говорили неведнъж със собственичката на кучето за непрестанния лай, но тя отказва да направи каквото и да било. Комуникацията с нея е трудна, защото тя не живее в блока и отказва да вземе кучето при нея. Лично аз успях да говоря с нея веднъж, като ми обясни, че кучето е инвалид с един ампутиран крак, но не може да го вземе при себе си и единственият вариант е то да живее само. Не съм сигурна дали изобщо житвотното се разхожда. Нейният отговор относно моето оплакване е, че трябва да се изтърпи. Така 4 месеца кучето живее само и лае постоянно. Аз и приятелят ми работим от вкъщи и постоянният шум вече не се издържа.“

Сигнализираха ни за изключително лоши условия във варненски приют за кучета. В сигнала се твърди, че животните са над 57, като гледката според изпратените снимки е покъртителна. „Затворени, не излизат на разходки, не се пускат в дворчето, нарочно сме оградили ноктите да се видят колко са дълги, защото не излизат от металните си клетки. Това не е хуманно отношение на общински приют, за който се отделят финанси. Недохранени и измъчени живи същества в 21 ви век."

Изпратиха ни снимки от район „Витоша“, на които се вижда глутница кучета, която обикаля двор на детска градина и училище. Според нашия потребител животните са агресивни и е само въпрос на време някое дете да бъде нахапано.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group щевидадевъзможностнесамодапридадетегласностнапроблема, но и даизпратитесигналдоотговорнитеинституции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Крайно време е институциите да вземат в ръце проблема с кучета и котки. Толкова състрадание по кучета, котки и всякакви животнии по медиите идва да потвърди, че много хора са загубили човешки облик защото за човек в беда няма такова състрадание. В същото време собствениците на кучета са едни *** които държейки ги в апартаменти буквално са ги положили на терор, тясно и мръсно, самите те като влязат в обществен транспорт, здравно заведение и други Смърдят на животински обор.
23
1
 
4
 
! Отговори
НБу преди 1 година
И аз имам проблем със съседка, която опикава и *** стълбището, обожава за слага парчета от стъклени буркани и шишета. Що не я приберат в приют и ако никой не си я потърси да се вземат подобаващи мерки?
22
1
 
2
 
! Отговори
също анонимен преди 1 година
До АнонименПедал
21
15
 
12
 
! Отговори
Наказание преди 1 година
Проблемът е че дори да се позовете на закона и се обърнете към полицията и прокуратурата е загуба на време, тъй като гореспоменатите злоупотребяват със служебните си задължения и са безотговорни, нещо което не се допуска в по напредналите държави. Въпреки това, подайте жалба в полицията и те със сигурност ще дойдат на проверка. В случай че не стане нищо, отровете псетата без да оставяте отпечатъци и свидетели. Същото важи и ако дадете урок на съседите си!
20
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва спешни мерки и закони преди да се е стигнало до трагедии - Нетърпимо е в София -всичко оакано и опикано,паркове,тротоари ,в блоковете денонощен лай от всички етажи ,а кучевъдите все по-нагли ,че и агресивни.
19
24
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучкарите са най-гнусните същества на тази планета. Буквално трябва да имаш някакви изключително занижени стандарти за хигиена, за да си отглеждаш куче в апартамент.
18
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам как им издържат нервите на хора с такива съседи. Аз от такъв тормоз бих откачил и бих ги изтрепал всичките заедно с мръсното им псе.
17
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 39 В другите държави евтанизират бездомните животни. Но тук се надигна врява до небето, когато стана дума за това, понеже било нехуманно
16
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си губете времето с тези сигнали. Кюфтета с ксилитол ги морят безотказно.
15
3
 
16
 
! Отговори
Расте преди 1 година
И като са получили сигнали какво са направили след това? Мръднаха ли си зад..н.иц.ите да отидат да видят и да вземат адекватни мерки тези *** да не пречат на хората в апартаментите?
14
12
 
25
 
! Отговори
Също преди 1 година
Животни в жилищни сгради не трябва има. Ужасно нахални стопани на кучета се срещат навсякъде по улици, градинки, градски транспорт и т.н. Държавата ги подкрепя. По време но ковида само кучкарите имаха право да излезат и да се разхождат. А и общината не прави нищо за ограничаване на присъствието на кучета на обществени места.
13
2
 
15
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Ако видим замръзнали бездомници по пейките , трябва ли да сигнализираме ?
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бездомните кучета и котки са дело на безотговорни-българи отървали се от тях, от селото в града и обратно или от тоя квартал в друг!
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И по села и градове е кошмар. Какво правят институциите? Защо не се погрижат да живеем в нормална среда? Регистрация на животните, кастрации, чипиране, санкции, ако го изхвърлиш, нормални приюти, а не инквизиции...всичко това е работа на държавата! Ако е нормална обаче! И на хората, ако са нормални граждани. Как да възпитаваме децата си в тая аборигенщина и бездушие??? Как другите държави го могат, а ние не??? Затова всеки трети бяга.
10
6
 
19
 
! Отговори
4лапи/100бълхи преди 1 година
След лудата крава, птичия и свинския грип и ковида, избиха много домашни животни, норки, порове, пъдпъдъци и какво ли още не. Очевидно само маc тиите не разнасят зарази и са някакъв защитен вид в пренаселената градска среда.
9
0
 
8
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Хайде намери ме по IP, дрога такава! Много си смел тук , анонимната мишка, ама после да не виеш "помогнете..."
8
7
 
33
 
! Отговори
Fool преди 1 година
А по улиците в Слатина текат реки от кучешка урина, с по тротоара мина след мина. Като сте си взели кучета драги съграждани, трябва да им ринете, поне излязлото от клоаката им да не виждаме. В парка Гео Милев е направо кучешка идилия и то на най-добрите зелени площи са се настанили кучкарите с гадните им п0мяри...
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано някой ден да видим сигнали за тормоз на мъже, какъвто тормоз има! И не, не е смешно!
6
15
 
30
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Аман от кучкарски неволи.Хиляди хора загинаха в Турция и Сирия,но кучкарите ни занимават с поредната кучкарска "драма".
5
11
 
17
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Тормозителите на животни да не забравят, че Господ ни даде власт над всичко което пълзи, лети и плува, но това не значи свободия. Да няма после - аве, нещо не ми иска, нямам късмет, голям съм карък - няма такова нещо като късмет, ако ви се случват лоши неща, значи закона/рогатия ви раздава с лявата ръка :)) Е, има единични случаи на забавено правосъдие, но това е опасно, защото може да плащат следващите поколения.