Само в Пловдив от началото на годината са загинали 12 души на пътя

За същият период през миналата година жертвите са били 9
25 апр 2023 21:56, Йоана Цонева
0
Само в Пловдив от началото на годината са загинали 12 души на пътя
Снимка: БГНЕС

За ръст на жертвите и пострадалите от катастрофи в града на тепетата съобщи бившият шеф на КАТ в София Тенчо Тенев на дискусия "Хаосът по улиците в Пловдив".

От януари до сега  загиналите са 12, а ранените 240. За същия период на м.г. жертвите са 9, а ранените - 239.  В дискусията, организирана от общинските съветници от "Алтернатива за Пловдив", участва и експертът по пътна безопасност Диана Русинова, а също и  бившият зам.-министър по транспорта Ангел Попов и експертът Николай Попов.

Най-много въпроси предизвика натовареният трафик в Пловдив и преминаването през възлови кръстовища в града.

Още по темата
Николай Попов предложи през тези, които се регулират със светофари, да се раздели левия завой от правото движение. Така според него ще се отпуши трафикът и ще се намали рискът от сблъсъци.

Според Тенев в Пловдив на практика в Пловдив няма видеонаблюдение. "Работят едва 17 камери, които са много амортизирани и не дават никакво изображение.  Така контролът липсва и няма кой да респектира недобросъвестните водачи", отбеляза той.  Според участниците в дискусията е необходимо да се направи анализ къде е най-удачно да бъдат поставяни по големите булеварди така наречените "легнали полицаи" за убиването на скоростта.

Диана Русинова е категорична, че местната власт  трябва да набележи спешни мерки за решаването на проблема с трафика иначе той ще се задълбочи още по-сериозно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари