Заради числата: Бум на сватбите на 23.03.2023

Доста сватбени церемонии има планувани и за днешния ден
23 фев 2023 10:13, Красимир Ангелов
22
Заради числата: Бум на сватбите на 23.03.2023
Снимка: БГНЕС

Заради събирането на числата доста двойки са пожелали да сключат брак на днешния 23.02.2023 година, както и след месец – 23.03.2023 година. Все пак доста повече са те през март, пиша в свой материал БТА.

На днешната дата в София са планирани 26 сватби, също толкова засега са заявени и за 23.03.23 г., съобщиха за БТА от Столичния дом за радостни обреди. Записванията за бракосъчетания продължават. 13 двойки до момента са избрали да сключат граждански брак в деня на Националния празник на България - 3 март, а три са планираните сватби в столицата на 13 март.

За днес във Варна има заявени три или четири сватби, повече - пет или шест, са бракосъчетанията за 23.03.23 г., съобщиха от общинската фирма "Обреди" ЕООД - Варна. Миналата година на огледални дати е имало повече сватби, отколкото тази година, коментираха още от фирмата. На Националния празник няма планирани сватби в морската столица.

В Пловдив за днешната дата 23.02.2023 г. има заявени четири сватби в Централната ритуална зала, един изнесен ритуал и два в залата в район „Тракия“, съобщиха за БТА от общинско предприятие „Радостни обреди“ в града. За сравнение в събота - 25 февруари, има планувани общо четири сватби. Четири двойки са планували да се венчаят на Националния празник - 3 март.

За датата 23.03.2023 г. се отчита завишен интерес и за момента са заявени осем сватби.

В Русе шест двойки са се записали досега и са решили да се врекат във вярност на 23.03.2023 година, съобщи началникът на отдел "Гражданско състояние" към община Русе Албена Арсова. Затова пък на днешната почти огледална дата няма нито една планирана сватба, както и на Националния празник - 3 март.

Според социалния психолог д-р Пламен Димитров причината двойките да изберат именно датата 23.03.2023 г. може да са трите тройки. Може би са омагьосани от повторението на тези нищо незначещи всъщност числа, коментира той за БТА.

Хората са такива - ритуално защитни в изборите си понякога, защото смятат, че този вид неща - повтарящи се цифри или места, на които избират да направят такова важно нещо в живота като сватба, дават, така да се каже, протекция, някакъв вид сигурност или обещание за успех, посочи Димитров. Понякога това е магическо мислене, опит да се предпазиш или да предизвикаш желаните неща, допълни психологът.  

Психологът проф. Маргарита Бакрачева също посочи, че хората търсят сигурност, и отбеляза, че всички ритуали и суеверия имат тази функция. Така че традиционно, когато има или огледални, или щастливи числа и дати, хората се ориентират към тях, особено когато става въпрос за неща, свързани с емоциите и партньорските отношения, коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Догодина и бейби бума, като през двадесета.
13
0
 
2
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
Хахахахаха , и след тези числа ? ......
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не било у тиквите, а у кратуните! Ако нямаш акъл в главата никакви цифри няма да те спасят.
11
0
 
6
 
! Отговори
6 от 49 преди 1 година
Познайте числата от тотото.Тоава ще ви призная за нещо ...по-така. Останалото са лъжи на шарлатани.
10
0
 
3
 
! Отговори
Математик преди 1 година
Аман от астрални и нумерологични простотии. Подобни подреждания нямат никакво значение. Единствената причина да се подреждат по този начин е, че сме избрали да ползваме десетична бройна система. В историята на човечеството тя не е единствена. Има октална (осмична), дванайсетична (дузини) и други, които са се ползвали от различни култури в различни епохи. Така че тези глупости, че подобни дати ще носят късмет (случайни събития) са напълно неоснователни и глупави.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста глупав подход. Освен това календара е измислен от хората и датите в него са просто случайни числа и всъщност нищо не означават.
8
1
 
6
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
След това бум на разводите на 23.04.20203г.
7
0
 
4
 
! Отговори
До Мел преди 1 година
В митологията се наричат ангелски номера. В нумерологията....:)) Числото 1 се води ново начало а 0 представлява цялостност и потенциал, затова логотата на повечето фирми са в 0 рамка или кръг... 1 и 0 би трябвало да означава че си на прав път и да стоиш фокусиран върху твоите цели. Това не е научно доказано но има хора които вярват в това. :)
6
1
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Преди час в колата часовника ми показваше 10 00 и 10 градуса температура. Какво означава това?
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ггф
4
1
 
20
 
! Отговори
hh88 преди 1 година
Да, обаче трябва да се подпишат точно в 23 часа и 23 минути, иначе не важи.
3
1
 
10
 
! Отговори
30-ти февруари преди 1 година
Числата в тази дата приличат на бележника на двойкаджия
2
0
 
10
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Ще се бракувате на тая дата ли?:)))а ретрогадният меркурий....:))))
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия пък така и не се научиха, че повтарящите се числа не са на хубаво. Освен ако не избират тая дата, за да я помнят по-лесно.

Спонсорирани публикации