Демерджиев: Васил Левски обединява българите и 150 години след смъртта си

Според него днешният ден е повод, освен за тъга, и за гордост
Обновена: 18 фев 2023 20:49 | 18 фев 2023 20:45, Красимир Ангелов
36
Демерджиев: Васил Левски обединява българите и 150 години след смъртта си
Снимка: БГНЕС

Васил Левски успя да обедини българите не само приживе, а и 150 години след смъртта си, заяви служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев по време на възпоменателната церемония в Карлово по случай 150 години от гибелта на Апостола на свободата.

По думите му Васил Левски е оставил трайна следа в историята и е национален герой, превърнал се в символ на борбите за освобождението на България.

"Човек, който остави диря, достойна за подражание, достойна за уважение, диря, която не угасва, а напротив – става все по-ярка и все повече ни приканя да я следваме", посочи министърът, цитиран от БТА.

"Левски остана във времето, Левски изпълни дълга си, остава всеки от нас да направи същото, а времената, в които живеем – начинът е само един – дела трябват, а не думи", допълни министърът.

Снимка: Община Карлово

"Питам се може ли държава, която е родила такъв герой, да няма своето бъдеще – не може", заяви Демерджиев. С отдадеността си на делото и безкористното си поведение и действия в името на народа и държавата си Левски остави пример, който ни прави длъжници, допълни той.

"За съжаление ние като народ не можахме да опазим живота на Апостола, но сме длъжни да опазим заветите му и сме длъжни да изпълним заветите му. Дали успяваме да правим това днес? Аз мисля, че не", каза Иван Демерджиев. Според него днес смелостта е дефицит.

По думите му по този начин не можем да бъдем достойни за паметта на Апостола на свободата. Трябва промяна и ние сме длъжни да намерим пътя за тази промяна и да върнем този дълг или поне част от него, каза още Иван Демерджиев.

Според него днешният ден е повод, освен за тъга, и за гордост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛЕВСКИ загина за СВОБОДАТА. Тя започва с очистване на съзнанието ни от следи от пропаганда, самозаблуди, страх и мързел. След това идва най трудното: да си поставим ясни цели, да бъдем гъвкави и постоянно всекидневно да работим за постигането им. СВОБОДАТА не е кюлче злато, което намираме и си решаваме проблемите. СВОБОДАТА е КРЕПОСТ, която защитаваме на живот и С.мъ.Рт. В противен случай си оставаме зомбита.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Засрамете се драги пулитици поне днес мълчете
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е момента да се установи гроба на Апостола. След изказването на това недоразумение със сигурност се върти в него
18
0
 
5
 
! Отговори
За Левски преди 1 година
В България трябва да говорят само историците, учениците и футболните фенове. На политиците трябва да им се забрани със закон. 150 години оправдават лакомията, простотията и бездушието си с името Му. Щели да променят, да се борят с корупцията, да възродят страната. Ала бала. Куче кренвирши да пази!
17
1
 
1
 
! Отговори
Име преди 1 година
Трагедията на Левски е - че е трябвало да се бори срещу държава. Както и през Априлското въстание - бягали сме в гората, лошо въоръжени. Виж - вече - при Сръбско-българската война се проявяваме. Армията, това е хем важно, хем страшно.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се знае къде са му костите, защото българите не дават един детеубиец и крадец, обрал църковни пари да бъде погребан в християнско гробище.
15
2
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Те българите по онуй време са уважавали разбойниците като Вълчан...оле появи ли са оня наред всеки дере.Левски...идеи модели...Али бали...голяма част от крадените пари недостигат Браила....кражби майко..
14
3
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Пинковци, ТРИ МЕСЕЦА ОТ ЗАЛАВЯНЕТО ДО ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРИСЪДАТА НИКОЙ НЕ ГО ОСВОБОДИ, ЕЙ ЗА ТВА Е ПЛАКАЛ ЗАРАДИ ЗАСПАЛИЯТ НАРОД. ВСИЧКО ДРУГО Е ИЗМИШЛЬОТИНИ. ТРИИИИИ МЕСЕЦААА ОТ ЛОВЕЧ ДО СОФИЯ НИКОЙ!!!!!!!И ЗАЩО Е УБИЛ ДЕТЕ????? БОМБА ЛИ Е НОСЕЛО, ПИСТОЛЕТ СРЕЩУ НЕГО ЛИ, НОЖ ЛИ? ЗАЩО ГО Е УБИЛ???? ДЕТЕТО!!!!!!!!!!!
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че ние и сега сме под робство,не взимаме решенията си сами,а нашите политици са марионетки на чужди държави.Утре ще тръгнат да се покланят пред Левски,а ежедневно продават Родината си,жалки същества,мислещи само за търбуха си,нямащи една по-голяма цел от личното си обогатяване.Живеем във фалш и лъжи,в медиите,в политиката,навсякъде.Но този народ много пъти е стигал дъното и се е възраждал,дано и сега стане
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво обединява бе мухльооо. Това че не се знаят къде са костите му. Това, че никой не е присъствал на погребението му. Това, че всички ги е било страх да отидат на обесването. Или какво? И тогава и сега такива миизерници като теб само думи във вятъра хвърлят. Пееедераст долен. Недоказан пловдивски айдукат.
11
2
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 година
Обединява фуражките , а преди 150 години *** .
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..кото са останали и не са асимилирани...
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко сме свободни с американски войски ааххааххаах де го Левски да ви види
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не може да освободи вече колонията бг много и здраве
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДРАГИ УПРАЕЛЯВАЩИ ОСТАВЕТЕ ЛЕВСКИ НА МИРА КОЛОНИЯТА БГ НЕ ГО ЗАСЛУЖАВА.
6
2
 
5
 
! Отговори
Не говори преди 1 година
изобщо за Апостола на свободата,платен пр0дажен тлъсt толупе! Ти си срам за България,дерменджиолу!
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България никой не подава оставка!Всеки некадърник задължително го уволняват по ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ,и той хуква да прави партия!
4
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Васил Левски Най-много са виновни чорбаджиите". Мирише ми на комунист
3
3
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Демерджиев трябваше вече да е подал оставка заради задушените 18 човешки същества, а не да се прави на прьднал в асансьора и да се крие зад Левски.
2
2
 
1
 
! Отговори
До Секция 9 преди 1 година
Потвърдете смъртта на четвъртата вражеска невестулка! Няма пета .... Почти пълно копие на Симеон 2 Сакскобурготски , обогатено като копието на Фердинант и обогатявало врачански геном. Потвърдете ако обичате - ябълка, круша и хел?