Гешев: Добре, че смених колите в последния момент

В кортежа са били съпругата му и двете му дъщери
Обновена: 1 май 2023 18:42 | 1 май 2023 18:40, Йоана Цонева
434
Гешев: Добре, че смених колите в последния момент
Снимка: БГНЕС

Добре, че смених колите в последния момент. Добре, че не убиха някой човек. Това заяви пред Епицентър.бг главният прокурор Иван Гешев.

"За децата се притеснявам, много се изплашиха", заяви той.

Взривът е бил ужасяващ, посочи той и подчерта, че ако не е бил сменил колите, е щял да загине.

Иван Гешев се завърнал късно от Украйна и задържал бронираните коли,  с които е пътувал.

Трябвало е след това да замине за Турция с други коли. Той обаче решил да се отклони и да присъства на събитие на младши прокурори в базата на прокуратурата на Цигов чарк.

Явно атентаторите са били уведомени за промяната в плановете и са заложили взрива по пътя София-Самоков. но не са отчели, че той може да смени автомобила, в който се вози лично. Взрив е бил заложен и по пътя за Турция, твърдят от службите.

Експлозията пред кортежа на главния прокурор е стана около 11.45 ч. на пътя София - Самоков.

Той се е връщал от Боровец заедно със семейството си, в кортежа са били съпругата му Детелина Ханчева и дъщерите им Ивет и Далия.

Главният прокурор е бил мишена за убиване. Взривът е избухнал в момента, в който автомобилът на главния прокурор се е изравнил с мястото. Бомбата е била с тротилов еквивалент 3 кг., но и с множество осколки.

Това заяви на брифинг на директора на НСлС и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов. Той работи на терен.

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че главният прокурор е пътувал към София. Взривът е бил на завой. На място се е образувал кратер с дълбочина 30-40 см. Взривът е имал ясна насоченост към пътя. Бомбата е била с тротилов еквивалент 3 кг., но и с множество осколки.

Провеждат се оглед, следствени действия, с кучета се търсят следи, намерени са определени маркери в местността. Професионално подготвено и добре изпълнено. Само случайност е спасила главния прокурор, семейството му и служители.

Към момента Наказателното производство е за терористичен акт, каза шефът на следствието.

И допълни, че ще се изследва цялата пръст отдолу, както и химическия състав на взривното устройство.

Взривът е избухнал в момента, когато автомобилът на главния прокурор е минал в средата на голям дъгообразен завой, където скоростта се намалява много. Заложено е наистина професионално, поясни още шефът на следствието.

Сарафов заяви, че с главния прокурор се чува непрестанно, както и че не може да каже кои са заподозрените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още по темата: Иван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
4
 
16
 
! Отговори
Пешо Батмана преди 1 година
Атентатът е доказателство, че преди месец Путин и Митрофанова поставиха фалшивите бомби в училищата, с което са се подготвяли за днешното злодеяние.
267
2
 
1
 
! Отговори
Инженер - химик преди 1 година
Хайде бай КАМЕНЕ. Доста време им мълчахме, че дори и учебници им написахме. Ами, като не разбират от дума и добри хора, ще им обърнем и другата страна на великолепните си характери. А те са си НАИСТИНА ПРЕКРАСНИ. От най-добрата зодия сме. Тези от ухапаните дасе пазят от нас. Но, не и когато им ги ИГРАЕМ. Чак рак ла де. Джик ла ка де. ХАЙДЕ БАТ КАМЕНЕ МИРКОВИЧ.
266
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май Господ ти каза да смениш колите!!!
265
7
 
7
 
! Отговори
None преди 1 година
Сигурен съм че е дело на РуZнаците
264
0
 
2
 
! Отговори
Икономист преди 1 година
Тези от Симеоново не го познават г-н МИРКОВИЧ. Но пък, това са си техни проблеми. Да четат Алманаха на УНСС. 2023-2024 г. Специална песен за настроението на КАМЕН. НА СЪРЦЕ МИ, на сърце ми, ДАЛИ ИМА НЕЙДЕ ПО СВЕТА ПО-ХУБАВА ОТ НАШАТА СИ БЪЛГАРИЯТА. Докато ги играем ръчениците, тези на които им е раздавал дипломите, просто ще ни гледат. А е възможно и да ни ръкопляскат. Ако харесват как ги.
263
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали самият Гешев заявяваше, че неговата позиция е чисто административна и няма разследващи функции. Не е страна по дела, не внася обвинителни актове, не разследва. Грижи се да си получават служителите заплатите навреме, да си ползват отпуските и да има тонер за принтерите в деловодството. Та кой тогава би решил да сплашва един обикновен и честен чиновник живеещ единствено от заплатата с държавната администрация, Няма логика. .
262
3
 
