Тежък трафик по пътища и магистрали, тапи и катастрофи на път за София

Коли едва пъплят по части от "Тракия" и на пътя от София за Варна
17 апр 2023 16:08, Красимир Ангелов
131
Тежък трафик по пътища и магистрали, тапи и катастрофи на път за София
Снимка: БГНЕС

Тежък и натоварен е трафикът по основните магистрали и пътища в страната, установи проверка на Dnes.bg. На много места са се образували тапи и движението е с доста под нормалната скорост.

Тежка верижна катастрофа стана на магистрала "Тракия" в ранния следобед. Инцидентът е станал около 100-ния километър в посока София между Пловдив и Пазарджик.

Още по темата
Образувало се е огромно задръстване, като очевидци в социалните мрежи твърдят, че колите едва помръдват.

От кадри, разпространени в социалните мрежи се вижда, че са се ударили четири коли. Има ранени, но на този етап няма официална информация за състоянието на пострадалите.

Изключително интензивен е трафикът към столицата и след Ихтиман.

Много натоварено е и движението по пътя Варна – София и в двете посоки. Две леки катастрофи в Ловешко създадоха допълнителни затруднения на движението, съобщава репортер на Dnes.bg. На отделни участъци преди магистрала „Хемус“ колите се движат буквално с 10-20 км в час в посока София.

Интензивен е и трафикът по самата магистрала "Хемус".

Трафикът от Северозапада към столицата също е силно затруднен.

На пътя към столицата колоните започват още преди село Ребърково и продължават до Лютидол. Според публикации на пътуващи в социалните мрежи се чака най-малко 20 минути, за да се премине, съобщава "24 часа".

Движението по магистрала "Струма" също е изключително интензивно. Почти затапен е трафикът по Е-79 и АМ "Струма" край Симитли в последния почивен ден за Великден.

При пътен възел Симитли-Банско се събират пътните потоци от Банско по път 2-19 и гръцкият-по Е-79. След Симитли началото на АМ "Струма" от 105 до 102 километър по след обяд се образува тапа.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
до 83 преди 1 година
Ти си от ония "наблюдателите"? "Българите сте". Само изключително глупав и ограничен човек може да генерализира една нация в изречение. По-глупаво щеше да е е "В Африка са черни". Но е забавно как пишеш в трето лице на български. Та от коя планета си? ***?
82
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите сте адски некадърни шофьори. Отделно Банкя ЕООД ви направи едни пунта-Мара пътища дето и каруца трудно минава . А после всички вкупом се питат Що така бе Миме?.
81
2
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 1 година
Минах по хемус някъде към 9.30 в часта от Ябланица много културно се караше, беше леко натоварено, но никакъв проблем. Забелязъл съм че в Северна част на страната и хемус, хората са много културни. Като ида по магистрала тракия или надолу към Банско е някакъв кошмар.
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пришълците!
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАТ не може да ограничи нищо. Днес беше пълно с "неделни" шофьори, които с 90 държат лява лента и не пускат. А в дясно пълно с костенурки, които пречат дори на камионите (които днес като празник учудващо се движат?!?). Всички се бутат в ляво.. и после инциденти. Ами, то бива търпение, толерантност, ама много едностранно. Та и на всеки км да сложат патрулка, не се променя съзнанието.
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно от най-големите тайнства на Великден е как в петък заминават с претъпкана кола, а в понеделник се връщат с всичко + половин агне, козунаци, сладки, буркани, чували с картофи, кисело мляко (щото в София няма), пък има и още място.
77
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само като гледам селяните как са се подредили в Натали за по 2-4 хил лева и преживят като телета на кално пасище не знам да се смея ли или да плача. Грозен и противен народец.
76
4
 
9
 
! Отговори
НСО днес присвяткаха преди 1 година
къси-дълги по Хемус, имат ли право да правят това?!?! освен специален режим с буркан, имат ли право да присвяткват по този начин, какви са тия преторианци от 300 метра на празна отсечка да мигат, кого возят, имат ли право тия дето народа им плащаме заплатите да ми святкат като мутири къси-дълги???!?
75
3
 
1
 
! Отговори
НИЕ преди 1 година
До Край Ам ши мочами уа, че бъбреците после болят!
74
0
 
18
 
! Отговори
Пита се преди 1 година
КОЙ открадна парите за магистралите?
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АБЕ- точно л.ъ.ж.и.т.е на банкянския проповедник ,че е построил магистрали са причина за нещата по пътищата итолерираните мързеланковци от кат - сакън да не си развалят ряхътлъка - нищо не правят , осомбено по празниците ,че ние не ставаме и сме като с.т.а.д.о ,но има закони и точно кат са тези ,които гледат дали се спазват , ане ,както се оказа с един у.би.ец на хора - всички сме равни , ама за кат едни са "по- равни"..поцелуйко ти виждал ли си истинска магистрала
72
0
 
13
 
! Отговори
Ано преди 1 година
България има най нисък относителен дял на пътища на квадратен километър територия в Европа.
71
2
 
7
 
! Отговори
кандидат шофьор преди 1 година
Тия с повечето коне са много нагли, е ли па тИЯ където ми святкат отзад, и не спазват дистанция така ще им го набия (теглича) някой път когато съм сам че ще се чудят как да го вадят, пък квото ще да става. А тая катастрофа която е в крайно дясно от кой ли е направена.
70
12
 
7
 
! Отговори
абе преди 1 година
има второстепенни и третостепенни пътища , що не карате по тях а карате по *лошите* магистрали на Борисов ?
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алоу,и.д.и.от.и престанете да тормозите нормалните хора с изцепките си да се правите на "Шифшори" ,спрете с безумното каране , драги "капацитети " от КАТ от Бургас до София са 450 км персонала ви , издържан от данъкоплатецът , в натоварените дни по "Тракия" можете на всеки 20 км да има пост ,който все пак да ограничава .и ди о.т.и.т.е същото и по "Хемус " и "Марица" и "Струма" всеки регоинален КАТ може да извади постове не да мислите само за агнешкото и виното само до София да вадите постове
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куцо, кьораво и сакато - шофьоре.
67
1
 
12
 
! Отговори
Край преди 1 година
Нищо бе. Важнотжо е чи стри се врели един зад друг, че сте святкали на плебса да мине в дясно да минете ВИЕ. И да не забравяте да се измочате на магистралата. Простотата и беса български са неизтребими.
66
4
 
10
 
! Отговори
До Програмиста преди 1 година
Браво, сега освен да се преместиш от Младост в София, и ще видиш, че градът е хубав и пълен с приятни хора :)
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Програмист. Не е пруграмис а най-обикновен тролинген
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека тежко се трафицират хората след всички са решили "да идат някъде"