ЮЗДП е готово да осигурява дърва за населението от април

Горските стопанства ще посигурят всички заявени количества
24 мар 2023 05:00, Йоана Цонева
6
ЮЗДП е готово да осигурява дърва за населението от април
Снимка: БГНЕС

Масирани проверки на полиция и горски служители срещу опитите за политическа употреба на снабдяването с дърва за отопление дават резултат, заявиха на пресконференция от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП), съобщи БНР.

Горските стопанства са в готовност от началото на април да задоволят нуждите на населението, стана ясно още на пресконференцията.

"Истерията с дефицита и високите цени на дървата за огрев миналата година , която до голяма степен беше създадена и от политиците, не се случи", изтъкна директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов. Той увери, че горските стопанства са готови да посигурят всички заявени количества по списъците на общините.

Още по темата
"По закон до края на месеца се представят списъците. Ние имаме готовност хората да почнат да си получават дървата за отопление. Няма да има проблем, макар че, да не забравяме, че предстоят местни избори и за всички умни водачи ще бъдем виновни ние. Естествено, защото знаете как се ползва темата. Горските печелят избори с дърва и така нататък", заяви той.

С цел превенция на практиките от минали години снабдяването с дърва за огрев да се обвързва с политическа лоялност, включително и сред горските служители, бяха проведени полицейски акции в цялата област, отбеляза Юли Сираков, началник на отдел "Опазване на горските територии".

"Беше проведена такава съвместна акция с районните полицейски управления. Към момента няма доказани такива случаи. Никой не би си позволил да работи за дадена политическа сила и да ползва изключителен държавен ресурс", обясни той.
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бъдещето на ес е в дървата и въглищата.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
на дрьве ли минахме вече ??? туй ли е Промената ??м
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде беееееее - вЕрно????? И тия си вЕрват???
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Населението от Април ???
1
0
 
0
 
! Отговори
пришълецът преди 2 месеца
Връщаш в насипно състояние:)))радвам се за вас...:)))