Отправяш заплаха за бомба, грози те затвор - каква ще е съдбата на ученика?

Единични заплахи са отправени от имитатори
139
Отправяш заплаха за бомба, грози те затвор - каква ще е съдбата на ученика?
Снимка: БГНЕС

Заплахите за бомби в училищата са дошли от страна, която е извън Европейския съюз, но те са били прекратени.

„От сряда до вчерашния ден заплахите бяха от 17-годишен ученик в София, който беше задържан. Той е заплашил огромен брой училища. Заплахите в сряда, четвъртък и в петък (29, 30 и 31 март) са дошли от него“, каза пред bTV главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Единични заплахи са отправени от „имитатори“, които също са били ученици и са установени. Обяснението им е било, че не искат да ходят на училище.

„В понеделник и вторник (27 и 28 март) водещата версия беше за хибридна атака от страна, извън ЕС“, добави той.

Предвидените наказания за тези сигнали за бомби са затвор до 5 години и глоба до 10 000 лв.

Тодоров коментира и акцията на европейската прокуратура, която влезе на проверка в Столична община заради съмнение за източване на евросредства при ремонти в столицата.

"Преди три дни е поискано съдействие от Европейската прокуратура за процесуални действия. Разпоредено е в петъчния ден да се извършат действията, тъй като прокуратурата е внесла искане в съда. Иззети са документи, извършени са претърсвания в четири офиси. В Столичната община са предали документи на ГДБОП", уточни Петър Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Стига русизми преди 1 година
На български е "заплашва" или "застрашава", а на руски е "угрожает". Да бяхте понаучили езика, с който си изкарвате прехраната, а?
23
0
 
3
 
! Отговори
Ит преди 1 година
Пощи масово се хакват и то заради това че хора влизат от всякакви незащитени и публични мрежи и после ставаш муле без да си разбрал, това е като с кредитите , добарат ти данните после обясни че не е твой кредита , света си е станал меко казано извратен
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Най-забавно беше, че психодесните веднага обвиниха Русия '' .................................... a Най-забавно е, че тъпите, селски кретеноидни-дебилли като тебе, така и не могат да признаят, че заплахите идват от фашистка русия, а тийнейджърите са само бледи имитатори, селски овен нескопен.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе как ще влезе в затвор, вие чувате ли се, ВЪЗРАЖДАНЦИ? Ако беше така Аз, а и много от вас щяха да лежат още за всичките глупости между 14-18. Я по-спокойно ве.
20
0
 
1
 
! Отговори
Ит преди 1 година
Интересно, ами толкова варианти има че няма накъде, ами ако предположим че е хакната пощата или въпросния ученик се е оставил логнат някъде и някой от неговата поща прави мизерии, жертва става на държавата, пък после ходи обяснявай че нямаш сестра
19
0
 
7
 
! Отговори
жив преди 1 година
Ученикът е от IT ГИМНАЗИЯ. Родителите му отговарят за него, но той е над 14 годишен така, че носи наказателна отговорност. Изчислете колко стотици хиляди лева е такава щета и да я платят родителите заедно с гаменчето си.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя е била страната извън европейския съюз, от където са дошли първите заплахи и кой е Егор? Защо полицията премълчава това ?!
17
2
 
2
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 1 година
Хора , това е ДЕТЕ - на 17 години е .Не трябва да го съдим .За това Престъпление има Присъда .Присъдата е за не се получават повече такива Терористични Атаки .Всички Родители се надяваме че ще има Ефективна Присъда , съгласно със Закона за Тероризъм - 15 години Затвор .
16
2
 
2
 
! Отговори
Ситовски дракус преди 1 година
Тодоров, ти, Узунов и твоите милиционери от Първо РПУ, гр. Пловдив, съвсем сте забравили, че не сме 60-70 или 80-сетте одини на 20 век, т.е. хората имат Права;))) Пртава имат Тодоров и първом твоите милиционери, когат са занимават с разни случаи, трябва да гледат първом Правата на личността, чи тази област, ич не ви е драга;))) А, да видим как ще ги вкарате в затвора, непълнолетни;))) Само плашите гаргите, Тодоров!
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-забавно беше, че психодесните веднага обвиниха Русия, за да създадат инсинуацията. На хората им остава това в главите, което са чули първи. Така се манипулира обществено мнение. Браво! :)
14
5
 
4
 
! Отговори
Красимир преди 1 година
До навъдила сеЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА - ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ. ТИЯ КОИТО ОКРАДОХА НАД 40 МИЛИАРДА ЗА 30 ГОДИНИ СИ ЖИВЕЯТ СВОБОДНО А ЗА УЧЕНИКА ЗАТВОР!!! ВИЕ НА ЛУДИ ЛИ НИ ПРАВИТЕ!???
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, баш преди изборите решихме да пуснем УЧЕНИКА да разпрати имейлите. Ш1бани сини схемаджии!
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве точно преди избори намерихте некакво лапе, какво "съвпадение" само :)))
11
0
 
5
 
! Отговори
В КАУША преди 1 година
ОТ ТАКИВА ФАИДА НЯМА
10
1
 
18
 
! Отговори
мислещ преди 1 година
Ученикът се изключва, родителите се глобяват 100 000 лева и се съдят за отправяне заплахи за теторизъм. Не е редно да се разиграват 3 дни 100 000 ученици, родители и общество. И защо веднага не го открихте като е от София. Като заплашиха Борисов до 10 минути открихте интернет студиото.
9
0
 
8
 
! Отговори
тука гледам преди 1 година
протестират някой, представи си кви деца възпитават те самите. То всъщност по-добре ако са малолетни да вкарват родителите им в затвора, така също става
8
1
 
10
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
В България ИМА ЗАКОНИ . Трябва само Съда да ги спази .Закона за Тероризъм гласи - Хора от 16 до 18 годишна възраст се приемат за непълнолетни , Присъдата е от 10 до 15 години строг затвор .
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие не схващате ли, че евреите ви закриват държавата, както закриха Украйна. Какви затвори, какви закони? Не виждате ли, че Чалгария е вече първоаприлска шега?
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И коя е тази страна извън ЕС? Да не е Русия на Путин?
5
0
 
12
 
! Отговори
За имитатора преди 1 година
разбрахме. Кажете нещо повече за "оригиналните" заплахи, дошли отвън. Кой и с каква цел ги е правил?

Спонсорирани публикации