Грета Тунберг стана доктор по теология, без да има средно образование

Титлата е присъдена от университета в Хелзинки, получава я редом с петима професори и почетен епископ
22 мар 2023 20:00, Стела Стоянова
219
Грета Тунберг стана доктор по теология, без да има средно образование
Снимка БГНЕС

Най-старото висше учебно заведение във Финландия – Хелзинкският университет, удостои шведската екоактивистка Грета Тунберг със званието „почетен доктор по теология“.

Информацията бе оповестена на интернет страницата на вуза в понеделник. Тунберг, която е на 20 години, никога не е изучавала тази дисциплина, нито е била студентка там. Тя дори още не е завършила средното си образование.
Тържествената промоция на новите почетни доктори ще се състои на 9 юни тази година. Наред с Тунберг, престижната титла получават още 7 души. Петима от тях са професори, един е магистър по философия, има и почетен епископ на Лутеранската църква.

Заради предстоящата си матура бъдещата доктор Тунберг не е могла дори да присъства на церемонията, където са обявени имената на удостоените с титлата.

Грета Тунберг стана известна през 2018, когато организира седящ екопротест пред шведския парламент и спря да ходи на училище. Оттогава тя е любимка на най-влиятелните либерал-глобалистки кръгове в света и постоянен гост на проявите им.

Освен бъдещата си научна степен по теология тя има изяви и в много други сфери. Пробва се и като поп изпълнителка.
Не е ясно дали останалите 7 бъдещи доктори се чувстват комфортно в присъствието на шведското момиче. Но ръководството на учебното заведение твърди, че е гордо да я удостои с титлата.

„В Теологичния факултет не искахме да останем само в рамките на изразяването на религиозната свобода, а да разширим кръгозора си и към правата на човека и състоянието на нашата планета, на която ние влияем за добро или лошо“, обяснява пред в. „Хелсингин синомат“ решението Марти Нисинен, професор по екзегетика (тълкуване) на Стария завет. Лично той е бил натоварен с мисията да осъществи връзка с шведката, за да я попита дали е съгласна да стане техен почетен доктор. Той признал, че въпреки многобойните публични прояви на Грета, много трудно успял да се свърже с нея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя стара мома още на младини, та за една диплома ли ще се правим.
160
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ЕТО ТОЗИ ЧОВЕК, БИВШ РЕКТОР НА ЕДИН БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ МОЖЕ ДА Е ВОДАЧ НА СВЕТА И ТО МИЛИАРД ПЪТИ НА ПО-ВИСОКО НИВО ОТ ГРЕТО ТУНБЕРГОВЦИТЕ...ЕТО ВИ ЛИНК ИНТЕРВЮТО, ПЪРВИТЕ ДУМИ НА ВОДЕЩИЯ МОЖЕ ДА ГИ ПРОПУСНЕТЕ НЕ СА ПО ТЕМАТА https://bstv.bg/news/aktualno-ot-denia-s-vodeshch-aleksandr-simov-20-03-2023стига трихтее линка стига опростачвахте българския народ в името на партиите на войницата
159
0
 
10
 
! Отговори
Хейт преди 1 година
Теолозите в Хелзинки никога не са били под ислямско "присъствие", нали?
158
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закривай цирка
157
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говорих с тн български зелени соросчета от тн Зелено движение, това са 300 соросоиида на повикване по телефона за дирижирани протести. Тия зеленките се показаха напълно некомпетентни по екологичната материя. Това ме навежда на мисълта, че някое посолство или тинк-танк ги е разпределил и им диктува като какви да се правят.
156
0
 
12
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Тя е с лек аутизъм. Сигурно вече е заразен! Или просто я използват.
155
0
 
8
 
! Отговори
999 преди 1 година
И кому е нужно това Изхвърляне???? Смешни са.
154
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелената религия води до нова ера на упадък и опростачване. И Грета е неиния пророк. "Амин"! Много скоро всички ще разберем от първо лице какъв е бил живота в така наречените Тъмни Векове. "Алилуя".
153
1
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
То и Радев тъй раздава званията професор сега без научен труд, без опит и знания...за една нощ професор..
152
0
 
18
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Тя от много "протести" даже и основното си образование едва е получила .. А пък и защо ли и е да учи ? Скоро ще я направят и Еврокомисар по Младежките протестърски движения . Ще си има няколко секретарки и шофьор . Дори и буквите няма да има нужда да знае .
151
0
 
4
 
! Отговори
Редактор имате ли?! преди 1 година
Хелсингин синомат - тоя сИномат как го измислихте ?! Във Финландия със сигурност не са чували още за него
150
0
 
15
 
! Отговори
Ъъъ преди 1 година
Всеки ден нови върхове!!!
149
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам на какви субстанции са господата, теолози от Хелзинския университет ама са като нашите от един подобен комитет...действията им освен присмех, друг ефект не донасят
148
0
 
26
 
! Отговори
ЗАПАД-нала преди 1 година
Западният свят главоломно пропада. На почит са своеволието, първичното (в лошия смисъл), пошлотото, извратеното. Авторитети вече няма. Почетен доктор по теология- каква ли религия се почита?
147
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, колко човека не знаят, че "ареста" й преди около месец беше организирано представление? И след като от платените медии заснеха как я носят няколко крачки, после "полицаите" я оставиха на земята и имаше смях и закачки?
146
0
 
29
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
Айде и от мен получава една титла, значително по-заслужена - ПОЧЕТНА ПРАЗНОУМНА МАРИОНЕТКА. Доктор на манипулацията и фалша.
145
0
 
4
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Младежката лудост си отиде....
144
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
без да има средно образование? Долнопробната марионетка, коята обикаля да казва на целия свят какво "ТРЯБВА" да правим, дори няма образование на метачка? Западният свят лети към дъното
143
0
 
0
 
! Отговори
Руското монархошосе преди 1 година
До Сарказъм Радомирски-------------има си Венци дирника сарказъм радомирски с Бялата Славия София гвардия дето дори Д.Списаревски се изцепил че няма да ходи в отбора на изпълнителите на смъртните присъди на слависта Гешев АС-23......................РУСКИ ПАМЕТНИК бил краят на София и покрай село Овча купел по магистралата до Перник и Радомир и чак до Скопие стига Руското Монархо шосе ама го няма Руския Император да ни подари Македония
142
1
 
3
 
! Отговори
тату преди 1 година
рано или късно се появява един мъж, ще се сборят и всичко ще си дойде на мястото. лошото е, че дотогава ще направи много бели.