Животновъдите са пред фалит, плашат с ефективни протести

Внасяли се чужди бракувани стоки, а родното мляко не се купува
49
Животновъдите са пред фалит, плашат с ефективни протести
Снимка: Pixabay

Животновъдството в България е пред фалит, предупредиха представители на организации в сектора.

На общо събрание те са поискали среща с президента, служебния премиер и финансовия министър, но такава още не е определена.

Животновъдите са готови и за ефективни протести.

Изкупуването на суровото мляко се спира. В същото време млекопреработвателните предприятия работят и вече са задръстени от стока, каза председателят на "Обединени български животновъди" Бойко Синапов.

"Ние всички, и потребители, и ние, като фермери производители, разбрахме какъв е проблемът. Единствено държавата не можа, и контролните органи не могат да разберат къде е проблемът. Проблемът е в тези големи вериги, които слагат монопол и извиват ръцете на държавата.

Но ние сме в безизходица. Нашата продукция се изкупува на ужасно ниски цени, не само суровото мляко и меса“, каза Синапов, цитиран от БНР.

Нито зеленчукопроизводителите, нито ние сме виновни за високите цени в магазинната мрежа, категорично заяви Бойко Синапов.

"Защото на наш гръб се внасят и се продават чужди бракувани продукти, които влизат в България. Защо? Защото ние сме разграден двор. Тровим собствената си нация. Нископродуктивни продукти се вкарват и се продават с български етикети. Някой трябва да го признае. Самото общество трябва да се събуди, защото това трябва да бъде прекратено", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
ьааьаь преди 1 година
До АнонименАз вълна мразя , тя е за сградите. нося био памук и съм добре. Изкуствена материя не нося, тя е за облицовки.Най-много пари давам за храна , гориво и на банката
42
0
 
0
 
! Отговори
ьааьаь преди 1 година
Да фалират ,като ги мързи да работят и само пари искат да харчат и печелят. Немското мляко е по- евтино и качествено. аз го взимам на 1.8лв ,а в тази цена има транспорт,пакетиране и печалба поне 80%
41
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
хаиде фалираите наи после 30 години все фалирате на външен вид нямате изгледида гладувате
40
0
 
1
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Истината е, че най-тарикатите в Европа са се уредили с най-големи субсидии за селското си стопанство, а нашите хапльовци-политици проспаха тези моменти и изпросиха трохите. В резултат, Полша произвежда евтино моркови, яйца, ябълки и домати(?!) и ни залива през търговските вериги. Така е и за животновъдството в Испания, Германия и Франция. И т.н. У нас лъвския пай отива у зърнарите, а зърното ни храни араби и китайци. Почти нищо за зеленчуци и животни, как да произвеждат?
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бг е първенка по зелени политики. И преживните са в това число. Замърсяват и оставят въглероден и азотен отпечатък. Най много замърсява животновъдството. После растениевъдството с азотните торове.Скъпи торове и газ, отказаха зеленчукопроизводителите да садят краставици и домати. Високи цени на храни, ел енергия, високи лихви и т.н.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да, не е само млякото - всичко се внася общо взето, Но държавата и частния бизнес, принуждават хората да купуват внос и китайско защото е много по-евтино, и е на промоция. заляти сме. човек иска да оцелее , а после да избира качество, така че когато гласуваме не спете, въобще не спете граждани. тази държава е една мъничка нагла мафия.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето е имало много овце, вълната от които се е използвала за дрехи, килими, одеала и др, полезни неща в бита, здравословни за човешкото тяло. Сега от минималното останали овце в Европа вълната се изнася в Китай, където правят изолации за сгради. А ние, тъпигььозите, се обличаме с нафта, да с всевъзможни изкуствени тъкани, които вредят на тялото. После - пак и непрекъснато сме болнави....
36
2
 
4
 
! Отговори
МЪКА! преди 1 година
ПРИ ФТМАКА НЯМА ЕВРОПРОГРАМИ ДА ГЕПИМЕ...
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТВА КАТО ГО КАЗА ТОЯ СИРОМАХ, БЕШЕ ЛИ СЛЯЗЪЛ ОТ БЕНТЛИТО, ИЛИ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА? УТОЧНЯВАЙТЕ ГИ МИЗИРКИТЕ ТИЯ НЕЩА...
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В интернет поже да се намери информация колко е тежало едно прасссе преди 100 - 150 г. средно и колко тежи сега стандартното прасссе за кланица. Сега е 4-5 ПЪТИ повече! Защо? Защото, благодарение на тъпкането с хормони и обездвижването, животните стават неестествено едри. Тези хормони после отиват при хората. Което ги разболява. а на мъжете в частност прави никото ниво на полови хормони ...
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкини сиромашки... разревах са... А бентлитата?
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглена Кунева, НАГЛЕНА, главната преговаряща за всъпването ни в ЕС, трябва да бъде съдена за държавна измяна. България въобще не е равнопоставена със селскостопанските производители от др. страни на ЕС. Принуждават хората да се отказват от благодатната ни земя, най-голямото ни богатство. Има ли въобще сектор, който да е прокопсал от "синхронизираната с ЕС политика"?
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
план Ран-Ътумишлено е. държавна политика.затова и куп други , много хора избраха терминал 1 и 2.
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не ви ли е страм 4 лв мляко бе??/ Изедници! Фалит за вас! Млечни деривати не съм купувал половин г. и няма и да купувам! По- добре да внасяме от Германия по- евтино, не ми излизайте с фалшив патреотизъм!
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези млекари като онези с нивите ли са. Искат да лапат да лапат. Все няма пари ама взел ново бентли
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 25 Всички са маскapи. Ако не е Рундьо, тогава ще са евроатлантиците, които пък ще погнат фермерите за въглеродния отпечатък. Няма нормални в политиката.
27
6
 
1
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 1 година
Ох мале. Шопиянци сега ще си ръпат и те обувките като бабичките по селата. Кеф!
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обществото намя да ви подкрепи, щото когато трябваше да подкрепите това общество от клиенти си трайкахте и гушкахте с бици, деци и т.н.
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей не се наядоха бе! ще се пръснете от плюскане и алчност бе! Лаком газ кръв с.ре!
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и тия з а хранилка мучат. протести искали. Де дееее. тоя га деее! Че видите вие скоро протести ,ч е и бой ще има с тия ваши изхвърлени цени!