2
 
! Отговори
Професор преди 1 година
Хайде бате КАМЕНЕ. Ще им ги изиграем РЪЧЕНИЦИТЕ. В СТУДЕНТСКИЯ ГРАД НА СОФИЯТА. Капитане Енев, благодаря ти. За мен си е просто бате Добрислав от Старо Стефаново. ЩЕ ИГРАМЕ ПО БЪЛГАРСКИ. Не сме нито сиромаси, нито пък от бедните българи, които разчитат на заплати или пенсии. МИРКОВИЧ Е.
261
3
 
7
 
! Отговори
@@@ преди 1 година
Заподозрените ги даваха по ТВто бе.Цецо от Белград, Къро от Юар, един друг и още двама.
260
7
 
7
 
! Отговори
дочко преди 1 година
Това не е атентат срещу гешев. Той е удобен на мафията. Миналата година по това време другарите Боко и Лука надушиха, че другаря Путев губи войната и е бита карта. Веднага другаря Лука отказа да действа по заповед на другаря Пу, а другаря Боко стана пръв ЕВРОАТЛАНТИК. С една година закъснение другаря гешев се сети на къде духа вятъра и се изцепи, че ще арестува другаря Путев, ако дойде в България. Три дни по-късно последва предупредителен изстрел срещу другаря гешев. Да внимава какво говори.
259
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москвича е бил пилотната кола и в последния момент Гешо сяда в Трабанта отзад. Смешници
258
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ако някой каже, че България е малка. Ще им звездичките. НЕКА ДА Е ЦЯЛА. НАШАТА СИ БЪЛГАРИЯТА НИ. Ще им ги играем ръчениците, нали приятелю г-н МИРКОВИЧ. Тази за хубавата ми моя гората. АСЕН ВАСИЛЕВ ЩЕ Е следващия премиер. В сърцата ни няма само само скръб и жалост. Който веднъж те погледне, той вечно жалее. А пък, ние с г-н КАМЕН ИЗОБЩО, ама изобщо не ги жалеем. ЧЕ НЕ МОЖЕ. А пък ние с него ги МОЖЕМ РЪЧЕНИЦИТЕ.
257
6
 
20
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Ако някой е целял да премахне Гешев и ако тоьи някой беше професионалист, щеше да ползва мин 50 кг и някой камикадзе, който да се гръмне на половин метър от него. С три кг от разстояние може само да одраска боята на аудито. А ако някой случаен непрофесионалист отнякъде е намерил бомба, нямаше да знае маршрута и нямаше може да я взриви дистанционно. Извода е - цирк к постановка за тормоз на населението.
256
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дойде да я видим сменената кола на какво прилича. Филм плюс
255
4
 
2
 
! Отговори
МИРКОВИЧ преди 1 година
Този главния им на прокурорите отдавна е умрял. както и Бойкото им борисов от Банкя и от партията му герб. Те нека да си живеят с миналите слави и длъжности. Аз просто не съм от тях. Бях НС в БАН, после главен асистент на Кожудеров в УЕНСС. След това, през 9-те кръга на ада, но пък си имам няколко АД-та. Че дори и акционери има в тях, въпреки че дружествата ми не са публични. Две пушки са гръмнали в Тексас, а само съм го чувал този щат. ЖИВЯЛ СЪМ в друг. Българията ни цяла да е.
254
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смех, мистър каскет е вечно във филма. Поредния цирк на прокуратурата
253
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работа на сьтрудниците на Империята на злото!Заминават на кино вече и ще гледат да хвьрлят в хаос света,унищожавайки симпатизантите на Украйна,на Запада,на демокрацията! От векове се хранят с крьв и жалката им дьржава се крепи на насилието и тоталитаризма!Слава на Украйна!Слава на Степан Бандера!Слава на Войска Народова Полска!Героям слава!
252
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Противопехотната мина е против пехота, а не против бронирано ауди с ниво на протекция STANAG Level 3. Тази степен на брониране издържа на 7,62 мм бронебоен куршум и на взрив на 8 кг под автомобила.
251
2
 
16
 
! Отговори
Владо преди 1 година
аз пък мисля , че никак не е добре , че ги смени колите
250
10
 
7
 
! Отговори
Злобни човечета преди 1 година
Гадни малки злобни човечета закърмени със злоба и завист това са българите! Трагедия срам и позор заслужавате си гладът и мизерията която ви очаква!!
249
2
 
2
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Кристалината Георгиева е също в алманаха. Тя се е издигнала до МВФ, а аз съм си просто един обикновен български инвеститор. В акции, валути и имоти. Хайде миньоре, хайде българите. Инвестирайте, че няма кой друг, освен нас, да ни оправи БЪЛГАРИЯТА НИ НАШАТА СИ. РОДНАТА НИ.