"Ел Би Булгарикум" ще задържи цените на млечните продукти по-ниски

Русев обаче очаква да има загуби за предприятието заради некачествените продукти
23 фев 2023 14:48, Йоана Цонева
32
"Ел Би Булгарикум" ще задържи цените на млечните продукти по-ниски
Снимка: БГНЕС

На настоящия етап цените на млечните продукти ще останат по-ниски с 30% за сиренето и кашкавала, за да се види какво е финансовото състояние на дружеството за отстъпките и доколко са рентабилни за компанията. Това каза новият директор на "Ел Би Булгарикум" Владимир Русев пред бТВ, след като бе уволнен предшественикът му Николай Маринов.

Той увери, че ще направи всичко възможно да подобри условията на работа в предприятието и цените на млечните продукти да се задържат с отстъпка. За производството на килограм кашкавал са необходими 10 литра суровина. В базата на дружеството във Видин има плесенясал кашкавал и той ще бъде отстранен, уточни Владимир Русев.

Още по темата
Русев посочи, че бившият директор на дружеството Николай Маринов е правил порочни практики още от самото начало на своето управление. Той не знае и защо "Ел Би Булгарикум" под ръководството на Маринов е сключвало договор с унгарски фирми за преработка на мляко, при положение, че в България има много български фирми. "Първото нещо, което ще направя, е да развържа съвета на директорите и ще върна компетенциите в колективния орган за взимане на решения - за доставчици, суровини и определяне на цени на млечните продукти", закани се новият шеф на дружеството.

Владимир Русев увери, че в магазинната мрежа няма трайни продукти в компрометирано качество. Той се закани още да направи управлението на "Ел Би Булгарикум" много по-прозрачно.

Русев обаче очаква да има загуби за предприятието заради некачествените продукти.

Владимир Русев уточни, че вече не е член на "Има такъв народ" (ИТН) още от 46-то Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен е то от това ел би по-скъпо няма... една малка бучка от 200гр на космическа цена.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даваха уволнения при Ризова. ,Каза че министъра лъже ,и аз мислех че е така министерчеуо беше притеснено вчера в интервюто
20
0
 
4
 
! Отговори
село преди 1 година
ТЪЙ ДЕ.ТРЯБВА,ДА СЕ ИЗЯДЕ,НЕКАЧЕСТВЕНОТО..........И Хоооооооооооооооооооп,ВДИГАЙ ЦЕНИТЕ,ЧЕ КЕ ФАЛИРАМЕ.
19
0
 
11
 
! Отговори
някой преди 1 година
ОСТАВКА на министъра!Там е заровено кучето!...
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Moмци, всяка държавна структура е прогнила до основи. Не го знае само този който не работи с тях... пък вие си харесвайте комуниста.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами не знам кое им е ЛБ, като нито едно тяхно кисело мляко не вкисва. Ако го нагряват накрая, та да убият бактерията и да е по-трайно, ай мерси. Купувам си от местен производител от магазина и си вкисва за 2 дни, като едно време. Дори ме кефи да го пия прокиснало, отколкото традиционните полимери, дето дори водата не се отделя от тях (синереза).
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При такива останали след соца държавни предприятия и фирми борбата за постове и кокала е епична. Тотална шуробаджанащина, мой човек - твой човек, разни мръсни приоми да отсраниш някой и да сложиш твой човек на шефското столче. : )
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По ниски са с 30 процента от кашкавал тертер.Не е правилно да се сравнява Тертер с ел би.Тва е все едно да се сравнява опел с мерцедес
14
1
 
19
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
По - ниски, леле мале. С левче по - евтино пакетчето за 400 гр. и много евтино било. Просто не купувайте месец два и тогава ще разберат какво са загуби.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се как не са фалирали, то синьото сирене е два пъти по-евтино от кашкавала им който си е палма дори за 50 лева който е, ако не са фалирали то е въпрос на време, същото важи и за веригите които държавата ще ги глоби милиони да се научат малко на бизнес.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скапана държа сме ....подадох молба в чез за изкарване на електромера на дирека ,там има табло ,случайно видях че има там техници и ги питах имали място вътре за моя електромер ,и как става ,казаха че има място и други ги изкарвали трябва молба ,и така отидох в центъра и подадох молба срока е един месец ,минаха двайсет дни и получих съобщение че не може да се прекара в външното тъбло не бил съм включен в някакъв план за това ,видях един техник от чез и му казах ,той приятел кради ток и че стане
11
0
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 година
Кашкавал под 2 лв за кило, ще го приема лато саботаж от правителството
10
3
 
7
 
! Отговори
Eee преди 1 година
До Анонимен: 22 лева за Ел Би Витоша е добре ако сравняваш с Маджаров (39-41лв) или Верея (37-39 лв)
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези твърдяха, че във веригите магазини продуктите имат 80 % завишение на цената в сравнение с техните. Ами за справка: Сирене LB 400 гр: Във Фантастико - 8.99. В Кауфланд - 8.35. В техния представителен магазин на Женския пазар - 9.06. Явно е, че някой завишава, ама да бъдат така добри да смъкнат цената на 4 - 5 лв!
8
4
 
8
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 1 година
Ако е държавна, кашкавала трябва да излиза по 1.70 килото. Токът трябва да е от държавната АЕЦ Козлодуй - 0.05 ст на килограм кашкавал за ток. За един килограм кашкавал - 5 литра мляко по 0.20ст ако държавата сама си гледа кравите + 0.50 ст за заплати на кило кашкавал. Кашкавала го искаме за 1.70 килото иначе сте уволнени цялото правителство и по затворите
7
1
 
8
 
! Отговори
М-р Стоянов преди 1 година
много му шарят очичките.....
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бря поредната далавера г-н.Радев върнете човека на работа и министъра вън от правителството даваха интервю по тв ,той не знаел нищо .май отново пачки под масата
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни ги обвиняват че били повишили цените били спекуланти, други ги обвиняват че ги били понижили и ще фалират предприятието, ей нема угодия с тия цени най-добре давайте всичко да е безплатно и да не се обясняваме за цени!
4
2
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Ха сега де амчи що го изхвърлихте оня дето ги намали НЕПРАВОМЕРНО нали купувал компрометирано мляко , нали кашкавалът бил мухлясъл.
3
0
 
14
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 1 година
Държавните фирми искаме да имат явни доставчици и цени за народа. Всички искаме да знаем от къде купуват суровините, за колко, какви са разходите и закакво с точност до стотинката и на колко продават. Всичко искаме да излиза като информация за целия народ. Не да криете всичко и да правите каквото си поискате. Държавни означава на целия народ не на което и да е правителство или президент. Те не са ваши, че да решавате без нас. И да криете

Спонсорирани публикации