Родители настояват за по-тежка присъда за полицай, убил дъщеря им на пътя

Те протестираха пред съдебната палата в София
Обновена: 15 фев 2023 11:01 | 15 фев 2023 09:53, Красимир Ангелов
20

Пред Съдебната палата в София се проведе протест на близки на загиналата при катастрофа 7-годишна Моника от село Братаница. Причината за недоволството е отменената ефективна присъда на бившия служител на сектор "Борба с организираната престъпност" Владимир Панайотов.

През лятото той блъсна и уби на място момичето като се установи, че е карал с превишена скорост в селото. Първата съдебна инстанция му постанови присъда 4,8 години затвор. Окръжният съд в Пазарджик намали наказанието на 3 години условна присъда с 4 години изпитателен срок.

Още по темата
"Днес е делото на дъщеря ми Моника от село Братаница, която е блъсната от полицай Владимир Панайотов от град Пазарджик. В деня, когато той я е блъснал, не спазил закона. Дъщеря ми на 7 години спазила закона. Преминала през пешеходната пътека, спрели автомобилите, за да може да пресече, обаче той минал всичките автомобили, блъска дъщеря ми, изхвърля я на 30 метра и в Пловдивския апелативен съд му дават условна присъда, която е от 3 години и 4 години изпитателен срок. Нас въобще не ни устройва тази присъда, защото е смешна", каза майката на Моника Блага Калоферова на живо в "България сутрин".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тя е категорична, че очакват ефективна присъда, която да е максимална по закон. Бащата на Моника, Марин Калоферов, добави пред Bulgaria ON AIR, че всеки, който е извършил престъпление, независимо какъв е, трябва да си понесе наказанието и очаква съдът да си свърши работата.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Ани преди 1 година
До Миро олелеееей
15
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Да изпреварваш на пешеходна пътека е умишлено престъпление и заслужава ефективно наказание.За съжаление полицаите в България вместо да са пример за спазването на закона,си мислят,че са над закона и могат да го нарушават.
14
0
 
5
 
! Отговори
той е полицай преди 1 година
И точно на пешеходна пътека и на практика да те уневинят ? Шофьори сме знаем как дете може да ти изкочи на пътя и може да не успеш да си преместиш крака на спирачката ,просто няма време , но тука случая от всякъде е против полицая и пак търсят да го оправят !
13
0
 
6
 
! Отговори
той е полицай преди 1 година
Държавата ще го пази до последно ! И във затвора да го вкарат със хиляда мъки ,той ще лежи минимума ,а другото което е пълна истина е че във затвора също им намират най-лесния начин за изтърпяване на присъдата ! А вие си мислете .че във пандиза ги чакат някакви рецидивисти да им отмъщават -- няма такова нещо гаранция франция ! Тука обикновени хора срещу полицай -- никакъв шанс ,правосъдие по филмите го има !
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За убийство е пълен абсурд да се дава условна присъда.
11
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Съдебната система се подиграва с жертвите.Хора сами си намерете начин и накажете убииците на вашите близки не чакайте .
10
1
 
12
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Не разбрахте ли че в България за убийство ти дават условна , а за кражба или обида ставаш булка на някой за доста дълго в централния .....
9
1
 
14
 
! Отговори
перко преди 1 година
И за тази присъда пак ли Гешев е виновен? Прокуратурата не постановява присъди, ссъдът! Там е заовено кучето!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да не е Гешев, другия ще е същия. Няма интерес за работеща система, защото трябва да пази "политиците", олигарси и техните протежета нарко дилъри, сутеньори, дребни мошеници и полицаи. Всичко от третото поколение комунистическа вихрушка в резервата. Лошото е, че и Европа и Щатите са либерални. В щатите може пак да се разминеш. Ама ако те хванат втори път отиваш за 350 години в някой федерален при латиноси и нигерийци
7
1
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Полицаите са недосегаеми така каза Гешев и от ДАНС, в МВР масово работят зависими престъпници и никой не им държи сметка!
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Гейшевистан, строга присъда за престъпник от системата? Забрави. В наааааааааааай лошия случай, условна присъда.
5
1
 
25
 
! Отговори
Христо преди 1 година
За открадната кокошка дават повече ...ама полицай ,нормално за корумпирана държавица като нашата
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте само корумпираната съдебна система в БГ какви присъди раздава за убийство...Което означава че....аз имам зъб на еди кой си...издебвам го на пътя....просвам го като прани *** на шосето и после...условно...Няма такава държава.....
3
12
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ДЕЦАТА НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СА С ПРИДРУЖИТЕЛ ДО ОПРЕДЕЛЕНА ВЪЗРАСТ! ТОВА Е ПЪРВОТО КОЕТО МИ ДОЙДЕ НА АКЪЛ - СЛУЧАЯ НЕ ГО КОМЕНТИРАМ КОЙ ПРАВ КОЙ КРИВ! ДЕТЕТО Е КАТО ОТВЪРЗАНО КУЧЕ ДО ОПРЕДЕЛЕНА ВЪЗРАСТ ПОНЕ АЗ ТАКА СМЯТАМ!
2
1
 
14
 
! Отговори
Zebra crossing преди 1 година
Според бг прокуратурата, полицай виновен няма, НПК се отнася само за за вас овцете.Въпреки че носят униформа, служителите на МВР не носят отговорност пред специализираните военни съдилища.На втора инстанция присъдата е условна, това е положението.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гавра с хората! Както обичайно се случва в мафиотската ни "държава", когато член на ОПГ Полиция е пряк извършител на престъплението.