Животновъдите са пред фалит, плашат с ефективни протести

Внасяли се чужди бракувани стоки, а родното мляко не се купува
49
Животновъдите са пред фалит, плашат с ефективни протести
Снимка: Pixabay

Животновъдството в България е пред фалит, предупредиха представители на организации в сектора.

На общо събрание те са поискали среща с президента, служебния премиер и финансовия министър, но такава още не е определена.

Животновъдите са готови и за ефективни протести.

Изкупуването на суровото мляко се спира. В същото време млекопреработвателните предприятия работят и вече са задръстени от стока, каза председателят на "Обединени български животновъди" Бойко Синапов.

"Ние всички, и потребители, и ние, като фермери производители, разбрахме какъв е проблемът. Единствено държавата не можа, и контролните органи не могат да разберат къде е проблемът. Проблемът е в тези големи вериги, които слагат монопол и извиват ръцете на държавата.

Но ние сме в безизходица. Нашата продукция се изкупува на ужасно ниски цени, не само суровото мляко и меса“, каза Синапов, цитиран от БНР.

Нито зеленчукопроизводителите, нито ние сме виновни за високите цени в магазинната мрежа, категорично заяви Бойко Синапов.

"Защото на наш гръб се внасят и се продават чужди бракувани продукти, които влизат в България. Защо? Защото ние сме разграден двор. Тровим собствената си нация. Нископродуктивни продукти се вкарват и се продават с български етикети. Някой трябва да го признае. Самото общество трябва да се събуди, защото това трябва да бъде прекратено", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Защо Бойко Синапов не посочва конкретни цифри.Да каже каква е изкупната цена на млякото в България,Румъния и Гърция/съседни държави от ЕС/.А презумпцията,че всичко родно е суперкачествено и затова суперскъпо,вече не работи.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бекета
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И докато Рундьо ръководи държава -така ще - да несе оплакват ами да свикват и на нас не ни харесва ама нали по-голямата част от народа искаше Рундьо да управлява държавата - амаи ей ви го - 3-та година чорапа е начело
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агнешки комплект
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-ефективният протест ще бъде ако просто закарат по един камион стока пред всеки Лидъл, Кауфланд и подобните, и продават на истинските цени на хората!
18
1
 
4
 
! Отговори
Ъъъ преди 1 година
Как ще фалира нещо, което го нЕма никакво?!?
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който гласува за ЕС - да фалира!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Здравите агнета обикновено при всяко безпокойство тичат при майката и искат да сучат.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сесi_ "Защо като отида във фирменият магазин на производителя и цените са същите като във веригите" Защото ги притискат да не им подбиват цените и им правят проблеми ако продават на реални цени.
14
3
 
7
 
! Отговори
Стига бе преди 1 година
Искахте промяна, получихте промяна.Революциите водят до това, а на нас ни трябваше просто еволюция, а не прпстоЛиро
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЖИВОТНОВЪДИТЕ И ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ КАЗАХА ПО БНР, ЧЕ Е НЕОБХОДИМО ДА БЪДЕ ВЕЗСТАНОВЕН КОМИТЕТЪТ ЗА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, ЗАЩОТО СЛУЧВАЩОТО СЕ В МОМЕНТА Е ПОКАЗАЛО, ЧЕ ЖИВОТНОВЪДСТВОТО И ЗЕМЕДЕЛИЕТО СЕ ОКАЗВАТ ОСНОВНИ ЕЛЕМЕНТИ НА ДЪРЖАВНАТА СИГУРНОСТ,РАЗРУШЕНИ ОТ СДС И ЛЕНИНГРАДСКИЯТ МАВЪР КОСТОВ !!!
12
1
 
10
 
! Отговори
Ceci_ преди 1 година
А сега тези производители да кажат защо кашкавал витоша е различен всеки път когато го купуваш? Защо нямат никакъв качествен контрол? Защо има агро производители с много прилични автомобили, но не им стига разума да се обединят и да направят кооперация?Защо като отида да купя на крак картофи в Самоков те ми излизат по-скъпи отколкото в плод зеленчука? Защо като отида във фирменият магазин напроизводителя и цените са същите като във веригите, които уж ги грабят,на тях им се струва ок да ниграбят
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия чакат да фалират за да се сетят да протестират, много за зле.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В цивилизованата Европа фермерите протестират, защото им затварят фермите, заради въглеродния отпечатък, а у нас просто ги оставят да фалират...
9
3
 
6
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Животновъдството фалира 90-те години,когато "говедата " от СДС унищожиха говедата .Какво реват сега ,нима румънските животновъди получават повече субсидии.Алчност,алчност и борба за незаслужени печалби,това е.
8
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да фалират и да станат програмисти.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хей Аз си купувам прясно мляко от пазара и само веднъж ми се случи да е разредено, но тогава купих от някакъв непознат търговец. Редовните на пазара не лъжат, защото не искат да си губят клиентите. Струва си обаче, ако за пръв път купуваш от някого, да разклатиш шишето и ще се види ако е вода, защото като е разредено стените на шишето остават чисти.
6
2
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До ХейОткакто свят светува, откакто има цивилизация, откакто съществува човечеството, от хилядолетия - шарлатани (мошеници) винаги е имало, има ги и ще ги има. В другите държави обаче хората ги разбират и ги изолират. Ако имат бизнес - фалират. Единствено в нашата държава неумният ни народ иска да го яхнат и управляват. Но пък и не съм съгласен с това, че ако си попаднал на продавач шарлатанин, да слагаш всички млекари под общ знаменател.
5
0
 
9
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До 1 Не е съвсем така. Едни режат, а други не. Освен това има и работещи частно, които продават истинско домашно мляко и млечни продукти. Сега за чуждата продукция. Там имаме подписани договори, които ако не бъдат предоговорени или разтрогнати възможно най - скоро, не само фермерите, а и страната ни няма да я има.
4
2
 
8
 
! Отговори
Хей преди 1 година
Преди време купих прясно мляко от пазара в София - оказа се вода, разредена с мляко. Как да купувам българското?