С традиционно шествие започва Мотосезон 2023

Ограничения в движението на Околовръстното шосе в София
50
С традиционно шествие започва Мотосезон 2023
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мотосезон 2023 се открива днес и по този повод ще бъдат въведени временни ограничения в движението в части от Околовръстното шосе в София. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

До 21:00 часа днес се забраняват престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите на междуградския транспорт, в локалното пътно платно на Околовръстен път в участъка между пътен възел „Бояна” и Национален исторически музей.

От 12:00 до 17:00 часа, се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на Околовръстен път в участъка между ул. „Ал. С. Пушкин” и пътен възел „Бояна”, а от 11:30 до 18:30 часа автобусите с номера  63 и 111 ще се движат по частично променени маршрути.

Мотосезонът тази година е под надслов „Пази мотористите, и тях някой ги чака в къщи“.

На среща в СДВР по-рано тази седмица заместник-началникът на отдел „Пътна полиция“ комисар Златко Златанов и представители на столични мотоклубове обсъдиха мерките за безопасност. Организаторите очакват в шествието в събота да се включат над 10 000 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: мотори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Питам преди 1 година
До Дзивко 24 А ти спря ли да помогнеш на катастрофиралия моторист , или отпраши с пълна газ , да не те влачат по съдилища ?
30
3
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До бг смешки 2 21 Идиотщина било...Има го в САЩ и Русия. И там ли е идиотщина.Хората се радват на пролетта и свободата.
29
1
 
4
 
! Отговори
Пещерата преди 1 година
По Александър Малинов 10 минути се влачи цяла колона и на всеки 20 мотора 2,3 се режат на прекъсвач... пълни ***. Чувал съм от познати мотористи, че това даване на пълна газ било за да ги чуят и видят автомобилите. Е като са сами на пътя от какъв зор дават газ да кънти цяла София..
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се разрешава това да се случва по обществените пътища и защо всички останали трябва да се съобразяват с прищявките на такива мизерници? Днес се прибрах от Италия и полетът ми беше по-кратък от прибирането до Бояна в създалото се задръстване. Щом Столична Община е разрешила такова събитие то трябва също да са готови да обезщетят хората за загубеното време, нерви и гориво, което обаче никога няма да се случи. Да ходят някъде извън града и там да се наливат с бира и взаимно да си лапат п*шките
27
4
 
2
 
! Отговори
Нещо преди 1 година
Много комплексари с тия мотори. Белким забият някое гадже. Ама са си *** повечето.
26
3
 
4
 
! Отговори
да знаете преди 1 година
Много от тези симпатяги няма да закрият сезонЯ.......
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой знае ли маршрута на откриването
24
4
 
7
 
! Отговори
а това че преди 1 година
разбуждат хората през нощта не се споменава както и много тунинговани коли с раздрани ауспуси и защо народа измира и този шум и стрес
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всички гадни мотористи пожелавам авария след авария, а на тези, които уважават и се съобразяват с околните - респект!
22
0
 
3
 
! Отговори
Дзивко преди 1 година
Един вече катастрофира на Сливница, преди Опълченска, не знам подробности, дано няма жертви
21
0
 
7
 
! Отговори
бг смешки 2 до КК преди 1 година
защото там има държава а тук не !
20
1
 
26
 
! Отговори
Кк преди 1 година
Живял съм в 4 различни държави в Европа с много повече мотористи и мотокултура от нашите измислени клаксонджии, м.иришещи на евтина бира и скара. Не съм виждал никъде да се блокира движението в половин столица заради 'мотосезони' или 'събори'. Тези неща се правят винаги извън града по полянките. Само у нас нормалните граждани винаги трябва да се съобразяват с някакви алкохолици и техните раздясали т.рошки, половината от които нямаше да минат и първоначален преглед в Запада.
19
1
 
13
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
в една нормална държава тази идиотщина няма как да бъде позволена но тук се толерира защото народа е яко зле и допуска всичкото това с лека ръка !
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Пази моториста' при положение, че именно самите те не спазват НИКАКВИ правила за движение. Създават абсолютно незаконно собствени ленти за движение по светофарите, после я в насрещното то, я отнемайки предимство на всички, па на пешеходни не спират, с минимум 150км/час се кара 2 градски условия. А от горе на всичко явно няма правилник за тях, защото някой да е видял някога спрян от катаджии моторист?
17
1
 
9
 
! Отговори
! преди 1 година
Да, засякоха ме вече няколко пъти днес!
16
2
 
5
 
! Отговори
ааааа преди 1 година
измислена държава ! напълно ...
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Станишев ще бъде ли? Защото Елена знаем, че е паднала от мотора.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова там ли е? Манолова там ли е? Нали се щракнаха подпрени на мотор?
13
0
 
4
 
! Отговори
Боянския преди 1 година
Кери са са добират в Калното платно на околомръсното София
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сезонът на донорите е открит още от миналия уикенд -- 80% от хвърчащите из Дефилето стават единствено за био материал...