Ген. Миланов с призив: ЕС да помогне за охраната на границата

Според него случилото се край Локорско е изключителна жестокост
Обновена: 20 фев 2023 21:25 | 20 фев 2023 20:57, Красимир Ангелов
19

Как се охранява границата ни и след поредния тежък случай с човешки жертви - как да решим проблема с мигрантите?

"Това е дългогодишен процес – движенията на маси от изток към запад. Този процес е най-напред цивилизационен. Какво представлява съставът на тези мигранти - това са млади хора между 20 и 30 години, по морските граници на ЕС малко е по-друга картината. В следващия момент всички влизат без документи", заяви генерал Румен Миланов в студиото на "Денят  ON AIR".

Според него в Европа се наблюдава сблъсък на цивилизации. "Би било редно да се организират ресурсите и на ЕС, и на нашата държава, за да можем да направим границата много по-надеждна от гледна точка на преминаване", поиска ген. Миланов.

Бившият шеф на ГДБОП е на мнение, че преди да получим техническа помощ, трябва да имаме разработен проект за охраната на границата с Турция. "Темата няма пари е вечна, ако искаме да свършим работата, това е оправдание и затова е нужно правилно регулиране на ресурсите", подчерта ген. Миланов пред Bulgaria ON AIR.

Той обяви, че е против това границата да се охранява от армията и отбеляза, че тя може да бъде в помощ на полицията, но трябва да е добре подготвена.

Той изрази мнение и за тайника, в който са се намирали мигрантите, заловени край Локорско: "Жестока работа, най-вероятно са ги държали като добитък".

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
РУМЕН миланов бе комсомолски натегач като студент, още тогава неприятен като човек и колега. Само в България се прави кариера, подобна на неговата. Генерал без покритие и фукара без ***. Хич не чета, какви ги дрънка.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕК да ни помогне. Известно е как и защо помага ЕС. Най много да ни задължат да направим още лагери за нелегалните емигранти , да ги храним и да ги приобщим тук за вечни времена.
14
0
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 година
Бг-я е страна на генерали и полковници ,,професори и академици ! Хвани единия,удари у другия !
13
3
 
1
 
! Отговори
Гешев защо убива преди 1 година
Защо Главният Прокурор Иван Гешев е обвързан с Двуметрови мутри от Перник които изтезават и заплашват хора! България Северна Корея ли е, защо се репресират Българи !?
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МИГРАНТИТЕ СА БИЛИ ЗАДУШЕНИ НАРОЧНО ОТ БЪЛГАРСКАТА ВЛАСТ ЗА ДА СЕ ПЛАШАТ ОСТАНАЛИТЕ И ДА НЕ ИДВАТ
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те вече веднъж даваха пари за ограда, ама вижте наша и вижте гръцката.
10
2
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
ЕС ДА ИЗПРАТИ В БЪЛГАРИЯ - АРМИЯ, ПОЛИЦИЯ, ПРОКУРОРИ, СЪДИИ И ПОЛИТИЦИ. СПЕШНО!!!!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо си мисли, че ЕС има ресурс да помогне за нещо? Този генерал не знае ли колко и какви протести има в "развития и благоденстващ" Запад? И как за охрана на тези протести биват изпращани хиляди полицаи и др, въоръжени формирования. Не знае ли, че реално страните от ЕС нямат нормални армии, защото са отменили редовната военна скужба, а доброволни платени военни има все по-малко.,,. и го пращат в Африка да поддържат "реда" в страни с богати залежи на ценни суровини...
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС да спре с политиката си на потискане на две трети от света. Това кара хората да си оставят родината. Доскоро имаше войски на страни то ЕС в Афганистан, какво добро направиха? Защо ЕС, ако е самостоятелен субект, приема на Афганистан да бъдат блокирани всички сметки? Как да се вдигне тази държава? Каквото са надробили в Брюксел, това си го сърбаМЕ. Ние, България, какво правим сред вампирясалите западняци? Освен да ги обслужваме? Да сме заместител на предишните има колонии?
7
0
 
0
 
! Отговори
tot преди 1 година
За кое бе драги,да спираме тези *** ли,че те ще прилятет и пак няма да ги спрем.Айде по добре да ги заточим в Белене и да бачкат,да учат Български и кой се учовеци,хайде в цивилизацията,но поне няма да мрът гладни !!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Inatut преди 1 година
До 4И сега милееш за това време и ще завършиш жалкия си животец удавен в чашата с домашна ракия или самопрострелял се, след като си застрелял жена си и комшията, че си ги хванал в крачка. С дъщеря евтина пеперудка и син - батка на амфети.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
крайно време е ЕС да започне да охранява границата ни. Мигрантите развалят рахатлъка на наш'те милиционерски генерали.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя сеяндурин ще му направя показно как се пази граница. През 1987 година бях турската граница една от най тежките за охрана. Пречупен терен гори планини дерета но това не ни плашеше. Нарамвахме калашниците и повеждахме кучетата покрай граничната бразда. Стреляхме по всичко което се движи и мърда. Много мечки и вълци избихме защото хора несмееха да доближат границата защото знаеха че ще бъдат застреляни като кучета.
3
1
 
4
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
20 картечници, разположени тук там, успоредно на границата, ще решат всичко. Останалото е алабалистика и рев за кражба на пари.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви имам евроатлантическата пассмина, която дори не може да си пази границите от нашественици.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕСКаза оправейте се сами е гари съюза