Месото от кланицата в Кърджалийско е компрометирано

Македонско месо влиза в България, а после става българско
12 апр 2023 09:09, Елка Василева
50
Месото от кланицата в Кърджалийско е компрометирано
Снимка: архив, БГНЕС

„За голямо съжаление кланиците у нас прибягват до всевъзможни трикове, с които да заблудят българския потребител и да ударят много тежко българския производител. Всички това, което видяхме вчера, е потвърждение на нашите сигнали – македонско месо влиза в България, а после става българско. Още през 2019 г. алармирахме, че месото влиза с много занижен контрол – буквално с четири червени цапаници по трупчето“.

Още по темата
Това коментира пред bTV Симеон Караколев, председател Асоциацията на козевъдите и овцевъдите в България, след като вчера беше затворено предприятие в Кърджалийско заради 32 тона месо от Северна Македония.

„Една добре организирана кланица изтърква червената мазаница и слага веднага синя върху нея. Така месото става българско. В една друга европейска държава случай като вчерашния щеше да доведе до затваряне на кланицата, конфискуване на месото и жестоки глоби, след които никой повече няма да си помисли за подобни практики“, посочи той.

„Клиент на кланицата в Кърджалийско са големите търговски вериги. Те вчера бяха призовани, ако са вземали месо от нея, то да бъде върнато. То е компрометирано, а те са участвали в схема, заблуждаваща потребителите“, коментира Караколев.

Той посочи, че качественото българско месо е със свеж и приятен вид и е отгледано от животновъди, спазващи европейски регулации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маке месо *** цена.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците не спират да ни се отблагодаряват за оказаната помощ след земетресението
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как са дръзнали? Тази кланица е дуппе и *** с ДПС.
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не яжте месо. Труп със свеж и приятен вид няма.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Севте
34
2
 
9
 
! Отговори
дедо Гошо преди 1 година
Месото от цял свят е компрометирано, само българското не е, вЕрваме ви. Спекулантите не могат да преглътнат, че агнешкото във всички съседи е по-евтино от българското, въпреки че получават и субсидии за всяко агне. В Румъния е 16 лева, в Македония е 17 лева, в Гърция е 14 евро, но там и стандарта е по- висок,а тук е от 27 до 30 лева. Блокирали са всички гранични пунктове и не дават 1 кг месо да внесеш от страх, че ще им останат непродадени агнета, а не могат и да го изнесат заради цената.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако месото е прясно и годно за консумация, какъв е проблемът? Май единственият е, че е македонско. При всяко положение е по-добро от ония стогодишни замразени евромесища, дето ги изядохме. Тогава нямаше писъци и врясъци.
32
1
 
6
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Българските продукти са с много по-ниско качество, но пък с много по-висока цена. Българско нищо не купувам за вкъщи.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
цената на агнешкото е чисто спекулативна както при олиото , как така падна от 7 на 3 лева . Къде е пазарната политика бе държаво .Да продаваш на най бедния народ в ЕС най скъпите стоки , а да блокираш по евтините .
30
2
 
21
 
! Отговори
Men преди 1 година
Някой може ли да излезе да обясни с какво бг агнешкото е по-добро от вносното, че да си заслужи двойно по-високата цена?Още никой не е отговорил, а когато хората плащат повече искат да знаят защо. Да не стане така че просто някой иска да си защити свръх печалбата и да печели пак на наш гръб?
29
1
 
6
 
! Отговори
Момчил преди 1 година
Нищо добро по ислямската дъга .
28
0
 
20
 
! Отговори
Истината преди 1 година
А под македонската червена марка има изтрита жълта албанска марка по месото. БАБХ най корумпирани в цяла България!
27
2
 
16
 
! Отговори
али преди 1 година
Спираме агнешко от Македония, зърно от Украйна, плодове и зеленчуци. Това е добре, но и местните производители да предлагат стока на конкурентни цени. Не да спираме вноса и да купуваме на двойни цени от местни търговци. От това даже не печелят производителите, печелят само и само търговците...
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак добре, че не е човешко като в Мaкдoналдс.
25
0
 
8
 
! Отговори
австралия преди 1 година
Е, като не е 30 годишно австралийско, не ми го хвали
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е месото си е месо. Няма за какво да карат веригите да го връщат. По-добре е да ги накарат да го продадат с минимална надценка над цената на македонското. Така ще знаят за друг път да внимават.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
купих агнешко във Варна от месарница до Орбита на Черв.площад,малко кльощаро ми се стори син печат 28лв.на кгне мирише на агне да не е куче?
22
2
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 година
АКО НЕ ВНАСЯМЕ АГНЕШКОТО ЩЕ Е 50 ЛВ , ХЛЯБА 5 ЛВ . В НАШАТА СТРАНА СПЕКУЛАТА Е ЗАКОННА . ЗАЩО КОГАТО В ЕВРОПА ЗЪРНОТО НА БОРСИТЕ СКОЧИ СЪЩИТЕ ТЕЗИ РЕВЛИВИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ИЗНЕСОХА ЗЪРНОТО БЕЗ ДА ПОМИСЛЯТ ЗА НАРОДА СИ . ВСИЧКИ ИЗДЕЛИЯ ОТ ПШЕНИЦА СКОЧИХА МНОГОКРАТНО . СЕГА ТРЯБВА ДА ЯДЕМ НАЙ СКЪПОТО В ЕВРОПА .
21
1
 
9
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Застояла стока от ланшния байрям! Скоро и набор за дробсърма от негодни за трансплантации органи ! Турските дарове край нямат!
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата си пробутала ланшното агнешко. С пренабити номера ще го чакаме като прясно българско у Кауфланда и лидла. Да ви е сладко. То няма държава две години, вие за едно македоно- Кърджалийско агнешко.