Гешев: Добре, че смених колите в последния момент

В кортежа са били съпругата му и двете му дъщери
Обновена: 1 май 2023 18:42 | 1 май 2023 18:40, Йоана Цонева
434
Гешев: Добре, че смених колите в последния момент
Снимка: БГНЕС

Добре, че смених колите в последния момент. Добре, че не убиха някой човек. Това заяви пред Епицентър.бг главният прокурор Иван Гешев.

"За децата се притеснявам, много се изплашиха", заяви той.

Взривът е бил ужасяващ, посочи той и подчерта, че ако не е бил сменил колите, е щял да загине.

Иван Гешев се завърнал късно от Украйна и задържал бронираните коли,  с които е пътувал.

Трябвало е след това да замине за Турция с други коли. Той обаче решил да се отклони и да присъства на събитие на младши прокурори в базата на прокуратурата на Цигов чарк.

Явно атентаторите са били уведомени за промяната в плановете и са заложили взрива по пътя София-Самоков. но не са отчели, че той може да смени автомобила, в който се вози лично. Взрив е бил заложен и по пътя за Турция, твърдят от службите.

Експлозията пред кортежа на главния прокурор е стана около 11.45 ч. на пътя София - Самоков.

Той се е връщал от Боровец заедно със семейството си, в кортежа са били съпругата му Детелина Ханчева и дъщерите им Ивет и Далия.

Главният прокурор е бил мишена за убиване. Взривът е избухнал в момента, в който автомобилът на главния прокурор се е изравнил с мястото. Бомбата е била с тротилов еквивалент 3 кг., но и с множество осколки.

Това заяви на брифинг на директора на НСлС и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов. Той работи на терен.

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че главният прокурор е пътувал към София. Взривът е бил на завой. На място се е образувал кратер с дълбочина 30-40 см. Взривът е имал ясна насоченост към пътя. Бомбата е била с тротилов еквивалент 3 кг., но и с множество осколки.

Провеждат се оглед, следствени действия, с кучета се търсят следи, намерени са определени маркери в местността. Професионално подготвено и добре изпълнено. Само случайност е спасила главния прокурор, семейството му и служители.

Към момента Наказателното производство е за терористичен акт, каза шефът на следствието.

И допълни, че ще се изследва цялата пръст отдолу, както и химическия състав на взривното устройство.

Взривът е избухнал в момента, когато автомобилът на главния прокурор е минал в средата на голям дъгообразен завой, където скоростта се намалява много. Заложено е наистина професионално, поясни още шефът на следствието.

Сарафов заяви, че с главния прокурор се чува непрестанно, както и че не може да каже кои са заподозрените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още по темата: Иван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
0
 
4
 
! Отговори
Леле, майко преди 1 година
Приятелю проф. МИРКОВИЧ. Ще им ги изиграем ръчениците. Ние знаем защо сме живи. С приятели добри, ние ще пием, когато не работич, до ЗОРИ. Ти ще си ги поведеш, тези от студентите ти от УНСС, а пък аз обикновените българи. За да видим кои са повече. Моите ще са. Но пък, важното е, че ще им ги изиграем РЪЧЕНИЦИТЕ НИ. Тези, НАШЕНСКИТЕ СИ.
287
4
 
23
 
! Отговори
Kreti преди 1 година
Къв е тоя цирк , ако някой искаше да го трепне щеше да ев Ада вече!
286
2
 
21
 
! Отговори
Гоше преди 1 година
А онези в другата кола, с която се бил сменил в послвдния момент по знак свише живи ли са още?
285
2
 
18
 
! Отговори
истината преди 1 година
Гледал съм филма Октопод и там не сложиха 3 кг. Може би 3т. Явно са решили, че не става за риболов и са отишли за истинска риба с останалото количество или са го продали на Украинците - двойно или нищо. Пишете нормални статии Тест на нови автомобили примерно.
284
2
 
