Целенасочени атаки: Откъде дойдоха бомбените заплахи?

Има процедури, всяко едно училище е разработило свой план
28 мар 2023 10:32, Красимир Ангелов
33

Вълна от бомбени заплахи затвори множество училища в страната в  понеделник. Каква е процедурата по евакуация на учениците в такава ситуация?

"За щастие, все още не сме получили такъв имейл, надявам се и да не получим. Има процедури, всяко едно училище е разработило свой план по сигурността. Освен директора, има и служител по сигурността, тези процедури трябва да се следват. Там е описано във всяка една различна ситуация, която може да се случи, не само бомбена заплаха, какво трябва да се прави", каза директорът на 127-о СУ "Иван Николаевич Денкоглу" - Александър Лазаров, в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Той поясни, че в тази ситуация трябва да се сигнализира на служителя на МВР, който отговаря за училището.

"Трябва да се сигнализира и на Районното управление по образование, на Районната администрация към СО, и незабавно трябва да се прецени дали трябва да се евакуира училището. Не можем да знаем дали сигналът е истински или не", допълни Лазаров в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му всяко едно училище приема дадения сигнал за истински.

"Когато контролните органи дойдат и проверят, може да кажат, че няма нужда учебният процес да бъде преустановяван. Но това не е в нашата компетентност, един директор не може да разбира от всичко. А относно евакуациите - всеки един срок сме задължени да правим такава евакуация - симулация. Трябва възможно най-бързо да излезем от сградата, има механизъм, в който се активира звънец или аудиосистема, която известява, че нещо не е наред", поясни директорът на 127-о СУ "Иван Николаевич Денкоглу".

Попитан каква може да е целта на една такава масирана атака, той отговори: "Може да е свързано с изборите, живеем в такова време, в което всеки иска да провери на какво е способен. Не мисля, че е целенасочено. Видяхме, че става въпрос за конкретни райони - "Слатина", "Изгрев".

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантиците си мислеха, че могат да се хвалят по медиите, как помагали на Украйна, и да не ядосат руските служби. Затворете си устите и спазвайте военната тайна. Ние не сме САЩ или Великобритания, които могат да се перчат и хвалят всеки ден какво пращат и в какви количества. "Видяла жабата евроатлантик, че подковават американския и британския кон, и тя вдигнала крак."....Молим жабите евроатлантици да не се правят на магарета за подковаване, а мълчаливо да заминат на бойното поле в Украйна.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои разполагат със специална техника, която не може да бъде засечена ?
25
0
 
0
 
! Отговори
В първия свят преди 1 година
гласуват он лайн. Неандерталците са гласували в пищерите.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
21 век ! 90 процента от бизнеса е онлайн ! Децата учат вкъщи онлайн ! Няма хулигани, няма наркотици, няма бомби, няма финансиране на бандитизма в България !
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министърът на образованието да подаде оставка, ако загине някой в училищата ! Ако загинат деца или учители, ще ги възкреси ли ? Или ще ги възкресят тия, които умуват: кой е крив и кой е прав ? Да му имам на българина дирния акъл ! Я да преминават на обучение по компютрите от дома !
22
2
 
4
 
! Отговори
Затворете преди 1 година
американското посолство и много проблеми ще изчезнат. Помнете ми думата!
21
0
 
1
 
! Отговори
В първия свят преди 1 година
гласуват онлайн. В третия свят племето се събира пред колибата на вожда.
20
0
 
0
 
! Отговори
Ха преди 1 година
В неделя ще гласуваме и то в училища...
19
2
 
2
 
! Отговори
Заплахи за децата ни преди 1 година
Ако загинат деца, Министерството на образованието ще ги възкреси ли ? Я да преминават на обучение по компютрите от дома !
18
3
 
3
 
! Отговори
Решение на проблема преди 1 година
Децата и без това се самообучават по интернета. Да им преподават уроците по интернета и няма да има риск !
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Русия са.От къде да са? В Македония от 6 месеца е така,заплаха след заплаха. Това е защото подкрепихме Украина с оръжие.Македония освен самоелети и танкове ,сега им изпращат и 12 вертолета.Там това с бомните е ежедневие.Същия принцип и пак IP от чужбина.Нали призоваха всички Руснаци да правят подобни кибер атаки!!!!Русия е в предсмъртна агония.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От бивши управляващи,драпащи отново за власт.
15
1
 
6
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Дойдоха от там, че някой не си върши работата. В другите държави за подобно нещо няма да излезеш жив от затвора. Като събереш толкова милиони хора, които заплашваш по 15 годинки за всеки и общата присъда ти е сбор от всички обвинения, по които си признат за виновен. Ще лежиш над 100 000 000 години. Дали ще заплашваш с подобно нещо в другите държани, при това там населението е 5 пъти повече. Смятай колко трябва да лежиш.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се,че е свързано с изборите.Някой,който купува гласове,е решил да отклони вниманието на полицията от дилърите на гласове към бутафорни съобщения.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само дето още някой трансджендър не ги е изпозастрелял, но и това сигурно вече идва.То ние взехме всичко отвън наготово, особено лошотията.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Училището стана медийна вакхания.Тоя пребил някой си, оная се изакала еди къде си.Дрога, коли, телефони, секс.Обща култура - нула.Оценки без покритие, новите даскали са невежи и повечето не са чели една книга.Отиват за парите и остават само за парите.После форсират всичко на някакви калпави матури и ни предлагат пак за пари някаква сергия на чатни уроци, за да вземели матурата.И на кой е нужно това?
11
3
 
11
 
! Отговори
ХАХА преди 1 година
Божее...мине не мине по телевизора дават разни говорещи глави-капацитети големи разбирачи по киберсигурност които ни обясняват разни неща пък не могат да проследят кои са тия пъпчиви келешши дето заплашват с бомби!Представете си в какъвкензеф живеем!Даже туй сайтче те следи и ти блокира IPадреса като не му харесват коментарите ти пък върховните ни ченгета нищо не могат!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Службите да вземат да се задействат, че това на нищо не прилича!
9
11
 
6
 
! Отговори
666 преди 1 година
Братята руси, защото ,,много ни обичат,, затова.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тренировка за изборите бе. Не схващате ли