92-годишен пиян шофьор без книжка кара кола без номера

Ако бъде хванат отново да шофира без документи, отива на съд
10 мар 2023 08:36, Елка Василева
56
92-годишен пиян шофьор без книжка кара кола без номера
Снимка: bTV

На 8 март при полицейска операция в центъра на Сливен патрули забелязват автомобил без регистрационни номера. 92-годишният шофьор Стефан Стефанов е без книжка. Пробата му за алкохол е положителна. Дрегерът отчита 0,52 промила алкохол.

Стефан Стефанов казва, че има книжка от 60 години, но не знае къде е. Въпреки това няма да спре да шофира, предаде bTV.

Според дъщеря му ключовете за автомобила и сега са в баща ѝ, а той отказвал да ги даде. Мъжът признава, че в деня на проверката е употребил алкохол и  после седнал зад волана.

От полицията в Сливен казаха за bTV, че за нерегистрирания автомобил е образувано досъдебно производство. Нарушителят има две глоби – 500 лв. за употреба на алкохол и 100 лв. – за  управление без книжка. Ако бъде хванат отново да шофира без документи, отива на съд.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Също като теб
37
2
 
3
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Този 92-годишен шофьор трябва да положи наново изпит за шофиране и чак тогава да кара наново. Но явно живее в миналото и се смята за още много млад. Сега той представлява опасност за движението по пътищата.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 0,5 промила до 1,2 промила са глоби. Той имал 0,52 промила - нищожно малко над 0,5 промила.
35
0
 
3
 
! Отговори
друго си е да фучиш преди 1 година
Ченгетата казват,че го спрели защото карал бавно и много внимателно!И те,нали са нашенци,решили че нещо не е на ред!
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом не може да се работи след определена възраст - не трябва и да се притежава свидетелство за МПС. Рефлексите и слуха на хората над 90г. са влошени. Те са опасни не по-малко от младите пияни или дрогирани.
33
1
 
7
 
! Отговори
герги преди 1 година
До Анонимен Съвсем са спазили закона. Това че ти не знаеш НАШИЯ закон е друга бора. За да го съдят трябва да е над 1,1 промила, не 0,52 .... за липса на регистрация глобата си е толкоз .... и последно. Ти па от де знаеш с какви са пълни затворите ?
32
3
 
10
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Ай сега кво толкова скочихте против този дядо. Може да е имал основателни причини да се качи да кара. Информацията е оскъдна. А кой пенсионер след 65 г. възраст не е подпийнал - още от сутринта. 0.52 промила е суперпресилено да се квалифицира като пиян. Информацията е изключително тенденциозно поднесена. Не коментирате проблема , че в БГ има поне 200 000 които редовно карат без да имат шофьорски книжки , а голяма част от тях - пияни и дрогирани , при това създаващи опасност за околните..
31
1
 
14
 
! Отговори
Тожо преди 1 година
Бай Стефчо ме е кефи, пичага е а и изглежда младолик. Оставете човека да си кара, на тези години едва ли има други радости.
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дядката е гавраджия. Но не всеки има умствен капацитет да го осъзнае. Вижте го в репортажа как говори и се подсмихва. Иначе вече изобщо не му пука. С какво да го уплашат на 92 години?
29
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отроче на комунизма. Като родителите на повечето българи. Нагли противни текезесари. Два шамара и кой откъде е за тоя. А седне ли пак да кара, направо да го копаят.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименОще един некадърник
27
14
 
8
 
! Отговори
Петър преди 1 година
Книжката трябва да му бъде незабавно отнета. Нахален и безочлив индивид - отражение на цялото ни общество.
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който му се възхищава на този, ега същит да го гази с пълна газ!
25
2
 
33
 
! Отговори
Пациент преди 1 година
Да е жив и здрав ама повече на кола да не се качва
24
12
 
26
 
! Отговори
Бреййй! преди 1 година
Браво на дядката! На 92 лазарника пие и кара автомобил! Балканджия, личи си че е "***"! Ако беше някоя лакирана "мека китка" от брукселя, на тези години отдавна да беше сложила памперса, инвалидната количка и двама да го гледат. Жив и здрав да е, на 100 г. да стане и пак да повтори същия номер!!!
23
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изумен съм какъв страшен деебилизъм се лее в коментарите, но все пак вие сте изключително простовато племе (отдавна не сте народ) и може би това е закономерно. Дъртият пръч трябва да бъде съден и вкаран в затвора, както всички подобни пияници и пройдохи. И не, не е вярно, че маан галите не ги вкарват в затвора за същото - затворите са пълни с тоя етнос, немалко са и за престъпления по пътищата. Но така като гледам и те са по-класни от вас.
22
2
 
12
 
! Отговори
Име преди 1 година
Аааа, забравих и алкохолеца. Да, потвърждавам, няма нищо за съд тук.
21
0
 
14
 
! Отговори
Име преди 1 година
Аха, значи досег ане е направил нищо за съд(само без книжка, и автомобил без номера, следователно няма ни гражданска ни прегледи), та другия път. Добре, рзвиваме се чудесно.
20
0
 
11
 
! Отговори
до 12 преди 1 година
До Анонимен...Ами стани на 92 г. и опитай може и ти да можеш.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не му приберат колата. То дъщеря му няма как да се справи с него. Ясно е че ще направи беля в бъдеще.