8
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Чай, шукарие. Пирина, на майките им отдавна е загинал. Както и генералите български като Радев, зеления чорап и мутрата банкянска. На бабата им баира. А пък, чардака си го знам къде е. Така е с македонците. Ще нападат Бългаиря, с танковете, които имподари Ивана им Костов, известен като синята Джука. Тези от Герб минус партията му искат отново да получаваме по около вместо 10 долара, десет евра. Просто няма да им се получат сметките, както и правителствата им. Честита 2023 г. Кларинети.
283
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция, Украйна .......... обикаля нашия, а тука престъпник до престъпника, мафиот до мафиота
282
6
 
22
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
измишльотини
281
2
 
1
 
! Отговори
УБО преди 1 година
Камене, на законите сме им звездичките. Те са за депутатите и обикновените българи. А пък ние, просто не сме от тях. Проф. МИРКОВИЧ Е. ПРИЯТЕЛ.
280
4
 
1
 
! Отговори
2023 г. преди 1 година
Таттарчев умря отдавна, както и тези от шайката му на този от Правец от полютбюрото им на ЦК-то на БКП-то. Но пък, г-н МИРКОВИЧ и аз сме си живи и здрави. Ще го възродим българското Стокознание КОГАТО ОГЛАДНЕЕМ и отслабнем. А пък, според мен, това няма да е скоро. Аз вече съм над 100-те кг. ЧЕСТИТО Г-Н ПРОФ. МИРКОВИЧ.
279
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От таа статия разбрах, че каскета върти средно по 1000 километра на ден. От толкова много път не му остава време да лови престъпници. Да беше станал тираджия като толкова го влече пътя.
278
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз,ако ми падне с лъжица ще го одера
277
1
 
21
 
! Отговори
Дпс преди 1 година
Щом пробутват това от сайт на ДПС значи клони към манипулативност
276
1
 
4
 
! Отговори
МИРКОВИЧ преди 1 година
Хайде бате Камене. Приятелите ми са много. Не и колкото парите и активите ми. Тези от УНСС не ми бяха от ИСТИНСКИТЕ. Просто защото завистта им българска им пречеше. Но пък, това са си абсолютно техни проблеми. Парите и ние сме в алманаха на УНСС. Моите са в банките. НА СЪРЦАТА НИ ЛЕЖАТ СТАРИ МЕРАЦИ. Дали има лек за мерака. Според мен има. Но пък, на този свят няма безплатни неща. Дори и за простатите. Щом като на мутрата са му казали, че е болен от рак, да мре. Но, не и БЪЛГАРИЯТА НИ.
275
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нобелова награда за Грозев. Излезе пророк. Щом с дронове започнаха да бомбардират прокурорите ни, положението е лошо.
274
4
 
14
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Къса ми се сърцето, какви хора има бре ??? Ще оставят без кум сватбата между Баце и Кирето бе. Тия ми ти бандюги питали ли са краварският управител колко зор му е да организира сватбата, че искат и да я отменят.
273
4
 
1
 
! Отговори
Thank you преди 1 година
Няма прасета, няма лук. Така си бяха нещата при социализъма и комунизъма на приятеля му на мутрата. Че дори и вода нямаше. МИРКОВИЧ Е. Хайде бате на вода студена. ВОДЕТИЧАРЮ И ЖИТЦЕТО. АКТИВИ СА.
272
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕМА ТАКАВА (ДЪРЖАВА) И ОЩЕ ПО МАЛКО ИМА ПО СВЕТА НОРМАЛНА БЯЛА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР.
271
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Хайде бате КАМЕНЕ. БЛАГОДАРЕН СЪМ ТИ. Ще им ги играем. А пък, те ще си ни плащат. Никой не си мърда и пръста, а искат да получават заплати. Не се получават така нещата. ЕДНА ВЯРА ИМАМЕ, ПО един живот си имаме. Но пък, той си е нашия. НЕ СИ ГО ДАВАМЕ ЗА НИЩО НА СВЕТА. Къде и да ходиш, къде и да скиташ, не се срами БЪЛГАРИН ДА СИ. Една вяра имаме, а и не си я продаваме за нищо. Просто защото не се интересуваме от парите. Причината е толкова проста. ЗАЩОТО ГИ ИМАМЕ. А и, не само тях. С горите си.
270
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това по-елементарно и от порно филм.
269
3
 
28
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Сакън, един ни е Гешев! Какво ще правим без него? Кой ще пази мафията и кражбите на Баце?