МВР има приоритет за глоби, но не и за качествен контрол

Целта трябва да е грижата за гражданите, коментира Георги Гълъбов
Обновена: 15 мар 2023 23:01 | 15 мар 2023 22:23, Анисия Иванова
11
МВР има приоритет за глоби, но не и за качествен контрол
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ежедневни проверки и дрогирани шофьори по пътищата.

"Ако обърнем внимание, ще видим, че през 2020 година започна този безкраен предизборен цикъл. Приоритетът на МВР беше да охранява вота. След трагедията миналата година на "Черни връх" стана известно, че от МВР са успели да заловят 60 000 с търговия на избори, но се оказаха неспособни да намерят около 15 000 души системни известни нарушители", посочи експертът Георги Гълъбов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му едно разследване за трафик на наркотици изисква години наред системна работа. "Да хванеш един 20-годишен наркодилър, който продава 15 гр марихуана, не те прави победител в битката с разпространението на наркотици", коментира Гълъбов и не отрече да има вариант за чадър.

"При такива драстични разлики всякакви варианти са допустими. Както може да има чадър за една част от тази разлика, така и има и невъзможност другата да бъде възстановена. Миналата година стана известно, че полевите тестове дават отклонения. Въпросът е, че полевите тестове след това могат да бъдат контролирани с кръвна проба. Имаме приоритети само по отношение на глобяване, събиране на глоби, но не и на качествена работа по отношение на контрола", заяви експертът пред Bulgaria ON AIR.

Според него вместо превенцията да се насочи върху адекватна система, която да контролира, има неадекватна система, която само събира.

"В един момент тези събрани пари отиват за обезщетения. Миналата година стана известен един шофьор, който е получил около 15 000 лева за стоене без книжка 6 месеца. Това ще продължи да се случва във времето", категоричен е гостът.

Експертът е на мнение, че решението е професионално ръководство на МВР, което да е фокусирано върху грижата за гражданите, а не върху защитата на собствените си интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: контролМВРBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Едно ченге преди 1 година
Всички плюят полицията, но когато са на зор 90 % звънят на "112". Че имаме проблеми и, че МВР и съдебната власт плачем за реформи е вярно, но не мога да приема да ни плюете наред. Все още сме доста тези които правим всичко възможно за да си свършим работата, но скоро време и ние ще си идем, е тогава ще стане забавно. Ясно ли ви е, че в МВР почти цялата екипировка, кобури, жилетки, радиостанции, канцеларски материали си купуваме сами, понякога дори плащаме ремонти на колите...
6
0
 
0
 
! Отговори
Потребител преди 1 година
МВР не иска да има по-малко нарушения по пътищата, даже иска да има още! В МВР се отчитат с брой наложени глоби, даже и се хвалят по медиите, че са наложили толкова глоби за толкова пари! Ако има по-малко нарушения с какво ще се хвалят? Трябва да се отчитат с процент по-малко допуснати нарушения спрямо минал период!
5
0
 
2
 
! Отговори
Мвр преди 1 година
Ги пазят гейчетата крадци и убийци
4
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Бих ти сложил хиляда плюса!
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корумпетата имат други приоритети, водени от мотото няма аз да оправям света. Затова незабавно разтурване на стохилядната банда безскрупулни, аморални, алчни, неуки, необразовани морално разложени шуробадженакорушветчийски статистици и лапачи първа категория хрантутници, занимаващи се с всевъзможни схеми и престъпления. В момента в който това се случи, престъпността ще намалее с поне деветдесет процента.
2
0
 
10
 
! Отговори
Grom преди 1 година
Намерили са пролука дори за свалянето на номера на тези, хванати с алкохол. Някои имат връзки и като им свалят номерата, веднага на същия или първия работен ден след свалянето на табелите, някой друг отива в КАТ и взима нови табелите за същата кола. Вероятно ги декларират като откраднати или загубени. Явно за свалянето на номера докато се заведе преписка минава време, което после никой не следи, дали фактите са такива или не. И така колата продължава да се кара с нов номер. В КАТ добре знаят.
1
0
 
11
 
! Отговори
Grom преди 1 година
Известни са проблемите на МВР, главният от които е липсата на диалогичност с гражданите. Възпрепятствани от бюрокрация са дори тези, които имат желание да си платят. Даже и събирането на глоби не им е приоритет. Печатат на хартия, събират по няколко плащания, не връщат пари, не отразяват допуснати грешки. Фиш по фиш се работи на ръка. Пълно безобразие и административен произвол. Електронното в електронните фишове е само снимката. Всичко друго е отврат.